Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Моля! Това е серия 88-80 ресторант!
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

опс, явно не чета внимателно, извинявам се за грешката :oops:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

zazo написа:Във форума попаднах на следната информация.

http://lokforum.com/viewtopic.php?t=1206

За съжаление повече информация относно такъв тип вагони в БДЖ не намирам, нито серия, нито снимки.
Kласически вагон - ресторанти (тип "WRm" или "WRme").Техни снимки може да се видят тук.А как изглеждат отвътре , Марио ще покаже.

Мнение от zazo »

Много се радвам на отзивчивостта ви, но за съжаление има някакво несъответствие. Ресторантите 88-80 WRme са ми добре известни, както и галерията им в railfaneurope. Това което ме озадачава е че в информацията от форума се говори за вагон с дължина 24,5 м. и с 48 места за сядане, докато WRm-тата, които всички добре познаваме са с дължина между буферите 26,4 м. и 42 места за сядане поне в оригиналното си разпределение. Вагонът от описанието и чертежа е с равен брой прозорци 12 и от двете страни, докато при 88-80 от страната на кухнята са само 9.

Иначе вагон като описания, наистина е произвеждан в ГДР и информацията за него е много точна, но дали е внасян и използван в БДЖ? Интересът ми към вагоните на БДЖ е сравнително пресен, затова всичко свързано с тях ми е безкрайно интересно.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ясно.Значи в такъв случай Марио може да помогне.Той писа преди време за някакво "булгар - бистро" , класически ресторанти и бюфети , беше пуснал снимка от спрени такива , на които в интериорно отношение представляваха интерес столове тип "щъркел" (високи) около бар плота.Самият плот правеше чупка в средата и се извиваше странно , става въпрос за вагони , които са се движили доста одавна у нас и няма как да ги помня.
Все пак нека админа на форума да вземе отношение по този въпрос.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация