Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Значи моят първи принос е вече действителен.Радвам се!

Вагонът от снимката е с номер 40 52 110 4000 - 2 (ама , че дълъг номер) , тип "Gkk" и е собственост на "Кантарен участък УДВГД Пловдив".

Издирването продължава......
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Утре ако началника ме пусне ще ида до Илиянци да снимам вагоните, намиращи се там и ще запиша номера и прочие.
64.19

Мнение от refil »

Ако ходиш наснимай ПОДРОБНО аилцуг вагените и фургоните.Абе наснимай всичко що е на Илиянци.Ама от двете страни,надписи,шаблони и каквото намериш :D
Администратор
Администратор

refil написа:Ако ходиш наснимай ПОДРОБНО аилцуг вагените и фургоните.Абе наснимай всичко що е на Илиянци.Ама от двете страни,надписи,шаблони и каквото намериш :D
И задължителните ИНТЕРИОРНИ снимки! Цар Квадрат щом ми е в ръцете, няма проблеми 8)
64.19

Мнение от refil »

lok45111 написа:И задължителните ИНТЕРИОРНИ снимки! Цар Квадрат щом ми е в ръцете, няма проблеми 8)

Това е по дифолт \:D/ \:D/ \:D/

Мнение от veselintodorov »

Едва ли ще останите очаровани от тамошното състояние не само на вагоните но и на другата жп. техника забравена по коловозите. 8)
:king: :king: :king:
Администратор
Администратор

Както обещах, днес посетих гара Илиянци, където основната цел бе "Фотозаснемане на исторически пътнически вагони". След като се легитимирах на охраната, бе ми предоставен опис, в който за най - голямо съжаление открих, че вагоните тип "айлцугваген", търсени от мен са унищожени през 2005 г.

Погледа ми обаче се спря върхо един вагон - бюфет с №85 47 017-3, който е гариран на 12-ти гаражен коловоз. Ето снимки

Общ изглед отвън
Номер и тип на вагона
Поглед в салона
Поглед към бара
Поглед от мястото на бармана

Интересно впечатление ми направи и запазената "Митеранка" с №29 37 001-8, намираща се на 14-ти гаражен коловоз заедно с 29 37 007-5. Ето снимки и на този вагон:

Двете "Митеранки" заедно
Купе на вагон 001

Това е моя принос от днес към проекта :)
64.19

Мнение от Labros »

А някъква заповед или разпореждене за унищожение нямаше ли? Едва ли някой на своя глава ще тръгне да предава вагони за скрап.
Администратор
Администратор

Labros написа:А някъква заповед или разпореждене за унищожение нямаше ли? Едва ли някой на своя глава ще тръгне да предава вагони за скрап.
Заповед надали има, защото това по принцип трябва да са били вагони, обявени за музейни експонати. Но имайки в предвид годината, в която са нарязани, нещо ме навява на мисълта, че Дунчев за последно си е напълнил гушката.
64.19

Мнение от Labros »

нещо ме навява на мисълта, че Дунчев за последно си е напълнил гушката.
Няма да е нито неочаквано, нито за сефте направена работа...
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Поздравления Марио за снимките изглежда интерестно място за посещение гара Илиянци интерестни вагони се намират там.
Администратор
Администратор

44.123 написа:Поздравления Марио за снимките изглежда интерестно място за посещение гара Илиянци интерестни вагони се намират там.
Ами по - интересни е имало, но вече няма помен от тях. Един от охранителите каза, че преди години си спомня за "айлцугваген"-ите, но когато това лято, фирма МЕГАС взела да охранява обекта и той дошъл, вагоните ги нямало. От тук от там открих инфо, че 2005 г. са нарязани.

Иначе да кажа накратко какви типове вагони се намират на коловозите от 14-ти до 20-ти:

-Серия 29-74, доста на брой
-Серия 19-40, някои скоро спряни от движение
-Серия 29-37, само 2 бр.
-Серия 85-47, 2 бр. бюфети
-Серия 20-47, 8 на брой
-Серия 57 фургони - три на брой
64.19
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Извинете ме за израза, ама да им таковам таковата таковина, тези вагони през далечната 1990-та г. или там някъде участват в заснемането на филма Бай Ганьо тръгна по Европа...За последно видях композицията някъде в началото на 1995-та на един външен коловоз до оградата на Ремиза от вътрешната страна - всичко се виждаше от заминаващите през западната гърловина влакове. Бяха общо 4 вагона - един Айлцуг с двойни врати и още три купейни немски от края на 30-те години на миналия век - два второкласни и един първокласен. Не говоря за Иранки, а за произвежданите в Германия преди тях - с вдадени навътре врати. Скоро след това мистериозно изчезнаха от там, а някъде в броевете на Железопътен транспорт от 98-а или 99-та се появи статия за тези вагони, според която въпреки заповедта да се пазят в Ремиза, са били откарани на гара Илиянци...сега става ясно, че всичко е накълцано.
Администратор
Администратор

Вагоните са били 1 айлцуг, един "А" вагон, 2 бр. второкласни и един фургон. Всичките са били разположени на 15-ти гаражен к-з в гара Илиянци до2005 г., когато са унищожени.
64.19
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Ммм отново грозна картинка.... :? И все пак си мисля, че това, което казах веднъж на Марио за конфискацията се оказва все по-правилно и правилно....
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Публикувай отговор

Обратно към “ПРОЕКТИ | Forum projects”

Информация