Мнение от rexkos »

Като че ли този вагон щъка само на видинските влакове. Няколко пъти съм засичал точно него и то все по 7-ма линия. :D
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Монтанска собственост. Монтанлии имат нотариален акт за него :) Вагона е много харескван по него край. Можеш да сикачиш и туршията от село с дисагите без да пречат в купетата.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Не съм го засичал , иначе щеше да ми направи впечатление.Май само един вагон е такъв.

От много време не съм мяркал 50 52 21 50 035 - 5 , по - известен като "Аз пътувам с мир!".Някой да го е виждал наскоро? Беше най - отвратителната 50-ка и за нещастие съм пътувал няколко пъти в нея , понеже само там имаше незаети купета.

Мнение от rexkos »

Близо две години вече не се движи въпросният вагон "Аз пътувам с мир". Мисля, че сега е част от редицата изоставени вагони в източната гърловина, но не съм 100% сигурен. Трябва да се провери.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

rexkos написа:Близо две години вече не се движи въпросният вагон "Аз пътувам с мир". Мисля, че сега е част от редицата изоставени вагони в източната гърловина, но не съм 100% сигурен. Трябва да се провери.
Пътуващата с мир 50-ка е точно в редицата, но не в източната гърловина, а до ВР цеха в Надежда. И ще свърши сигурно в "Белканто" :lol:

Мнение от Labros »

Тя друго и не заслужава :lol: .
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Имам въпрос - как се нарича "топузестото нещо" , което виси от винтовия спряг на товарния вагон и за какво служи? Предполагам с него се разхлабва или натяга долната част от спряга , но не съм много сигурен.За улеснение съм го означил с бяла стрелка.

Изображение
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Обикновена ръкохватка. Горе в дясно се вижда същата на прикачения спряг, само че е без топуз.
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Често срещани са при вагоните на "Marfa".
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Туй е много стар модел ръкохватка, който вече много рядко са среща. За разлика от съвременната конструкция, при която натегателната дръжка е шарнирно закрепена за тялото на винта и след натягане се прибира успоредно на винта като против саморазвиване са закача за предвидения за целта палец, тук дръжката е фиксирана перпендикулярно на винта, а саморазвиването са предотвратява от тежестта на топката. Предимството на тоз тип дръжки е, че като влизаш за прикачане и откачане вероятността да отнесеш цицина по главата или гърба е огромна.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

А на новите предвидения палец не става за нищо... Или ако стане, дръжката се заклинва в него и околните камъни влизат в употреба.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

bdz46 написа:А на новите предвидения палец не става за нищо... Или ако стане, дръжката се заклинва в него и околните камъни влизат в употреба.
Става, става! Аз веднъж тъй уставно натегнах влака към 16-ката и закопчах дръжката на палеца, че после никакво натискане не беше в състояние да разхлаби куплата - целият влак са хлъзга назад, куплата като заварена. Та вадихме манели, тръби, чукове... Никой обаче не си призна за натягането ( :wink: :wink: ), та псувните отнесе маневрената бригада на СЗ. Познай кой подскача и вилня най-много!

Ето, виждаш ли че палецът си върши работата?
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от rexkos »

Имам три въпросчета към Вас, съфорумците, главно към тези които са от Варнеско, Бургаско и Горнооряховско, въз връзка с някои мои предстоящи пътувания.

:arrow: Кои пътнически влакове в участъка Г. Оряховица - Шумен се движат с лок.+вагони и кои с ЕМВ (само за 20137 съм сигурен, че е с ЕМВ).

:arrow: С какъв състав се обслужва чифтето 20166 / 30150 / 30153? В разписанието на депо ВА редовно е писан с електровоз. Миналата лято обаче видях как 30153 пристига във Варна, обслужван от електричка, а не лок., както беше писано за съответния ден.

:arrow: Кои пътнически влакове по направленята Бургас - Сливен/Ямбол и Бургас - Карнобат се обслужват от ЕМВ и кои са с локомотив и вагони?

Ако имате информация, казвайте с какви състави се движат влаковете (тези, които са с електровоз и вагони). Предварително Ви благодаря! :wink:

Мнение от Иван_Вълков »

Здравейте и аз имам малко въпросче : дали някой има на представа ще имаме ли скоро вагони 97 серия първа класа , защото тази 74 която е пускат на 8611/14 имам чувството е , че най раздрънканата 74 в целия парк на БДЖ :? .Поне така изглежда на фона на хубавите 97 и бистрото . :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

От няколко дни вместо 74-ката върви 40-ка такава и по - отвратителен вагон , не само сред първокласните , ами изобщо сред всички рядко съм срещал.
Вагоните серия 97 , които са доставени са само второкласни , първокласни не са поръчвани изобщо.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация