Обратна връзка:

Мнение от Ilian »

Saruman написа:Още в първите страници на темата бях писал за едно пътуване, което ще е с дизелова тяга. Ело и линк: http://www.ptg.co.uk/tours/GBTB2011.pdf, то ще е между 1 и 8 октомрви. Справка показва, че почти всички билети са продадени.
Тъжно:
"Our tour starts by visiting the Gara Pioner line south of the city, the last remnant of the Sofia circular railway from Podujane to Zaharna Fabrika. This line once served the southern suburbs, industries and garrisons, and now is used solely to transport building materials to customers at Slatina and Pioner."
Нещо като подобно

Мнение от marvitch »

А някъде е така:

През 2011 г. сме предвидили следните екскурзии:

В края на всяка година излиза брошура на DB с атракционните пътувания за следващата година. Дни, маршрут, час, състав...

БДЖ е на принципа "как дойде", "кога пристигне", "Квото стане".
На какви телефони и защо да звъни човек. Че този "Бай", не може ли да пише тук, или тези които знаят...
А има хора които знаят, пътуват с атракционите, винаги са ТАМ, засичаме се и се хилят като ..... ! Превилигировани ......!
Жалко. Нали не става дума за пари, за конкуренция, а за едно красиво хоби и една наслада: Парен влак!
"От днес нататък българският род история има и става народ!" ...

Мнение от Petko Ivanov »

Ilian написа:
Saruman написа:Още в първите страници на темата бях писал за едно пътуване, което ще е с дизелова тяга. Ело и линк: http://www.ptg.co.uk/tours/GBTB2011.pdf, то ще е между 1 и 8 октомрви. Справка показва, че почти всички билети са продадени.
Тъжно:
"Our tour starts by visiting the Gara Pioner line south of the city, the last remnant of the Sofia circular railway from Podujane to Zaharna Fabrika. This line once served the southern suburbs, industries and garrisons, and now is used solely to transport building materials to customers at Slatina and Pioner."
Ами нека господа англичаните да си търсят парите от НКЖИ, които демонтираха "бутафорната" линия с ударни темпове.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Толкова ли е трудно някой , като намери информация да я постне във форума в следния вид :
На дата ХХХХ ще има пътуване с машина ХХХ от гара ХХХ до гара ХХХХ.
Очакваният час на тръгване е ХХХХ , очакваният час на пристигане е ХХХ.
Толкоз не повече , на които му трябва повече информация ще си я намери !
Но лично аз се чувстам неудобно , когато трябва да притеснявам някого за такава елементарна информация ! Представяте ли си вечер , когато човек е уморен и е със семеството си да бъде притесняван от 10 - 15 човека по телефона с едни и същи въпроси ?

Мнение от Petko Ivanov »

Действащите парни локомотиви са възстановени с наши, от данъкоплатците , пари. Всички разходи по експлоатацията се покриват също с нашите пари. Затова ние сме в пълното си право да гледаме тези машини, да ги снимаме и т.н. Всяко прикриване на информация си е чиста проба егоизъм или подмазване пред някои подлагащи се на чужденците чиновници.

Аз също имам вина за информационното затъмнение. Моят брат е част от бригадата на 01.23 и 05.01. Можех да разбера от него разписанието на обслужваните от тях влакове и да го пусна. При следващи пътувания непременно ще го направя.

Мнение от evrokoma »

Аз пък смятам че вината не е на обслужващия персонал понеже всичко което е дадено като разписание е по тяхно желание и не са длъжни да споделят нищо.Вината си е изцяло на БДЖ толкова ли е трудно да се постне едно каре в страницата им където да са описани дати,часове и композиции за атракционни пътувания :evil: ,защото именно ние сме рекламните лица на нашата железница и съм 99% сигурен че за въстановените парни машини чужденците са се осведомили именно от сайт като този (https://forum.blf.bg).Ама какво им се чудя на БДЖ те още не са постнали инфо на сайта си за действащите атракционни машини камоли да дадът разписания за пътувания :lol:
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

БДЖ и другите превозвачи нямат никакво задължение да публикуват разписания на специални влакове, които не са предназначени да извършват масови пътнически или товарни превози. Тез влакове са изпълняват по силата на сключени договори с туроператори или други клиенти и разписанията им официално засягат единствено страните по договорите. За любителите остават неофициалните източници на информация - тоз форум, приятели, познати и т.н. Който има информация е въпрос на желание да я сподели. Не вярвам тук да има такива егоисти, които да знаят разписанията и нарочно да не ги обаждат. Аз например научих точното разписание в неделя, 18.09 (по-рано не ми е било нужно да го научавам), когато вече нямах достъп до интернет. Издиктувал съм го по телефона на всички, които ми позвъниха, и те снимаха влака на много места по пътя. Тъй че няма никакво място за сръдни.

