Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

pepino1990 написа:А защо му викат "Поп Андреи"?
Сигурно щот му се молят като на поп да върви по нанагорното и да спира по нанадолнището. :lol:
Изображение - Директива № 432/Д - несбъднатият холокост
«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs

Мнение от pepino1990 »

dido73 написа:
pepino1990 написа:А защо му викат "Поп Андреи"?
Сигурно щот му се молят като на поп да върви по нанагорното и да спира по нанадолнището. :lol:
Може и така да е но ми е интересно кой и поради каква причина го е измислил.Иначе е интересна кръстоска
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Локомотив 43 308.6 е много надежден и дълго е возил влакове по жп. мрежата у нас. Името "Поп Андрей" идва от това, че е възстановен по случай годишнина от Септемврийското възстание, на което един от инициаторите е бил именно Поп Андрей(справка локомотив 35-02 на Монтана). Иначе красавеца 43 308.6 многократно се е доказал пред мен - избива закъснения всякакви дори и със среден бандаж, страшен дърпач беше...

п.п.: Последно държеше на 1700 А :lol:
64.19

Мнение от pepino1990 »

Мерси за информацията.Само да поясня че сам гола пушка в ЖП транспорта и тепърва има да се уча.Много искам да подкарам някоя Skoda но идея си нямам как става :(
Администратор
Администратор

pepino1990 написа:Мерси за информацията.Само да поясня че сам гола пушка в ЖП транспорта и тепърва има да се уча.Много искам да подкарам някоя Skoda но идея си нямам как става :(
За сега се завдоволи с информацията във форума, иначе школи и центрове за обучение има.

Що се касае до 43 308.6, искам я отново в движение. Мисля, че е един от най - приятните за работа локомотиви от "шкодовите" серии, колкото и да е побългарен.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Говори се, че бил нежелан от машинистите за бързия график, понеже бил висок - ама то какъв бърз график - нали е до 100 km/h, да дърпа товарачки в балкана или ПВ. 8) :P Каквото и да говорим депо ГО са свикнали да ремонтират такива "измислици" - 44 070.1 е същата работа, ама какво? Стегнаха я, карат си я и така. Аз лично също подкрепям възстановяването и пускането му по родните жп линии. Ще стане много желан обект за снимки. 8)

Мнение от pepino1990 »

Дано да я пуснат в движение ще бъде радост за окото.И ако може да се уреди да откара някой влак до Перник да я видиме на живо тук :)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Едва ли ще се появи тази възможност, но ако все пак лок някой ден тръгне и дойде до София с ПВ 20110 и се намери време може като помощна на товарачка да се впише, след това да се прибере до София на друг и да си обслужи МБВ 382 обратно към Горна. :) 8)

Мнение от pepino1990 »

Nikss написа:Едва ли ще се появи тази възможност, но ако все пак лок някой ден тръгне и дойде до София с ПВ 20110 и се намери време може като помощна на товарачка да се впише, след това да се прибере до София на друг и да си обслужи МБВ 382 обратно към Горна. :) 8)
Дано някой ден стане и това.Пък ако трябва и до София ще отида за да я видя.Ако имам свободно време де :D .
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

43 308 идваше в София преди да я спрат.

Мнение от БДЖ »

pepino1990 написа:
Nikss написа:Едва ли ще се появи тази възможност, но ако все пак лок някой ден тръгне и дойде до София с ПВ 20110 и се намери време може като помощна на товарачка да се впише, след това да се прибере до София на друг и да си обслужи МБВ 382 обратно към Горна. :) 8)
Дано някой ден стане и това.Пък ако трябва и до София ще отида за да я видя.Ако имам свободно време де :D .
Е, да, ние с теб и да я пуснат няма как да я видим, ще трябва да ходим до София :(

Мнение от pepino1990 »

БДЖ написа:
pepino1990 написа:
Е, да, ние с теб и да я пуснат няма как да я видим, ще трябва да ходим до София :(
Лошото за теб е че си много по далече от София :? ,а пък аз нямам много време :(
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ако толкова държите да го видите може да посетите депо ГО и да го заснемете... все пак лок е с много неясна съдба и не се знае дали изобщо ще тръгне... :? струва ми се обаче, че ако не тръгне ще бъде възстановен или като стационарен или като действащ музеен експонат, но ако е като стационарен ще стои като 42 072.9 пред ВТУ, но 308 ще си седи в депото или на гарата в ГО... знам ли, но ще символизира самото депо. 8) Най-хубаво е да се възстанови, но да се използва само да тегли атракционни влакове каквото ще правят и ламинатките дай Боже след някоя и друга година. :P

Мнение от pepino1990 »

Nikss написа:Ако толкова държите да го видите може да посетите депо ГО и да го заснемете... все пак лок е с много неясна съдба и не се знае дали изобщо ще тръгне... :? струва ми се обаче, че ако не тръгне ще бъде възстановен или като стационарен или като действащ музеен експонат, но ако е като стационарен ще стои като 42 072.9 пред ВТУ, но 308 ще си седи в депото или на гарата в ГО... знам ли, но ще символизира самото депо. 8) Най-хубаво е да се възстанови, но да се използва само да тегли атракционни влакове каквото ще правят и ламинатките дай Боже след някоя и друга година. :P
За жалост нямам вазможност да отида до ГО но ако някога тегли атракционен влак няма да го пропусна.
Администратор
Администратор

Ако питате мен, на 43 308.6 не му трябва да бъде обречен като 42 072.9, за която многократно съм споделял мнението си за стопанисването и от ВТУ "Т. Каблешков". По - скоро, би трябвало в Горна Оряховица да извършат един качествен ремонт със замяна на поизносените елементи, да сменят най - сетне плексигласовите неподвижни странични прозорци на кабините, да укрепят пултовете и да сменят амортисьорите и колоосите на машината. След това никакъв, ама никакъв проблем не е да си се движи със 130 км/час и да тегли и бързи влакове.

Що се касае до височината на кабината - да малко по - високо седи машиниста, но това до някъде е и плюс. Лично за мен видимостта беше добра, да не кажа перфектна.
64.19
Публикувай отговор

Обратно към “Локомотиви серия 43, 44 и 45 | Electric locomotives series 43, 44, 45”

Информация