Понеже скоро не съм пътувал до Добрич , се чудя пътниците в 2637 как се събират в единствения вагон.Вторият е първокласен , а трети е спалния.Преди години влакът изглеждаше по
този начин.Забележете - изцяло първокласен вагон няма , а е смесен "АВ".Фургонът може и да е излишен , но поне да пуснат два второкласни купейни вагона.Късмет , че са оставили спалния , явно има доста хора , които го ползват.
Аз се чудя на едно нещо - не може ли часът на 2627 да се измести по - късно , да отпаднат спиранията на керемидките до Лакатник и на Горна Оряховица не както е сега , а да изчаква 4646 , като дава възможност и хората от горския да отиват в посока Търговище - Шумен и Каспичан.Отделно от това , нощният за Варна ще вози дир. вагон за Русе , който да се прикача на Горна.Ако се нагласи разписанието на 4646 в малко по - ранен час за връзката , 2627 няма да бъде задържан много.
По отношение на бездействащите вагони - ами композицията на 2637 / 2636 не стои ли цял ден в Кардам?Ами на 9636 / 9637 в Силистра? За първия влак може да се приложи следната
рационализация , която бях предложил.Предимствата:
1. вагоните няма да бездействат цял ден , а ще се използват пълноценно.
2. 2612 и 2613 спокойно могат да останат с 4-те вагона с направление София - Варна.
3. ще се създаде удобна директна дневна връзка между столицата и тази част на Североизточна България.