Обратна връзка:
Нали бяха пуснали на Чайката от новите 44, а дори и в електронното разписание все още фигурират...
Последно промяна от SoAlien на Сря Апр 21, 2010 12:18 pm, променено общо 1 път.
Чайката вече не се движи с тези вагони , въпреки че на сайта в електронния пътеводител се отбелязва това.В момента тя е със старите 63-ки , скопени до 100 км/ч.
За незнаещите и все още неразбралите - както септемврийският , така и дряновският тип вагони са серия 44 , тяхно разграничение съм направил тук.Нарочно съм отделил двете мнения , за да видите най - добре разликата и тя се състои в това , че е излезлите от "Интерком" 44-ки са инвалидни ("Bhmpz") , а тези от "ВРЗ 99" - обикновени второкласни ("Bmpz").Два от дряновските вагони в момента се движат на Дианата , а 5 септемврийски са на извънредния 8691 / 8692 , по - известен като "Бургас".Чайката изобщо не влиза в сметките , тя само един ден от София за Бургас и на следващия ден от Бургас за София беше със септемврийските вагони и нищо повече.
За незнаещите и все още неразбралите - както септемврийският , така и дряновският тип вагони са серия 44 , тяхно разграничение съм направил тук.Нарочно съм отделил двете мнения , за да видите най - добре разликата и тя се състои в това , че е излезлите от "Интерком" 44-ки са инвалидни ("Bhmpz") , а тези от "ВРЗ 99" - обикновени второкласни ("Bmpz").Два от дряновските вагони в момента се движат на Дианата , а 5 септемврийски са на извънредния 8691 / 8692 , по - известен като "Бургас".Чайката изобщо не влиза в сметките , тя само един ден от София за Бургас и на следващия ден от Бургас за София беше със септемврийските вагони и нищо повече.
Обратна връзка:
Благодаря за изчерпателната, подробна и културна поднесена информация, Весо, както винаги.
Впрочем с всичко бях на ясно - единствено с това, че Чайката си е със 63-ките и от там дойде объркването ми от къде ги изкараха толкова вагони 44-та серия, че са дали и на Дианата, но сега се наредиха бройките. 

И още нещо - има разлики в тапицериите (дори цветовата гама) и разположението на седалките в салона. Ето нагледно и тази разлика:
- дряновски тип;
- септемврийски тип.
- дряновски тип;
- септемврийски тип.
Обратна връзка:

Администратор
Вчера трима представители на Сдружение "Български Локомотивен Форум" пътуваха с БВЗР 8691. Двама от представителите пътуваха в у-ка Сф-По, а един от нас придружи влака по целия му маршрут. Нямаше проблеми със септемврийските вагони, населеността беше завидна и като цяло пътуването беше много спокойно и приятно. Направиха се немалък брой снимки, които ще бъдат предадени на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД.
lok45111 написа:...населеността беше завидна и като цяло пътуването беше много спокойно и приятно.
Беше завидна до ПЛД, след това се стопиха на половина. До Бургас стигнаха около 60-70 пътника. Пътуването беше приятно, докато във 2-ри вагон една мома не реши, че може да си лакира ноктите

VESO написа:Впечатленията от септемврийския тип вагони са непълни , поради невъзможността да пътувам в тях , но за 2 минути престой огледах салона , седнах на една от седалките и снимах вагона отвън. Като цяло тапицерията е по - твърда , но нека не налагам оценка във форума , за да не се отрази на нечие мнение.Нека софийската група да сподели такава оценка за тях.
Аз и БЖК останахме със същото впечатление. Даже на Марто седалката беше наклонена настрани

Изпитвам буфери! Без стенд 

Тъкмо това се канех да попитам и аз. Вероятно ще е с някакви "каруци".svd90 написа:Някой знае ли с какви вагони ще се движи Варна уикенд? Дряновските 44?

Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Администратор
Днес има вероятност, екип от Сдружението да пътува с БУРГАС УИКЕНД от По до Сф и отново да се огледат вагоните и да се провери населеността.
Като цяло, от Сп вагоните съм със средно положително впечатление, дряновските на Дианата съм им дал отдавна 6+, но ще видим с времето дали и септемврийските няма да улегнат.
Като цяло, от Сп вагоните съм със средно положително впечатление, дряновските на Дианата съм им дал отдавна 6+, но ще видим с времето дали и септемврийските няма да улегнат.
Информация
Модератори