Форум "ЛОКОМОТИВИ" се стреми да стане един от първите три най - добри жп. форуми у насMashinista написа:Искам да съобщя,че ЛОКОМОТИВИ е на 4 място в гугъл за дадената тема!Браво на нас!

Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 12:23 pm, променено общо 1 път.
статияБорис Начев написа: Борис Начев
bnachevatcharpari.bg 09.07.2007 17:15
БДЖ ги надмина американците
Железопътният транспорт в САЩ е почти напълно замрял
Ползването на железопътния транспорт в САЩ е почти напълно замряло, съобщава електронното издание gadling.com. Все по-рядко американците предприемат подобен вид пътуване, отблъснати от непрекъснатите закъснения, неудобните за престой гари и скъпите билети. Не знам за вас, но на мен ми се струва, че изданието описва условията на родното ни БДЖ. С една единствена разлика - при нас поне от липса на клиенти не се оплаква. Железниците ни се стремят да задоволят всеки един от нас. Понякога обаче филантропичната прегръдка на компанията се оказва по-малка от желанието за обслужване. В такива случаи се получават странните феномени на дублирани места, граждани в тоалетните и задръстени от сънародници коридори.
Едно не мога да си обясня. В САЩ железниците са на загуба, това е ясно - няма клиенти. Как обаче при неспирния пътнически поток на БДЖ все не им стигат парите. А трябва да се обновява инфраструктурата, че и нови вагони да се купуват. Братята американци пък не могат да запълнят едно купе. Да ви имаме проблемите.
статияГергана Маринова написа: Гергана Маринова
gmarinovaatcharpari.bg 11.07.2007 17:46
БДЖ продаде имот за над 3 млн. лв.
Фирма Интерио Ентърпрайс София спечели търга с явно наддаване за покупка на Почивно-възстановителен център Солници, собственост на БДЖ
Фирма Интерио Ентърпрайс София предложи най-висока цена от 3 040 хил. лв. на днешния търг с явно наддаване за продажба на недвижим имот Почивно-възстановителен център Солници. Той е собственост на Български държавни железници (БДЖ) - Поделение за товарни превози Бургас.
Тръжни документи бяха закупени от 12 фирми, но само 4 от тях подадоха заявления за участие в търга. На самия търг се явиха представители на 3 фирми, които участваха в наддаването, съобщиха от БДЖ.