Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Saruman написа:Спомням си тука преди време искахте да ни карате да носим и ние...
Да, ама пише и че е забранено да ходиш извън определените за пътници места - т. е. извън пероните.
А когато си на перона действително никакво сигнално облекло не ти трябва.
Обратна връзка:

Мнение от varg »

Засега нямам проблеми,но разбира се ме е страх.Ако взема да снимам във Варна съм сигурен,че ще имам такива.Там без нищо все ме проверяват.Аз да не съм Бин Ладен.Като бях малък си имах влакче и много харесвах стари билети дето бяха картонени и машината за разписанията с ръчка.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

@Saruman, НКЖИ искаше жилетките, не НИЕ!!!

Таме записано, че снимането със светкавица също така е опасно, тъй като може да отвлече вниманието на персонала, зает с приемането и изпращането на влака и на машиниста. Също така е забранено заснемането на елементи, свързани съ сигурността - например охранителните камери по гарите, спирките и около железния път.
64.19
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

На 17-ти Август 2011 година около 17:40 часа транспортната полиция за пореден път създаде проблем на спотър.Първо започнаха с проверка на документите ми, разбира се попитах ги на какво основание ще ми проверяват документите, те ми отговриха, че от няколко дни ме засичат постоянно на гарата, и не и правя добро впечатление, после почнаха директно да ми казват, че снимането на гарата и около нея било строго забранено, защото гарата била СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ, аз ги попитах къде пише, че е забранено снимането на влакове, после дружелюбно ми казаха да отида с тях до РПУ-то което е точно до гарата в Стара Загора, като през целия път до там ми казваха че ние ги хващаме в нередности и ги лишаваме от работа и хляб, после като влязохме в участъка ми взеха личната карта аз му се лигитимирах с пропуска изкаран от НКЖИ, като го погледна и ми каза директно, че пропуска е фалшив и че можел да направи най-малко 10 такива като моя. Държаха ме в коридора на РПУ-то поне около 30-тина минути, като излизаше на периоди да ме разпитва какво толкова снимам по гарата и че това което снимаме е пълна глупост и никой не го практикува, после почна да ме разпитва от къде е този пропуск, кой ми го е изкарал и да дам номера на този който ми го е изкарал, аз дадох номера на г-н Марио Евстатиев те отвърнаха че ще му званнат и отидоха до стаята си. На края върнаха ми личната карта и пропуска и ми казаха никога повече да не снимам по гарата и около нея, но това разбира се няма да ме спре.

Мнение от Тената »

И показаха ли ти къде пише, че е забранено да се снима? :D
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

не разбира се просто няма такъв правилник

Мнение от Vancho »

bobara_e_tuk написа:На 17-ти Август 2011 година около 17:40 часа транспортната полиция за пореден път създаде проблем на спотър.Първо започнаха с проверка на документите ми, разбира се попитах ги на какво основание ще ми проверяват документите, те ми отговриха, че от няколко дни ме засичат постоянно на гарата, и не и правя добро впечатление, после почнаха директно да ми казват, че снимането на гарата и около нея било строго забранено, защото гарата била СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ, аз ги попитах къде пише, че е забранено снимането на влакове, после дружелюбно ми казаха да отида с тях до РПУ-то което е точно до гарата в Стара Загора, като през целия път до там ми казваха че ние ги хващаме в нередности и ги лишаваме от работа и хляб, после като влязохме в участъка ми взеха личната карта аз му се лигитимирах с пропуска изкаран от НКЖИ, като го погледна и ми каза директно, че пропуска е фалшив и че можел да направи най-малко 10 такива като моя. Държаха ме в коридора на РПУ-то поне около 30-тина минути, като излизаше на периоди да ме разпитва какво толкова снимам по гарата и че това което снимаме е пълна глупост и никой не го практикува, после почна да ме разпитва от къде е този пропуск, кой ми го е изкарал и да дам номера на този който ми го е изкарал, аз дадох номера на г-н Марио Евстатиев те отвърнаха че ще му званнат и отидоха до стаята си. На края върнаха ми личната карта и пропуска и ми казаха никога повече да не снимам по гарата и около нея, но това разбира се няма да ме спре.
Е поне са казали истината за страха си :twisted:
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

като не си вършат работата като хората ще ги лишим от работа и хляб

Мнение от dobo »

Къв стратегически обект бре.У всяка карта с 3D или с сателитни снимки, а в интернет бол с такива, можеш видиш и номера на локомотива дето е минавал в момента на снимката, какво що има в депото, какво що има из гарата и още и още... :lol:
Администратор
Администратор

bobara_e_tuk написа:...после почна да ме разпитва от къде е този пропуск, кой ми го е изкарал и да дам номера на този който ми го е изкарал, аз дадох номера на г-н Марио Евстатиев те отвърнаха че ще му званнат...
Така и не ми звъннаха, въпреки, че с голямо желание ги чаках да ги изпратя при издаващия пропуските орган. Явно е време пак да се подсети висшето ръководство на МВР за безчинствата на редовите си подчинени. Които първо репресират тези, които им изкарват заплатата, после ходят да пушят и пият минерална вода и от същите тия репресирани чакат подкрепа :evil:
64.19
Администратор
Администратор

Днес е имало изпълнения по Централна гара, касаещи се в превишаване на правата на транспортна милиция спрямо легитимни журналисти от "ТВ7". Поредната причина, медиите да се обърнат тотално срещу закостенялата структура, наречена "Български железници"(БДЖ и НКЖИ).

Аз лично бих искал да видя под какъв предлог, полЮцаите са изгонили репортерите, притежаващи журналистически карти и намирали се в ОБЩЕСТВЕНАТА част на гарата!!!
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Какво точно се е случило?
Администратор
Администратор

Създавали са проблеми на снимачния екип и са ги изритали като мръсни котета. Вече съм напълно зад медиите относно изнасяне на истината за закостенялостта, обирджийството и далавераджийството, вихрещи се в железниците ни.
64.19

Мнение от Vancho »

Аз пък викам да им подхвърлим идейния проект за спрените 1/3 влакове, та да научат всички и да се надигнат на протести, докато е време :!:
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

сигурно полицията им е казала че гарата е "СТРАТЕГИЧЕСКИ ОБЕКТ" и за това е забранено снимането :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Trainspotters forum”

Информация