Стана ми интересно дали някой друг си пази билетите от изминало пътуване. Аз лично през тази година съм си запазил всичките и мисля по-късно да си направя статистика колко пъти съм пътувал през 2011, колко кm съм изминал върху жп линия и колко съм платил. Пазя си и билети от минали години до далечните за мен 2002,2003. Събирам си тазгодишните в едно портмоне и на когото покажа големия стек с билети ме гледат така :shock:
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Аз имам едно тлъсто тесте, но на Сашо кошницата в нея има какви ли не билети. Пазя и международни билети, билети от Румъния и Англия.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

До преди да получа карта, бях запазил всички билети, включително чужди такива, намерени тук-там и ги бях описал в една тетрадка в хронологичен ред.
Тетрадката отдавна я няма, но билетите са налице. Над 200 бр бланки общо.

Купуваните места, добавки и т. н. след това обаче не съм пазил.
Само един имах намерение да запазя - място от Виена до Нюрнберг за ICE26, ама изчезна безследно в суматохата.

Мнение от rexkos »

В моята кошница са всички билети (изключая някои София-Костинброд) от есента 2009 г насам. Не съм ги броил, но сигурно са над 500 бройки. :lol:
Един вагон, ама пълен! (4627)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Къде е Наско да покаже "съкровищницата" си? :lol: :lol: :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Уникален билет ще е да видя: Кондофрей - Палилула. :D

Мнение от RAILWAYSTATION »

Вече не знам колко са билетите, които събрах. Почти всички от 2008 насам :)
НИКОГА НЕ ПРЕМИНАВАЙ НА ОХРАНЯЕМ ЖП-ПРЕЛЕЗ ПРИ СПУСНАТА БАРИЕРА!
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Кошницата с моите билети също е препълнена. Събирам ги от началото на 2006 година. :wink: Някой по - интересни са сканирани и са качени във foto.bg.
Пътувай с влак - спаси природата !

Мнение от Petko Ivanov »

Искрено съжалявам, че не пазя картонените билети, с които пътувахме преди 20 и повече години. Билетите бяха червени за втора класа и зелени за първа. С един билет можеше да се пътува до няколко места с приблизително еднакви километри - ясно помня комбинацията "Пловдив-Михайловград (сега Монтана)-Габровница". На билета имаше само датата на пътуването, т.е можеше да се пътува с влак по избор в рамките на деня.
За последно съм пътувал с такъв билет от Челопеч до София през 1995 г. Тогава Челопеч беше все още гара и се издаваха билети от стария тип.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Аз пътувал от Добринище до Банско с картонен билет през 2002 г.
Пак от тогава имам и бланков билет от Оряхово до София. Пазя и един София - Искър за ТСВ за Кремиковци.

Мнение от Petko Ivanov »

bdz46 написа:Аз пътувал от Добринище до Банско с картонен билет през 2002 г.
Пак от тогава имам и бланков билет от Оряхово до София. Пазя и един София - Искър за ТСВ за Кремиковци.
Явно по теснолинейката използването на картонените билети е продължило доста по-дълго. Сега се сещам, че през 2002 или 2003 пътувах от Якоруда до Септември и София също с картонен билет.
Изключително интересна ми се струваше машината за издаване на такива билети. Беше огромна, със заредени билети в нея и с движещ напред-назад механизъм за маркиране на билетите. Дано някъде да се е запазила такава.

Мнение от Vancho »

Румънещето и сега са с картонени билети, но на мен лично по-ми харесват нашите :)
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D

Мнение от gugu_134 »

Някой може ли да качи снимка на подобен билет, не съм виждал до сега. :happy7:
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Petko Ivanov написа:...Изключително интересна ми се струваше машината за издаване на такива билети. Беше огромна, със заредени билети в нея и с движещ напред-назад механизъм за маркиране на билетите. Дано някъде да се е запазила такава.
"Машината" всъщност е датен компостьор - бие щампа с дадата на издаване на билета. Онова с заредените в него билети се казва билетно казие и по конструкция представлява метален заключващ се шкаф с клетки за билети, разделени по класове и дестинации. Такива има още запазени по някои гари от 3-та линия. Компостьорът е отделен и се закрепва неподвижно на плота до гишето, а казието - на стената в близост до компостьора.
64.19
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация