Моля! Това е серия 88-80 ресторант!
опс, явно не чета внимателно, извинявам се за грешката 

Kласически вагон - ресторанти (тип "WRm" или "WRme").Техни снимки може да се видят тук.А как изглеждат отвътре , Марио ще покаже.zazo написа:Във форума попаднах на следната информация.
http://lokforum.com/viewtopic.php?t=1206
За съжаление повече информация относно такъв тип вагони в БДЖ не намирам, нито серия, нито снимки.

Много се радвам на отзивчивостта ви, но за съжаление има някакво несъответствие. Ресторантите 88-80 WRme са ми добре известни, както и галерията им в railfaneurope. Това което ме озадачава е че в информацията от форума се говори за вагон с дължина 24,5 м. и с 48 места за сядане, докато WRm-тата, които всички добре познаваме са с дължина между буферите 26,4 м. и 42 места за сядане поне в оригиналното си разпределение. Вагонът от описанието и чертежа е с равен брой прозорци 12 и от двете страни, докато при 88-80 от страната на кухнята са само 9.
Иначе вагон като описания, наистина е произвеждан в ГДР и информацията за него е много точна, но дали е внасян и използван в БДЖ? Интересът ми към вагоните на БДЖ е сравнително пресен, затова всичко свързано с тях ми е безкрайно интересно.
Иначе вагон като описания, наистина е произвеждан в ГДР и информацията за него е много точна, но дали е внасян и използван в БДЖ? Интересът ми към вагоните на БДЖ е сравнително пресен, затова всичко свързано с тях ми е безкрайно интересно.
Ясно.Значи в такъв случай Марио може да помогне.Той писа преди време за някакво "булгар - бистро" , класически ресторанти и бюфети , беше пуснал снимка от спрени такива , на които в интериорно отношение представляваха интерес столове тип "щъркел" (високи) около бар плота.Самият плот правеше чупка в средата и се извиваше странно , става въпрос за вагони , които са се движили доста одавна у нас и няма как да ги помня.
Все пак нека админа на форума да вземе отношение по този въпрос.
Все пак нека админа на форума да вземе отношение по този въпрос.
Информация
Модератори