Днес, както миналия петък, реших да се поразходя до Драгоман с МБВ 490. Отидох на южните каси и помолих да ми издадат билет за международния влак до Др. Касиерката ми каза, че за този влак билети не се издават и ми даде за Дезирото. Отидох на 6-ти коловоз, където беше 490, и учтиво попитах кондуктора дали мога да се кача, ако доплатя съответната сума. Той каза че пътници във вътрешно съобщение не се допускат и, че трябва да отида на Дезирото. Каза, че онзи ден се наложи да спрат влака на Петърч, защото някакъв се беше качил в този влак а не Дезирото, а както знаем международният не спира на Петърч и другите гари наоколо. На Драгоман обаче спира. Аз му показах билета и отлично видя, че е до Драгоман, а не Петърч или Сливница и пр., и въпреки това ми каза: "Разбирам, но не може. Качвайте се на Дезирото!". И въпреки, че му казах, че миналата седмица съм пътувал с този влак, той пак ми отговори отрицателно. Веднага след мен още двама питаха кондуктора дали могат да пътуват с международния, но и на тях им каза същото, което и на мен.
Е добре де, ама може ли тия простащини до продължават. 2007 година сме!!! В Европейския съюз сме!!! Комунизма вече отдавна го няма. Същите изг*зици важат и за 360/1/2/3. Защо 490/491 изобщо возят EX-DB вагон, при положение, че е напълно излишен. Вместо да го сложат в състава на някой друг влак? Той е напълно излишен и спокойно може бъде махнат, защото заради всичките тези простотии на БДЖ, той се търкаля празен. Другата простотия е безмисленото спиране на Драгоман. Е щом е забранен за вътрешни съобщения какъв е смисълът да спира на Драгоман? Защо не спира направо на Димитровград ЮЖ?