А за парните машини чужденците не научават нито от тоз сайт, нито от БДЖ (те реклама не правят никаква, а крайно постната информация в сайта им е от преди 7 години). Научават от лични контакти (аз съм във връзка с много любители, професионалисти и клубове), от наши туроператорски фирми, които сдружение БЛФ снабдява с актуална инфирмация, и чрез любителски клубове, с които БЛФ поддържа връзки. А много често научават съвсем случайно, от уста на уста.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от evrokoma »

Горният ми пост не е нападка към никого а направо към мастодонта БДЖ,без реклама и информация идват туристи а ако имаше такава групите щяха да са доста повече (поне така мисля).И аз от тук научих разписанието на 03.12 което за мое голямо удоволствие съвпадна с пътуването ми за Русе и засякохме атракциона на Ветово.Ти беше зает с нещо около машината и едва ли забеляза колко телефона се подаваха от прозорците на 9620 при разминаването с парната машина.Поздравления за чудесно въстановения локомотив повярвай ми просълзих се като го видях,а за да не изпусна срещата съм висял по прозорците от Самуил до Ветово.Поне информацията в сайта на БДЖ да е вярна а то нищо дори човек неможе да си направи справка за цената на пътуване с прекачване :( а какво остава за пътуване с парна машина
:lol: .Едно немога да проумея какво толкова ги крият тея разписания и парни машини могат да ги постват в раздела "БДЖ фен клуб" и да качат снимки на всички въстановени машини и вагони в раздел атракционен подвижен състав,работата е за 5мин.

Ако си се засегнал от поста ми извинявай не е било умишлено,пак повтарям критиката ми е към БДЖ не към теб персонално :wink:
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Tramway написа:..... Издиктувал съм го по телефона на всички, които ми позвъниха, и те снимаха влака на много места по пътя. ...
Значи говорим за егоистично поведение, щом никой от тези хора не пусна информация в темата . Един вид " звъннах на ЕМО знам разписанието , пък останалите кучета ги яли , нали ще си направя снимките и после ще им викам, ама защо ви нямаше "...

Ето за това се дразня!
Обратна връзка:

Мнение от 44-134 »

Часовете които написах ми ги каза точно Емо 5 мин. преди да ги обявя. БДЖ не обявяват тези пътувания поради факта, че много хора ще отидат и ще се опитат да се качат във влака (историята го е доказала вече не веднъж), а туристите не обичат някой да им се вози във влака и да им пречи на снимките и когато това стане после по етажите на дирекцията със седмици кънти ехото от скандалите след техните оплаквания.
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.
Обратна връзка:

Мнение от vladimir.lekov »

Ще бъде жалко ако темата продължи да се разкисва по тоя начин. Станалото - станало, освен това предни години не виждам с какво е било по-различно положението от този сезон. Хайде стига вече с тия крокодилски сълзи наистина.
Изображение
Обратна връзка:
Re: Нещо като подобно

Мнение от Ilian »

А видяхте ли цените? Такива, че всеки да може да си ги позволи... Тук или пускат гъчканица до Банкя за 80 стотинки, та да не можеш да се качиш, или свръхсекретни мегаскъпи влакове за заможни английски лордове. Много сме жалки...
Обратна връзка:
за феновете от БГ

Мнение от bagerite »

Извинете ме, но малко съм изпуснал инфото за събитията с парна тяга.

1.Въпросът ми е след Банкя имало ли е друго достъпно пътувне из България с парен локомотив или само атракциони за чужденци?

2.Има ли планирани други влакове с парна тяга до края на годината?

Благодаря Smile))
обичам влаковете
Глобален модератор
Глобален модератор
Re: за феновете от БГ

Мнение от Tramway »

evrokoma написа:Ако си се засегнал от поста ми извинявай не е било умишлено,пак повтарям критиката ми е към БДЖ не към теб персонално :wink:
Въобще не съм се засегнал. Просто са опитах да обясня защо БДЖ не публикува разписания на такива влакове.
bagerite написа:Извинете ме, но малко съм изпуснал инфото за събитията с парна тяга.

1.Въпросът ми е след Банкя имало ли е друго достъпно пътувне из България с парен локомотив или само атракциони за чужденци?

2.Има ли планирани други влакове с парна тяга до края на годината?

Благодаря Smile))
След Банки не е имало други. Направихме опит да организираме едно общодостъпно пътуване, но по ред причини, включително и наша грешка, не стана. Работим активно занапред, ако не редовно, то поне сравнително често да са осъществяват атракционни пътувания за всички на достъпни цени.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от misan_71 »

Може за Коледа да опитаме да има един или два атракционни влака до Банкя.
Заключено

Обратно към “ПАРНИ ЛОКОМОТИВИ И МОТРИСИ | Steam locomotives and railcars”

Информация