Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Вчера в състава на руския влак имаше един интересен "сандък". Вагонът изглежда така. Вагонът има 16 спални места в 4 купета, две служебни отделения и бюфетска част откъм спалните купета. Такъв вагон в София не е идвал преди, докато във Варна лятото се срещат.
64.19

Мнение от rexkos »

Този вагон вече редовно идва към София, откакто върви сезонният 1384/1385. :)
Един вагон, ама пълен! (4627)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

В Бургас също се среща , виж тази снимка и първия вагон след локомотива.

Мнение от Vancho »

Кореспондирам си с колеги румънци и им зададох въпрос дали е позволено ползването на вагоните на сезонните влакове до морето в тяхната страна. Отговориха ми че се разрешава в чешкия седящ вагон на влакове 1180/1181 да се пътува вътре в страната :evil: А на мен в Русе категорично ми бе заявено че никой от тези влакове не може да се използва. Не се ли прилага двоен стандарт в случая ? :roll:
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ванчо , у нас всички вагони на 1180 / 1181 , които идват са спални.Седящи няма.Само преди 2 години по изключение засякох словашки седящ вагон на бургаската гара , но явно е било извънредно.Принципно , както вече казах , всички са спални или кушети.Затова и шафнерите не разрешават да пътуваш във вътрешно съобщение.

Мнение от Vancho »

Има и в момента :) Поне за Бургас има на сто процента
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Значи няма никакъв проблем да се качиш вътре.Интересно кондуктор от къде ще дойде , тъй като шафнерите си отговарят конкретно само за спалните вагони.
Как изглежда седящия вагон?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Весо, кондуктор защо е акто има началник на влака? Той може да провери един вагон билети - не е толкова трудно. Иначе седящия вагон си мяза на обикновена 2-ро класна 40-ка.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Добре , какво пречи на Ванчо да отиде да потърси нач.влака и да го пита.Нали и той би следвало да стои във вагона.На касите всичко може да му кажат.

Мнение от Vancho »

На касите ме отрязаха като кисела краставица :lol: А представям си какво ще стане ако се навъртам около влака. Полицаите ще ми налетят като чакали :D Плюс това са едни готини часове на пристигане, тъй че не, мерси... :D Като знам че живея в Абсурдистан, ми е пределно ясно че не мога да ползвам влака... Но доказа се че се прилага двоен стандарт и в Румъния може. Ама те не са просто като нас да минават по нощите влаковете при тях :evil: Да ги пускат по 28-ма, 9-та достатъчно е разбита да понася и тия тежки МБВ. Да не говорим че вече пуснаха скоростното трасе от Констанца

Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Тежки МБВ?! :?

Мнение от Vancho »

E не са нормалните двувагонни ПВ... Нали постоянно твърдите как руските вагони били по-тежки от нашите ? Нали затова има коригирани криви по 4-та ? 15 вагонни влакове. Като поисках да се пусне вагон вътрешно ми бе отговорено че не може да се увеличава масата на влака повече ? Два пъти едно и също май не казвате :roll:

Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Аз никога не съм твърдял, че руските са по-тежки. Напротив, почти със същата маса са.
Един пълен товарен вагон тежи два пъти на пътническия и разбива пътя 3-4 пъти повече.
Обаче не бива да се бърка маса на целия влак и маса на отделен вагон.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация