Мнение от Тената »

bobara_e_tuk написа:как само ме предизвиквате да ви изкарам една истинска снимка на ешалони, но мисля, че няма нужда да я качвам :lol:
Качи, качи... :D
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

последно да качвам ли :lol:

Мнение от pach »

Ако някой спазва такива безумни забрани няма лошо!
Това което интересува "врага" си го намират по-лесно и от нас дори!
Сателити, съгледвачи, реклами и т.н.
При нас е забранено "точно тази композиция" заради вестникарите и местното население при което "отива" композицията.
Щото ако някой беше снимал ракетите дето ги нямаше за унищожение, хората нямаше да се оплакват след дъжд качулка.(старозагорско ли беше...)
А какво бихте коментирали за зареждане на натовски изтребители във въздуха над София???
Има такава снимка правена с :lol: вариотехника, но е над София станало...или поне така я обявиха... :wink:
напуснал Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм - България"

Мнение от Тената »

bobara_e_tuk написа:последно да качвам ли :lol:
Качвай :D
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

време е да дойдат танковете :lol: :lol: :lol:

Изображение
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

да ама мойте танкове са по-хубави и разбрах, че са били карани за рязане :tongue:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Твоите са класически танкове , моите са верижни гаубици - нищо общо едни с други , че да се класифицират като "по -" и "най -".И те , както и твоите са карани за рязане.Бойната техника от тази снимка пък отива като дарение за Македония.Именно заради нея стана случката с полицая , за който разказах по - горе.

Мнение от refil »

VESO написа:.......... моите са верижни гаубици.........
Не са верижни гаубици,а БМП-1(Бойна машина на пехотата) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Да , благодаря за уточнението.Някъде имах и бронетранспортьори , но не мога да намеря снимката.Тя е от 2003 г.
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

Ааа така бе пичове !
Пуснете снимки да изпълним със съдържание тази умряла тема. Снимката на бобъра показва танкове Т-55 АМ2 които уж вече не се водят на въоръжение нищо, че из някои поделения има още от тях. На нито една от снимките обаче машините не отиват за рязане. Вероятно се пребазират след сдаване или специално на снимката с БМПтата ги карат на Корен за учения. При вглеждане се забелязва, че картечниците са на мястото си до оръдията, а при машините за рязане първата работа е да се свали именно тази картечница. Второто нещо е да се източи горивото. Машини, които са за "рязане" се режат на място от фирма, която е спечелила търг и ги е купила за старо желязо (по 1ст. на 1 кг.) Нито армията, нито който и да е частник ще си позволи да сипва гориво в напълно изправни машини за да ги качи на ешелон за да ги закара на място за рязане. БДЖ не вози без пари, а всичко това са старшно много разходи. В момента доста от техниката сдадена от поделенията се предлага и се продава зад граница. През последните няколко години сме изнесли за Грузия, Афганистан, Камбожда и за няколко страни от Африка. Всичко се изнася на кораби, а преди това се ремонтира и пребоядисва в два от ремонтните ни заводи. Същото беше и положението, когато подарихне танкове на македонците с разликата, че последното им движение до скопие стана не на ешелони, а на трейлери. (Апропо макенонците много скоро след това нарязоха подаръка ни. Келяв народ !) Та именно тези движения между поделенията, базите за съхранение, заводите и пристанището успявате да засечете тук таме.
Снимката на Веско от Асеновград си показва най-редовно ешелониране на машини от 4ти Артилерийкси полк. В годината това поделение товари по няколко ешелона за манвери на Корен и Ново село.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

VESO написа:....Някъде имах и бронетранспортьори , но не мога да намеря снимката.Тя е от 2003 г.
Бронетранспортьори не намерих , но намерих друга снимка с танк , която съм правил на гара Горна баня , когато с Rexkos пътувахме от София до Перник , а на обратно - през Разменна.Ето и снимката.Какъв е танкът от нея?

Мнение от pach »

Струва ми се Т-74, но мен ми е по интересно колко оси е платформата (4 или 6 ?)
напуснал Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм - България"
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Това ми се чини на Самоходна Артилерийска Гаубица , ама пусто нали съм служил на летище тая техника не ми е много позната ! Едно време , когато правеха военни паради за 9-ти септември голяма част от техниката на Горна баня тренираше по околовръстното и имаше войници през 50 м. за охрана , та информацията ми е от такъв , тогава батко !

Мнение от refil »

Танка от снимката на Весо е Т-72
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация