VESO написа:Марио , за по - сигурно напиши писмо до компетентните лица.Трябва да се вземат някакви мерки.
Писмо със сигурност ще се пише, но и тук доста значими шефове от дирекция "Вагони" четат с интерес дискусиите за техния ресор и вземат по някоя и друга мярка - ето смениха фреона, но никой не се е досетил(в депото), че термоконтролерите може да са "дали фира", каквото е моето основно съмнение. Днес си направих труда да се поинтересувам и направя експеримент в Надежда със 97 002, контакторите за охладителния кръг разпадат като се понапече ел. шкафа. За пример - пистолет за горещ вуздъх на 50 см от контролера и за около няма и 40 секунди симулирам вътрешна температура от над 27 градуса, каквато става следобяда във вагона. Контактора за охлаждащия кръг изключи, вентилатора остана да работи. Много ме съмнява, че може контролерите я да не са вързани правилно, я да са нарушили вече своята чувствителност, я да са толкова остарели и амортизирани, че да правят каквото си искат... Мен лично ме съмнява последното. Има много кадърни майстори в ОП "Надежда", ако се докаже, че са пустите му контролери, изхвърлете всичко, свързано със старата регулация, сложете такива от 63-та серия, общо взето имат еднаква функция, но някой трябва да ги регулира всеки път след включване на АБ на вагона.