Мнение от desiro_94 »

:lol: "Ами да Варна уикенд защо се мъчи само с 3 вагона? Нека и пуснат пет вагона 74 и 50 и ще заприлича на истински БВЗР." :lol: :lol: 8)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

На него не му трябват повече от 3 вагона. Имах в предвид на влакове като ЧайкЯта примернУ. :wink:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от desiro_94 »

Nikss написа:На него не му трябват повече от 3 вагона. Имах в предвид на влакове като ЧайкЯта примернУ. :wink:
Да! Това ще бъде черешката на тортата. Чайката с 74-ки + 63-ки с ограничение до 100км/ч + обикаляне през Пловдив. :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

desiro_94 написа:
Nikss написа:На него не му трябват повече от 3 вагона. Имах в предвид на влакове като ЧайкЯта примернУ. :wink:
Да! Това ще бъде черешката на тортата. Чайката с 74-ки + 63-ки с ограничение до 100км/ч + обикаляне през Пловдив. :lol:
А кой е казал, че ще има и 63-ки :twisted: :?: :roll: :idea:

Мнение от desiro_94 »

Nikss написа:
desiro_94 написа:
А кой е казал, че ще има и 63-ки :twisted: :?: :roll: :idea:
Нали трябва да се вмъкнат някъде. Пък и за сега си имаме БВЗР Пловдив и Родопи.

Мнение от niksata_bdz »

Така ще провалят състава 63-ките. Само купета! Според вас колко по-бързо ще стигат влаците с 74-ки, ако може някой да изчисли, ще съм му благодарен!
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Трябва да се вмъкнат по линии където скоростта не превишава 100 км/ч, примерно за 7-ма вместо 74-ки да се пуснат там бе... толкова е сложно и е толкова просто, близко до акъла, но няма кой да са сети да го направи. :evil: :x

Мнение от Vancho »

По принцип си прав, но всъщност не си :lol: ,защото тези вагони са конструирани /рециклирани/ :D да обслужват експресни влакове заради по големия комфорт, който предлагат :) Читвави 74 ки /изобщо 74 ки/ доста поизчезнаха :( Иначе аз лично нямам нищо против например и по 9 та да се пуснат, защото там няма скорости над 100. Въпроса е обаче, че нито Русе, нито Варна вече разполагат с достатъчен брой 74 да скалъпят два състава на БВ и затова или състава по девета е от 4640/4641, или някакви гадни 40 ки на ГОлямото депо, или пък 74 + 47 на Варна, че дори и 74 на Плевен.... С една дума мешаната скара не е само при лок ами и при вагоните :shock: И ще става все по зле и по зле. Догодина като останем само със 74 до 130 /те пък и те при тия вибрации дето правят повечето са само за 130 ама айде/....
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Почти винаги съм прав, дори и в този случай, колкото и да не ти се ще. 63 са конструирани някога, когато създателите им са били неуки (събрани от кол и въже), а комфорт е силна дума и не мога да се съглася, в Янтрата има някакъв комфорт, но ако имаше пътеки и килимчета щеше да е по-голям както е в Белия кон. Да не говорим за слабите климатици тъй, че няма какво да коментираме. 74-ки има, а и всяка година забелязвам, че поне по 5 вагона /софийски/ се връщат от ревизии в Дряново, Русе също изкарват по толкова, от Варна не се забелязва такъв наплив. Яд ме е, че в ГО няма 74-ки, инак щяха да светят във всяко едно отношение. Относно вибрациите на 74, вероятно е от калпавия на места път, но фактът, че съм пътувал по 1 и същи участък със 130 км/ч в 2 различни влака със 74-ки и при единия друсаше яко, а при другия не се усещаше грам, говори, че и във вагоноремонтните цехове не си вършат работата както трябва. Лятото имах случай с 2612 пердашейки от Рм към Мит със 130 бях на джама понеже беше адска жега и бях във 2-ро купе и както се кефя на скоростта чувам някакъв силен удар от талигата (вибрации естествено не липсваха особено на правите) и погледнах, но не можах да видя много добре, но ми се стори, че се отчупи парче от болт или нещо друго, та здравата се изплаших да не дерайлира, че при тъз скорост... нямам думи какво можеше да стане, слава Богу стигнахме живи до София. :oops:

Мнение от Vancho »

На мен лично са ми много неудобни тия 63 ки и само Плевен Горна се схващам, климатика работеше, но само дотам. Иначе не знам друго логично обяснение на факта, че след като са ограничени до 100 63 ктие си кретата на БВ ЗР. А пък и на 74 им куцат уплътненията и тече при дъжд, докато на конските 47 ци :D и на 63 са идентични и са доста добри. Не знам, това лично е мое мнение, не пречи да се пускат 63 таман и по други линии да се зарадваме, ама .... не зависи от нас :?
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

За уплътненията съм съгласен. 63-ките ако когато бяха нови бяха перфектни за ЕВ, сега освен за БВ до 200-300 км и то по линии където скоростта не превишава 100, за друго не стават. Това е истината за съжаление. :arrow:

Мнение от Vancho »

Друго викаш щеше да е ако бяхме наистина купили 100 97 ци вместо 100 43 ки и 45 ци, каквито бяха първоначалните планове :D Аз лично виждам /ако се завърши навреме Пловдив Димитровград/ състава на Слънчевия да отиде на БВ ЗР до Димитровград :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Виж, на мен 97-ците ми харесват повече от 45-ците и 43-ките. Класирам ги (специално тези 3 вида) така: 1. 97; 2. 45; 3. 43; От 97-ците купихме 12 броя от които 9 са в движение. Проблемът им е, че са с 2 метра по-дълги от нашите (стандартната дължина на нашите е 24,5 м, на тях е 26,4) и при вписване в остри криви (като например между Пбк и Вк) се изострят ребордите. Те са правени за скоростни участъци където кривите са с голям радиус и не се усеща толкова "стърженето". Иначе да, щом пуснат 1-ва от По надолу ще отидат там, дано до тогава изкарат още рециклати от Дряново и по-сполучливи от Сараньово, че с 63-ки на Слънчевия ще е ад (като знам на Златните, Чайката и Дианата какви са и ми прилошава). А освен до Димитроград може и до Свиленград да ходят 97-те. БВ Сви-Сф ще е добре да има, само с 2 чифта ПВ и 1 МБВ не става. Онзи ден си играх да правя проектно разписание на Белия кон ако тръгва от Сви и ходи до Вн за колко време може да стига ако се кара здраво и установих, че спокойно може да стига за точно 7 ч 25 мин. 05:45-13:10 и се връща на 14:35 от Вн и във Сви е на 22:10. Преди това пък го правих до Плевен, резултатът е 4 ч 05 мин. А инак що се отнася до 97-ците, няма да е зле за купят още 10-тина парчета, но да има и 3-4 първокласни. Това е пропуск при първата доставка, защото само с бистра и ресторанти не става. :arrow:
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Nikss написа:Виж, на мен 97-ците ми харесват повече от 45-ците и 43-ките. Класирам ги (специално тези 3 вида) така: 1. 97; 2. 45; 3. 43; От 97-ците купихме 12 броя от които 9 са в движение. Проблемът им е, че са с 2 метра по-дълги от нашите (стандартната дължина на нашите е 24,5 м, на тях е 26,4) и при вписване в остри криви (като например между Пбк и Вк) се изострят ребордите. Те са правени за скоростни участъци където кривите са с голям радиус и не се усеща толкова "стърженето".
Глупости на търкалета. Преди да се измислят велики сентенции и да се публикуват изказвания като последна инстанция е добре да са вземе да са прочете някой учебник по вагони, или най-малкото да се пита. Тук има достатъчно хора, които са учили ПЖПС и поназнайват туй-онуй по железници.
1. Няма такова понятие като стандартна дължина. Ако става въпрос за най-популярна дължина, 80% от всички пътнишки вагони с нормално междурелсие в Европа са с дължина 26400мм, и се движат по всякакви линии.
2. Минималният радиус на вписване НЕ зависи от дължината на железопътното возило, а от много други фактори (във всички учебници има поне по една цяла глава на таз тема).
3. Звуците, които са чуват по кривите към Вк, както и по 2-ра по дефилето, не са от стържене на реборди, а от вълнообразно износване на работната повърхност на ГР.
4. Минималният радиус на вписване на коментираните вагони е 120 м, а при скорост до 10 км/ч 100м. Такива радиуси даже и по депата няма.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Щом са глупости на търкалета и велики сентенции г-н професоре, обясни тогаз на несведующите от форума защо специално коментираните вагони серия 22 97 износиха по 1 чифт колооси за няколко месеца след сертифицирането и пускането си, докато другите вървят по година и малко отгоре :?: Също така обясни защо локомотивите и вагоните, които работят по 4-та и 2-ра линия /дефилето/ износват по-бързо своите колооси от останалите техни събратя, които се движат по не толкова "начупени" линии. :idea: Целият съм в слух :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация