Администратор
Вероятно си пътувал с БВ 2681 от Плевен за Бургас. На Царева Ливада си направил връзка. Въпреки, че не е за тази тема, ще отговоря.
На първата снимка - вагонът е серия 20-47, не може да се обърка с друг.
"Първокласния" е силно казано "1-ва класа". Това си е чист 21-50, който е включен в състава на влака и обозначен като първа класа. От де са го изнамерили не знам, но по нищо условията в него не предполагат първокласно пътуване - тоест взели са грешни пари на хорицата, които са се излъгали да се качат в него. Но тогава все пак беше и недостига на вагони - в този период се направиха много ама много глупости със съставите, които отказаха доста народ от влака.
На първата снимка - вагонът е серия 20-47, не може да се обърка с друг.
"Първокласния" е силно казано "1-ва класа". Това си е чист 21-50, който е включен в състава на влака и обозначен като първа класа. От де са го изнамерили не знам, но по нищо условията в него не предполагат първокласно пътуване - тоест взели са грешни пари на хорицата, които са се излъгали да се качат в него. Но тогава все пак беше и недостига на вагони - в този период се направиха много ама много глупости със съставите, които отказаха доста народ от влака.
64.19

Акредитиран фотограф
Като видях, че пишете Плевенските вагони се сетих да кажа, че Плевен вече имат първокласен вагон серия 74 спретнат и хубав първо като видях този първокласен вагон на него пишеше СОФИЯ се вече го преименуваха на ПЛЕВЕН то впрочем не беше много скоро април-май месец беше.VESO написа:Нощните от Плевен за Бургас и обратно миналата година нямаха нито вагон с червена тапицерия , нито 47-ци в състава.Композицията бе 3 вагонна - кушет "Bcme" и две второкласни 74-ки с гара на домуване "Плевен".Кушетът беше софийски.
Най - вероятно Saruman е пътувал или в 4646 или в 4647.
Като чуя за първокласна плевенска 74-ка , веднага се сещам за тази:
външен вид;
номера.
Снимана е преди година , когато с Rexkos ходихме до Кардам.Аз продължих с DESIRO-то към Варна и въпросният вагон бе в състава на 2654.
външен вид;
номера.
Снимана е преди година , когато с Rexkos ходихме до Кардам.Аз продължих с DESIRO-то към Варна и въпросният вагон бе в състава на 2654.

Акредитиран фотограф
Страмно такъв не съм виждал понеже често срещах 2655/54 от начало редовно го засичах с първокласна 40-та серия с гара на домуване Варна после трайно се установи въпросната Софийска 74-ма за която говорех в предният пост и после гледам същият вагон замазан надписа София и написано вече Плевен. А какво станало с този вагон където си го снимал не знам поне не съм засичал такъв вагон.VESO написа:Като чуя за първокласна плевенска 74-ка , веднага се сещам за тази:
външен вид;
номера.
Когато пътувах с 382 на 19-ти август , на Плевен засякох нощуващата композиция на пристигналия 2654 , която още не я бяха изтеглили.Един от вагоните бе първокласен , отново с гара на домуване "Плевен" , но не видях дали беше същия номер.Струва ми се , че не бе този вагон , понеже на снимания от мен вратите бяха червени , а на този , който го видях през нощта - бели.

Администратор
ДА, софийски са. По принцип не е лошо иначе да се направи един фоторепортаж, в който да се проследят композициите както на 4641 така и на 4640. Когато пътувахме с Виктор(SON_OF_JUDAS) от Шумен бяхме с една композиция, на връщане той се е евърнал с друга. Нека се снимат всички вагони на двете отвън и отвътре за да се добие представа за тези състави. Доколкото знам една от композициите е титулярна, другата май се върти.Labros написа:То всички кушети са софийски.VESO написа:Кушетът беше софийски.
64.19

Администратор
Ясно! Не е лошо за "протокола" да се направят снимки на двата състава отвътре предимно, отвън са ясни - 47-ци като 47-ци. Що се касае до фургоните, след като в Пловдив не стигат, защо такива не се вземат от София, при нас поне има достатъчно. Русе и Горна Оряховица също имат достатъчно фургони, все един може да се вземе и да се окомплектоват и двете композиции.VESO написа:И двете се въртят. Практически е невъзможно съставът да е един , тъй като когато 4641 пристига в Пловдив , 4640 е композиран и с машина.Общо са два състава , включващи в себе си 4 вагона (3В + 1А) , като едната композиция е с фургон , поради липса на повече изправни във вагонен участък Пловдив.
64.19

