Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

VESO написа:Или те е излъгала , или не знае.Композицията на "Хебър"-а съм я засичал цялата със сини седалки , така че има минимум 5 exDB вагона с тази тапицерия.
Вчера в състава на 1651 имаше 2 бр. вагони със синята тапицерия. Значи може да се окаже, че вагоните, минали ревизия са няколко. Вагон 2143 022-4 вчера беше първи след локомотива. Този вагон редовно се разписна на 1651/1650.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

През ден (снощи го нямаше) на 1622 се разписва второкласно exDB със синята тапицерия.Само че не е с номер 022 , а е друго.А от смесените ABy редовно попадам на този и този вид вътрешна планировка.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Пловдивските 43-ки са най-хубави от всичките налични в парка на БДЖ. Тези с оригиналната тапицерия на мен лично не са твърди, но съм пътувал и във вагони с по-меки седалки. :D Според мен трябваше още като дойдоха от Германия и влязоха за реновиране да им сменят и тапицериите макар, че дойдоха доста запазени отвътре.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Да напомня за тези , които не са срещали , ето основните типове планировка на exDB вагоните:
- серия 43:
смесени "ABy"
снимка 1;
снимка 2;
снимка 3.
второкласни "By"
снимкa 1;
снимкa 2;
снимкa 3;
снимкa 4;
- серия 45:
снимкa 1;
снимкa 2;
снимкa 3;
снимкa 4;
снимка 5.

Мнение от veselintodorov »

Голям лукс голямо нещо в нас нее толкова спретнато колкото в тези вагони стига да ги подържат все така чисти. :lol:
Администратор
Администратор

veselintodorov написа:Голям лукс голямо нещо в нас нее толкова спретнато колкото в тези вагони стига да ги подържат все така чисти. :lol:
Те вагоните са на БДЖ, но вече далеч не са толкова чисти. И причината е главно в пътниците, които са като стадо говеда, току - що излезли от кална баня...
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ако поне 50 % от пътниците умееха да пазят , вагоните щяха да са като нови.

BTW , на 7-ми пътувам до София с 8626 , стискайте ми палци да случа в някои по - свестни вагони , понеже само попадам на разпадащи се трошляци , а заради пътуване именно с този влак , писах преди време на Белева.
Обратна връзка:

Мнение от ARGENTINKA »

Само прекрасни спомени имам от пътуванията ми с този влак- най-вече през ранна зима и средата на лятото. Студ и липса на парно през зимата, жега и претъпкани вагони през лятото...
ЧиърЗ с БиърЗ
Администратор
Администратор

ARGENTINKA написа:Само прекрасни спомени имам от пътуванията ми с този влак- най-вече през ранна зима и средата на лятото. Студ и липса на парно през зимата, жега и претъпкани вагони през лятото...
По - интересно е пътуването с извънредния 8687/8686 който от две лета насам пътува с вагони серия 43. Пътуването цяла нощ в тях е просто "прекрасно". Примери много.
64.19

Мнение от Labros »

VESO написа:BTW , на 7-ми пътувам до София с 8626 , стискайте ми палци да случа в някои по - свестни вагони , понеже само попадам на разпадащи се трошляци , а заради пътуване именно с този влак , писах преди време на Белева.
Вчера вагоните бяха и добре почистени, и с добра возия. Като изключим парното, което направи сауна във 4 от 5-те второкласни вагона.
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

lok45111 написа:
ARGENTINKA написа:Само прекрасни спомени имам от пътуванията ми с този влак- най-вече през ранна зима и средата на лятото. Студ и липса на парно през зимата, жега и претъпкани вагони през лятото...
По - интересно е пътуването с извънредния 8687/8686 който от две лета насам пътува с вагони серия 43. Пътуването цяла нощ в тях е просто "прекрасно". Примери много.
Пример, че лампите те бият в очите, нито можеш да спиш, нито нищо.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Не сте им свикнали. :) :wink: :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Както знаем , тапицерията във второкласните 63-ки може да бъде както сива , така и синя.

А може ли да бъде нещо смесено между двете?
Че защо да не може , я вижте тук. :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

На такъв смесен вариант съм попадал, но във вагон серия 20 47 - отдолу синя тапицерия, облегалките в зелената оригинална. Това беше Август 2007 г., а влакът 2611. :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

2611 с 47-ца? Да не е ползвала трасе , или е била допълнително пусната за лятото?
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация