Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Вероятно си пътувал с БВ 2681 от Плевен за Бургас. На Царева Ливада си направил връзка. Въпреки, че не е за тази тема, ще отговоря.

На първата снимка - вагонът е серия 20-47, не може да се обърка с друг.

"Първокласния" е силно казано "1-ва класа". Това си е чист 21-50, който е включен в състава на влака и обозначен като първа класа. От де са го изнамерили не знам, но по нищо условията в него не предполагат първокласно пътуване - тоест взели са грешни пари на хорицата, които са се излъгали да се качат в него. Но тогава все пак беше и недостига на вагони - в този период се направиха много ама много глупости със съставите, които отказаха доста народ от влака.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Нощните от Плевен за Бургас и обратно миналата година нямаха нито вагон с червена тапицерия , нито 47-ци в състава.Композицията бе 3 вагонна - кушет "Bcme" и две второкласни 74-ки с гара на домуване "Плевен".Кушетът беше софийски.
Най - вероятно Saruman е пътувал или в 4646 или в 4647.
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

VESO написа:Нощните от Плевен за Бургас и обратно миналата година нямаха нито вагон с червена тапицерия , нито 47-ци в състава.Композицията бе 3 вагонна - кушет "Bcme" и две второкласни 74-ки с гара на домуване "Плевен".Кушетът беше софийски.
Най - вероятно Saruman е пътувал или в 4646 или в 4647.
Като видях, че пишете Плевенските вагони се сетих да кажа, че Плевен вече имат първокласен вагон серия 74 спретнат и хубав първо като видях този първокласен вагон на него пишеше СОФИЯ се вече го преименуваха на ПЛЕВЕН то впрочем не беше много скоро април-май месец беше.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Като чуя за първокласна плевенска 74-ка , веднага се сещам за тази:
външен вид;
номера.
Снимана е преди година , когато с Rexkos ходихме до Кардам.Аз продължих с DESIRO-то към Варна и въпросният вагон бе в състава на 2654.
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

VESO написа:Като чуя за първокласна плевенска 74-ка , веднага се сещам за тази:
външен вид;
номера.
Снимана е преди година , когато с Rexkos ходихме до Кардам.Аз продължих с DESIRO-то към Варна и въпросният вагон бе в състава на 2654.
Страмно такъв не съм виждал понеже често срещах 2655/54 от начало редовно го засичах с първокласна 40-та серия с гара на домуване Варна после трайно се установи въпросната Софийска 74-ма за която говорех в предният пост и после гледам същият вагон замазан надписа София и написано вече Плевен. А какво станало с този вагон където си го снимал не знам поне не съм засичал такъв вагон.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Когато пътувах с 382 на 19-ти август , на Плевен засякох нощуващата композиция на пристигналия 2654 , която още не я бяха изтеглили.Един от вагоните бе първокласен , отново с гара на домуване "Плевен" , но не видях дали беше същия номер.Струва ми се , че не бе този вагон , понеже на снимания от мен вратите бяха червени , а на този , който го видях през нощта - бели.

Мнение от Labros »

VESO написа:Кушетът беше софийски.
То всички кушети са софийски.
Администратор
Администратор

Labros написа:
VESO написа:Кушетът беше софийски.
То всички кушети са софийски.
ДА, софийски са. По принцип не е лошо иначе да се направи един фоторепортаж, в който да се проследят композициите както на 4641 така и на 4640. Когато пътувахме с Виктор(SON_OF_JUDAS) от Шумен бяхме с една композиция, на връщане той се е евърнал с друга. Нека се снимат всички вагони на двете отвън и отвътре за да се добие представа за тези състави. Доколкото знам една от композициите е титулярна, другата май се върти.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

И двете се въртят. Практически е невъзможно съставът да е един , тъй като когато 4641 пристига в Пловдив , 4640 е композиран и с машина.Общо са два състава , включващи в себе си 4 вагона (3В + 1А) , като едната композиция е с фургон , поради липса на повече изправни във вагонен участък Пловдив.
Администратор
Администратор

VESO написа:И двете се въртят. Практически е невъзможно съставът да е един , тъй като когато 4641 пристига в Пловдив , 4640 е композиран и с машина.Общо са два състава , включващи в себе си 4 вагона (3В + 1А) , като едната композиция е с фургон , поради липса на повече изправни във вагонен участък Пловдив.
Ясно! Не е лошо за "протокола" да се направят снимки на двата състава отвътре предимно, отвън са ясни - 47-ци като 47-ци. Що се касае до фургоните, след като в Пловдив не стигат, защо такива не се вземат от София, при нас поне има достатъчно. Русе и Горна Оряховица също имат достатъчно фургони, все един може да се вземе и да се окомплектоват и двете композиции.
64.19
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

VESO написа:Когато пътувах с 382 на 19-ти август , на Плевен засякох нощуващата композиция на пристигналия 2654 , която още не я бяха изтеглили.Един от вагоните бе първокласен , отново с гара на домуване "Плевен" , но не видях дали беше същия номер.Струва ми се , че не бе този вагон , понеже на снимания от мен вратите бяха червени , а на този , който го видях през нощта - бели.
А спомняш ли си дали вагона беше лъскав скоро излязал от ремонт, но сигурно ще е този които ти говоря.А вагоните сигурно само през зимата могат да ги прибират в халето за да ги топлят.
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

lok45111 написа:
VESO написа:И двете се въртят. Практически е невъзможно съставът да е един , тъй като когато 4641 пристига в Пловдив , 4640 е композиран и с машина.Общо са два състава , включващи в себе си 4 вагона (3В + 1А) , като едната композиция е с фургон , поради липса на повече изправни във вагонен участък Пловдив.
Ясно! Не е лошо за "протокола" да се направят снимки на двата състава отвътре предимно, отвън са ясни - 47-ци като 47-ци. Що се касае до фургоните, след като в Пловдив не стигат, защо такива не се вземат от София, при нас поне има достатъчно. Русе и Горна Оряховица също имат достатъчно фургони, все един може да се вземе и да се окомплектоват и двете композиции.
Фургони в Русе има доста както съм виждал особено има и при изолираните вагони на товарна гара и във вагонният участък. А доколкото чух преди няколко години ЛВЗ-то са ремонтирали фургони сега не знам дали все още ги ремонтират.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

И една подробност - станалият известен дори в Европейския ж.п. сървър фургон с гара на домуване "Левски" и номер 51 52 92 57 027 - 9 вече е русенски.Два пъти го засичам и долу ясно ли личи как единият надпис е заличен и върху него е нанесен другия.Червеният 18-метров 50 52 84 33 001 - 4 също е с гара на домуване в дунавския град.
44.123 написа: А спомняш ли си дали вагона беше лъскав скоро излязал от ремонт, но сигурно ще е този които ти говоря.А вагоните сигурно само през зимата могат да ги прибират в халето за да ги топлят.
Ами в тъмното не можах да видя добре , стори ми се нормално боядисана 74-ка - като всички останали.
2654 идва в Плевен малко преди пристигането на 382.По - късно събират композицията с тази на 20138 и ги прибират в едно закрито хале на няколко км от гарата в посока Левски (доста далече е от приемното сдание и трудно ще се стигне до него пеша).Колкото пъти преминавам оттам с било с 2636 , 4626 , или 2626 забелязвам в халето двете композиции - едната със сините вагони на пътническия , другата с червенобелите 74-ки на бързия , а компания им прави DESIRO-то за Черквица.

Мнение от kgeorgiev »

VESO написа:Ааа , ясно , извинявай , аз гледaх мнението ти
Nikss написа:...... каква е тая пародия - 3 второкласни, фургон, да няма и първокласен?
и тази запетая след фургона , ме остави с впечталение , че "да няма" се отнася за първокласния.
Има си първокласен и то какъв пускат понякога , да припаднеш.Понякога това и това са редовна гледка , но аз помня и такива случаи:
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/car ... er_car.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/car ... om_car.jpg
Определено при тях , с удоволстие бих си взел билет първа класа. :D
Това май е вагон от състава на пловдив - варна - нощния на който един мой приятел му казва "пиянски влак"
Изображение
Ако си от провинцията и мразиш софиянците то ела в http://www.sofiawars.com/register/21305/.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация