Мнение от Railroader »

Веднага си спомням за локомотиви серия 51, който маневрираше вагон-цистерни в близост до къщата, в която живях до навършване на почти седмата си година и която къща се намираше до бившия вече завод в Русе за петролни продукти "Леон Таджер", по-късно "БиМас". В момента завода се изравнява със земята, каквато подобна съдба имат и други бивши фабрики в град Русе. Някои индустриални коловози вече не могат да се открият изпод бурените, които са ги превзели повсеместно.
Също така си спомням и за локомотив серия 55, макар и да не е имало такива машини, зачислени към руенското депо. По някакъв начин, не мога да си спомня точно, този локомотив ми е останал в съзнанието още от ранни детски години. Спомням си един много бележит за мен детски сън, в който сънувах една машина, която съм запомнил че прилича на "Жигули".
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!
Обратна връзка:

Мнение от mitko_pz »

бившите "Диана експрес" и експрес "Слънчев бряг"
депо подуяне

Мнение от Petko Ivanov »

Дизелите 04 и зелените пътнически вагони. Никога няма да забравя "воя" на четворките при изкачване нагорнището Горна Баня -Владая...........
Обратна връзка:

Мнение от зироко »

През средата на 70-г.- "Златни пясъци" през дефилето м/у Асеново и Славяново. Новите 7-ци бълващи облаци пушек, а аз стоейки на прозореца се "закърмях"с мириса на изгоряла нафта.

Мнение от veselintodorov »

Не си спомням конкретен модел локомотив или вагони но си спомням пътуването с теснолинеиката към Велинград хубавите панорамни изгледи от влакчето на местността и регина на Велинград интересно приключение беше въпреки че бях само на 12 години, просто това ми е направило силно впечатление и се е запечатало като спомен.

Мнение от My_LORD »

"Чайка експрес" или влак 301/мисля/ :D
LORD-OF-THE-DARK

Мнение от GuesttFan »

"Синия Дунав" - през 80-те год. най-редовно пътувах с него ваканциите на връщане от Свищов в София.

Мнение от My_LORD »

GuesttFan написа:"Синия Дунав" - през 80-те год. най-редовно пътувах с него ваканциите на връщане от Свищов в София.

Казва се Комсомолски влак "Синия Дунав" :lol:
LORD-OF-THE-DARK
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Да си кажа, честно най-много спомени имам с "Мазния" и в двете посоки. :) С него ми беше и първото пътуване с влак изобщо през далечната 1993 г.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Мнение от My_LORD »

NiGhtPiSH написа:Да си кажа, честно най-много спомени имам с "Мазния" и в двете посоки. :) С него ми беше и първото пътуване с влак изобщо през далечната 1993 г.

Малък си и не помниш какъв мазен беше до преди 1989г този влак.Мазен та мазен.На Ц.Гара слизат десет вагона мазни хора :lol:
LORD-OF-THE-DARK

Мнение от plastikat »

Кой влак е "Мазния" и защо му викате така .Аз съм 87-ми набор и съвсем не си спомням какво е ставало 89-та година :lol:
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)
Обратна връзка:

Мнение от mutagen »

Те всички нощни влакове са"мазни",слизаш сутринта лъскав и ароматизиран на желязо:))А имаше и преди нощен пътнически влак Варна-София,тръгваше от Ва след 23ч.Някой ако се сети,може да разкаже за него,викаха му"пияния влак":) :lol:
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Кой влак ли?

Грозна, мръсна ръждиво-кафява електричка от серия 32.
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

"Мазния" и сега си е такъв. Пресни впечатления от преди 3 дни.

Мнение от Vancho »

На кой влак викате ''Мазния'' :?:
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация