UPDATE 03 Sep 2010
Днес се заех да набавя и оригинален въздушен филтър за скъпия ни проблематичен дизелов двигател, което начинание бе съпроводено с доста тичане, перипетии и патардии. В крайна сметка, след като целия ръководен състав на ПТП-София бе вдигнат на крак, господата от Хладилно депо се разтършуваха и намерихме цял целеничък оригинален въздушен филтър за 6 и 12KVD 14,5 SRL. Оказа се, че на наш "ПАВЕЛ", филтъра е от нещо друго, преправяно е там и сега на екипа от Отдел "Технически" на Сдружението предстои да репозиционират въздушния филтър и да го свържат към смукателната тръба на ДД. Принципно лесна операция, стига да има някой мерак да повиси малко в машинното.
Освен това, от държавна проба са готови ГВР-тата на ПАВЕЛ и същите днес бяха закарани в "София Мел", като идната седмица им предстои монтаж. Резервоарите получиха и протоколи, прикрепени към паспортите им.
Другото, което сме нахванали е да кусурим белите линии на локомотива, както и да довършваме някои други бояджийски работи, лека по лека да стягаме ПАВЕЛ за официалното представяне, което се отлага толкова пъти вече, че на мен самия ми писна и час по-скоро искам това мъниче да "тича" навън.
Смених и продухвателните кранчета на маслоотделителя и кондензното гърне на ГВ. Стана доста добре.
След като едно многозначимо за мен човече успя да ми вгорчи следобяда доста, реших, че за нервите най-добрия лек е да поработя малко, захванах парцалите, кореселина и боята и се заех да придам "търговски" вид на онуй 6-цилиндрово нещо, което единствено държи рекорда по най-много и ефектно вдигане на моето кръвно. В крайна сметка, преполових работата по боята му и вече си имаме почти ново KVD(е ново, ново, 60-те години набор ама нищо).
И така, капнал, бесен и надишал се доволно с боя, в 20:30 часа си тръгнах от мелницата и оставих ПАВЕЛ да си почива до Вторника, когато отново ще го зачовъркаме, дай Боже в присъствието на пом.машиниста му титуляр и някой и друг сдруженчески шлосер, че сам човек и за кенефа май не е...