Акредитиран фотограф
А спомняш ли си дали вагона беше лъскав скоро излязал от ремонт, но сигурно ще е този които ти говоря.А вагоните сигурно само през зимата могат да ги прибират в халето за да ги топлят.VESO написа:Когато пътувах с 382 на 19-ти август , на Плевен засякох нощуващата композиция на пристигналия 2654 , която още не я бяха изтеглили.Един от вагоните бе първокласен , отново с гара на домуване "Плевен" , но не видях дали беше същия номер.Струва ми се , че не бе този вагон , понеже на снимания от мен вратите бяха червени , а на този , който го видях през нощта - бели.

Акредитиран фотограф
Фургони в Русе има доста както съм виждал особено има и при изолираните вагони на товарна гара и във вагонният участък. А доколкото чух преди няколко години ЛВЗ-то са ремонтирали фургони сега не знам дали все още ги ремонтират.lok45111 написа:Ясно! Не е лошо за "протокола" да се направят снимки на двата състава отвътре предимно, отвън са ясни - 47-ци като 47-ци. Що се касае до фургоните, след като в Пловдив не стигат, защо такива не се вземат от София, при нас поне има достатъчно. Русе и Горна Оряховица също имат достатъчно фургони, все един може да се вземе и да се окомплектоват и двете композиции.VESO написа:И двете се въртят. Практически е невъзможно съставът да е един , тъй като когато 4641 пристига в Пловдив , 4640 е композиран и с машина.Общо са два състава , включващи в себе си 4 вагона (3В + 1А) , като едната композиция е с фургон , поради липса на повече изправни във вагонен участък Пловдив.
И една подробност - станалият известен дори в Европейския ж.п. сървър фургон с гара на домуване "Левски" и номер 51 52 92 57 027 - 9 вече е русенски.Два пъти го засичам и долу ясно ли личи как единият надпис е заличен и върху него е нанесен другия.Червеният 18-метров 50 52 84 33 001 - 4 също е с гара на домуване в дунавския град.
2654 идва в Плевен малко преди пристигането на 382.По - късно събират композицията с тази на 20138 и ги прибират в едно закрито хале на няколко км от гарата в посока Левски (доста далече е от приемното сдание и трудно ще се стигне до него пеша).Колкото пъти преминавам оттам с било с 2636 , 4626 , или 2626 забелязвам в халето двете композиции - едната със сините вагони на пътническия , другата с червенобелите 74-ки на бързия , а компания им прави DESIRO-то за Черквица.
Ами в тъмното не можах да видя добре , стори ми се нормално боядисана 74-ка - като всички останали.44.123 написа: А спомняш ли си дали вагона беше лъскав скоро излязал от ремонт, но сигурно ще е този които ти говоря.А вагоните сигурно само през зимата могат да ги прибират в халето за да ги топлят.
2654 идва в Плевен малко преди пристигането на 382.По - късно събират композицията с тази на 20138 и ги прибират в едно закрито хале на няколко км от гарата в посока Левски (доста далече е от приемното сдание и трудно ще се стигне до него пеша).Колкото пъти преминавам оттам с било с 2636 , 4626 , или 2626 забелязвам в халето двете композиции - едната със сините вагони на пътническия , другата с червенобелите 74-ки на бързия , а компания им прави DESIRO-то за Черквица.
Това май е вагон от състава на пловдив - варна - нощния на който един мой приятел му казва "пиянски влак"VESO написа:Ааа , ясно , извинявай , аз гледaх мнението тии тази запетая след фургона , ме остави с впечталение , че "да няма" се отнася за първокласния.Nikss написа:...... каква е тая пародия - 3 второкласни, фургон, да няма и първокласен?
Има си първокласен и то какъв пускат понякога , да припаднеш.Понякога това и това са редовна гледка , но аз помня и такива случаи:
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/car ... er_car.jpg
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/car ... om_car.jpg
Определено при тях , с удоволстие бих си взел билет първа класа.
Информация
Модератори