Веско, на Илиянци е пълно със второкласни 40-ки, спомням си преди 3-4 години пътувах в такава на ПВ 70103 (сегашния 70104). Тогава пускаха всякакви купейни вагони, 74-ките бяха още с оригиналната сива тапицерия... а 40-ките бяха със зелена кожена тапицерия, струва ми се, че съм виждал такива, минали ревизия и със синята тапицерия в купетата... май преди 2 г. като пътувах с 2636 попаднах на такава, но определено откакто се навъдиха вагони от Германия буквално доста наши сякаш се изпариха... пак на Кардама може да се видят 40-ки, които отвън приличат на 47-ци, но вече е много рядко, тъй като преобладават 47-ците.
Ехх, в Пловдив може да се нагледате на всякакви модификации на пътническите вагони... може на външен вид да са първокласни 47, но се оказва, че са серия 15.
Но въпреки това отвътре са радост за окото и се пътува с кеф.
Веско, на Илиянци е пълно със второкласни 40-ки, спомням си преди 3-4 години пътувах в такава на ПВ 70103 (сегашния 70104). Тогава пускаха всякакви купейни вагони, 74-ките бяха още с оригиналната сива тапицерия... а 40-ките бяха със зелена кожена тапицерия, струва ми се, че съм виждал такива, минали ревизия и със синята тапицерия в купетата... май преди 2 г. като пътувах с 2636 попаднах на такава, но определено откакто се навъдиха вагони от Германия буквално доста наши сякаш се изпариха... пак на Кардама може да се видят 40-ки, които отвън приличат на 47-ци, но вече е много рядко, тъй като преобладават 47-ците.
А смесени 40-ки все още има няколко по софийско оцеляли, но повечето са станали на първокласни 50-ки като само им е преработен номера и е удължена лентата над прозорците. 
Във Варна пък можеш да се нагледаш на най - интересни вагони.Освен , че някои от 17-ките им имат седалки като на 32-00-ки с облегалки за главата , ето този вагон е серия 47.Прозорците са заоблени , вътре седалките са 3Х3 в купе - нещо нетипично за 47-ца.
Администратор
В Пловдив доскоро се гордеехме с това , после изчезна някъде.
Акредитиран фотограф
Този вагон провиснал ли е или снимката лъже?VESO написа:В Пловдив доскоро се гордеехме с това , после изчезна някъде.
Администратор
Още на 28-ми декември при форумската среща се връщахме с 1650 и вагоните бяха в тази тапицерия.На снимката се вижда част от якето на Vladyar.Тапицерията я има някъде от ноември - декември и засега само пловдивски вагони съм засичал с нея.
Администратор
Той вагона май е един, така каза кондукторката поне...VESO написа:Още на 28-ми декември при форумската среща се връщахме с 1650 и вагоните бяха в тази тапицерия.На снимката се вижда част от якето на Vladyar.Тапицерията я има някъде от ноември - декември и засега само пловдивски вагони съм засичал с нея.
64.19
Администратор
Може и да не знае, предвид възрастта и... Млада беше достаVESO написа:Или те е излъгала , или не знае.Композицията на "Хебър"-а съм я засичал цялата със сини седалки , така че има минимум 5 exDB вагона с тази тапицерия.
64.19
Обратна връзка:
Информация
Модератори