А на вас?
На мен лично теснолинейката и ЕМВ 32/33 серия ми напомнят за детството. (жалко че тези години няма да се върнат
)
А на вас?
А на вас?
Администратор
Аз и досега доста често си спомням зелените вагони , които се дижеха по родните пътища.Помня дори и двуетажните на гара Пзк като много малък , когато изпращахме роднини.Помня локомотивите в тази ливрея , помня и дългите композиции от порядъка на 14-15 вагона за Варна и Бургас.Помня безкрайните сътави на товарните влакове , как съм се уморявал да броя вагоните , на които краят им не се виждаше.Помня и първите мигове на трепет при пътуванията ми по теснолинейката , когато бях очарован от срещата ми с красивата природа.
Доста неща са това.И винаги при някои удобен случай , се връщам с носталгия към спомените си.
Доста неща са това.И винаги при някои удобен случай , се връщам с носталгия към спомените си.
Първо ще помоля модератор да премести темата в "Да си поговорим за железници "!
После ще споделя :
Все още ми "трепка" сърцето като видя снимка на серия 04 !
Детските ми спомени не са свързани с конкретен влак , по скоро със самото пътуване в такъв .
Мощта , която се усеща от "дизела червен " , когато се закатери от Горна баня към Владая , дори само спомените ме изпълват с вълнение !
После ще споделя :
Все още ми "трепка" сърцето като видя снимка на серия 04 !
Детските ми спомени не са свързани с конкретен влак , по скоро със самото пътуване в такъв .
Мощта , която се усеща от "дизела червен " , когато се закатери от Горна баня към Владая , дори само спомените ме изпълват с вълнение !
За мен влакът е 04 по линията Пловдив-Панагюрище с 6 зелени вагона + вагон отоплител през зимата и от всякъде излиза пара. Виждах ги от вкъщи, а дядо ми по минаващите влакове се ориентираше колко е часът. Малко по-късно започнаха да дърпат с 06 и той ми е драг, но четворката ми е първият локомотив във съзнанието и сигурно защото съм бил малък, той ми се струваше огромен. За нещастие никога не съм се возил на влак теглен от 04, като поотраснахме ходихме редовно до гр. Стрелча на басейн, но вече само 6-ци обслужваха линия. Даже веднъж изпуснахме последният влак за връщане, та идва специален автобус да ни прибира 
В момента няма вагони ,които да ми напомнят за детството,защото такива с дървени седалки и плетени като мрежа багажници ги няма !
Много от вас не са ги виждали и може и да не ги знаят.
Няма ги и парните локомотиви от серии 03 и 05 които съм виждал.
Няма ги и "увеселителните" влакове,съставени от F /покрити вагони/ със дървени пейки и хоризонтална тръба на врата ,за да не падат пътуващите!
Много от вас не са ги виждали и може и да не ги знаят.
Няма ги и парните локомотиви от серии 03 и 05 които съм виждал.
Няма ги и "увеселителните" влакове,съставени от F /покрити вагони/ със дървени пейки и хоризонтална тръба на врата ,за да не падат пътуващите!
Информация
Модератори