Веднага си спомням за локомотиви серия 51, който маневрираше вагон-цистерни в близост до къщата, в която живях до навършване на почти седмата си година и която къща се намираше до бившия вече завод в Русе за петролни продукти "Леон Таджер", по-късно "БиМас". В момента завода се изравнява със земята, каквато подобна съдба имат и други бивши фабрики в град Русе. Някои индустриални коловози вече не могат да се открият изпод бурените, които са ги превзели повсеместно.
Също така си спомням и за локомотив серия 55, макар и да не е имало такива машини, зачислени към руенското депо. По някакъв начин, не мога да си спомня точно, този локомотив ми е останал в съзнанието още от ранни детски години. Спомням си един много бележит за мен детски сън, в който сънувах една машина, която съм запомнил че прилича на "Жигули".
Също така си спомням и за локомотив серия 55, макар и да не е имало такива машини, зачислени към руенското депо. По някакъв начин, не мога да си спомня точно, този локомотив ми е останал в съзнанието още от ранни детски години. Спомням си един много бележит за мен детски сън, в който сънувах една машина, която съм запомнил че прилича на "Жигули".
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!

Не си спомням конкретен модел локомотив или вагони но си спомням пътуването с теснолинеиката към Велинград хубавите панорамни изгледи от влакчето на местността и регина на Велинград интересно приключение беше въпреки че бях само на 12 години, просто това ми е направило силно впечатление и се е запечатало като спомен.

Администратор
Информация
Модератори