Мнение от evrokoma »

Пластик научно е доказано че българина е с робско мислене,винаги чака някой да го оправи.Многократно съм гонен от работа дисциплинаро именно заради това че си търся правата,но това не ме спира да продължавам и сега да го правя.Жалкото е че бюрокрацията и корупцията са на твърде високо ниво,а от там и трудностите при търсенето на правата ни.Знам че сама птичка пролет не прави но аз подкрепям протеста понеже е крайно време българите да си отворят очите и да се изправят пред тези които ни ограбват.
Аз лично съм подел една инициатива да си плащам всички сметки към монополистите в жълти стотинки,няколко пъти са ми отказвали да ги приемат,но като видят че знам закона мърморят и броят нараъка,като последният път вече се бяха обурудвали с монето броячна машина явно не съм единствения :lol: . Знам че моята форма на протест няма да промени нещата но все пак е нещо,ако не съм в командировка на 15.05 и аз ще съм с вас по площадите :evil:
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това

Мнение от plastikat »

Интернет – Новото общество.

Някъде там, в една февруарска вечер, няколко човека застанаха пред своите компютри. Времето навън беше мрачно и студено. Февруарският студ напомняше на всички, че зимата е дълга, но всички носеха един нов пламък в Сърцата си – Искаха промяната. От това те топлеха своите души и не ги интересуваше какво е времето навън, а какво е състоянието на Родината им. Тази, която в онзи момент, а и в настоящия, е в Колапс и хората са изложени на постоянен Геноцид.

Повечето живееха в България ,но сред тях имаше и емигранти . Тези млади хора намираха утеха и бягаха от проблемите си единствено в Интернет.

Те бяха началото на това, за което искам да ви разкажа:

Как се случи всичко и какво е съюз „СИЛА”

Ние, които пишем това до Вас, сме :

Същите малки хора, които всеки ден се борят да оцелеят; същите, които скърбят и ги боли, че са унижавани в собствената си страна ,от хората, които са избрани да работят в тяхна полза .

Именно Политиците - Политическите партии .

Хора, на които майките и бащите им, обещаваха всеки ден, че ще се оправим ,защото и тях всеки ден ги лъжеха , и на тях им се обещаваше. Ние не виним за днешните страдания нашите родители или нашите баби и дядовци, виним най – вече целия „политически ЕЛИТ”, ако можем да го наречем така . Защото вече 22 год. само се Обещава – но нищо Не се изпълнява !!!!

Събрахме се в интернет , но не защото нямаме приятели, с които да се срещаме и излизаме .

Събрахме се в интернет, защото, за да излизаш с приятели са нужни Пари, а тук в България вече ги няма .Особено младите хора са ощетени , защото дори и да завършиш с отличен ти няма как да се реализираш , защото ако не си в България син или дъщеря на някой важен или богат „,чичко” ти си никой – ти си сянка , ти си поредния от многото, които биват употребени и захвърлени от системата, наречена Държава . Ти си нейният донор ,но, когато ти имаш нужда от нея, тя те игнорира . Създадени са такива закони и бюрократични хватки , че дори и да си праволинеен човек ти се налага да вървиш по „ръба на закона” или дори от време на време да го престъпиш.

Затова и ние открихме другия свят, този на Интернет , този, в който дори и да си никой ,можеш да изразиш своето виждане без да се страхуваш за своето бъдеще . Светът, в Който и малките хора стават важни, защото сами откриват това което търсят ,сами обясняват това което искат, сами си помагат без да се познават. Защото в този свят няма комерсиални цели, в него ти просто си сам. Събираш се с хора в групи и форуми ,но винаги можеш да си тръгнеш , когато пожелаеш и никой не те вини, спазваш правила , но ако не ти харесват пак си тръгваш и търсиш други съмишленици – някъде там в Глобалната мрежа.

Така и ние се срещнахме във Фейсбук - в началото всеки си направи по една „Група” и канеше други групи да се присъединят. Други хора , непознати за него. Всеки искаше да се изкаже за проблемите, които нарастват всеки ден . И така, докато всеки един осъзна, че проблема е общ .

Просто всеки го вижда от своята си гледана точка. Проблема беше и все още е само един!

Ние имаме държава – която благодарение на „Политическия си Елит” не се грижи за своите поданици.

Ние имаме малцинство от хора, които се облагодетелстват за сметка на мнозинството.

Ние имаме най- високите цени в Европа – а сме най бедни .

Ние имаме най- голяма смъртност в Европа – а нямаме здравеопазване.

Ние имаме най- разбитите пътища в Европа – а плащаме за тях на Европейски цени.

Ние имаме учители – нямаме ученици .

Ние имаме земеделски производители – нямаме земеделци .

Ние имаме работна ръка, нямаща какво да работи .

И в същия момент ние нямаме Инвеститори и Политическа воля да се привлекат такива .

Създават се закони, в които или трябва да си „мазохист”, за да решиш да правиш Бизнес в България, или да си на „ти” с Политическия Елит. Създават се такива правила ,че нормалните инвеститори да не идват. Правилата са за големите – „силните играчи”, така наречените

„Монополи”, „картели”, „олигополи” ,и както вие се сетите да ги наречете .

Правилата са създадени за тях, да съществуват само те, всички други просто трябва да изчезнат.

Което се случва и днес, просто трябва да се огледате – всеки един от вас е потърпевш .

Ето, осъзнали всичко това, няколко младежи решиха да се изправят срещу Тях . Срещу Неправдата която се опражнявя всеки ден. В началото бяха Янко Янков, Иван Янушев,

Кирил Димитров и още няколко човека , след тях се присъединиха и други. Създаде се едно ново общество, водено от безкористни цели. Всеки в това общество знаеше с какво може да помогне, знаеше какви хора познава , знаеше дали може да ги приобщи за Каузата. Знаеше и го правеше - днес сме хиляди, които всеки ден отделяме от времето си, за да направим България добро място за живот, ние не искаме да чакаме да ни обещават, искаме ТУК и СЕГА – това да се случи. Ние знаем, че е възможно и ако Вие знаете като нас как, подайте и вашата ръка, заедно ще сме още ПО- СИЛНИ!!!
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)

Мнение от plastikat »

Лук Ойл - Пропан бутан - 1.29лв.; Честито Новата Цена на Газта !!!! В полза на Хората ,които в Последно Време - похарчиха и последните си ПАРИ !!!! за газови уредби !!!! Цена на Газта в Белгия - 1.13 лв.!!!! Ние сме ПО - Богати от Белгия ли ?!!!!! Ако си стоим вкъщи - скоро ще си задаваме Въпроса - Имаше ли страна с име България !!!! На 15.05.- Всички на Улицата !!!!!

Мнение от pach »

Ето още нещо по въпроса (ако вече не сте го чели):
http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEq ... re=related
Планът можете да прочетете в подробности тук:
http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html
:( :evil:
напуснал Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм - България"

Мнение от plastikat »

ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !!!! КОЙТО ОБИЧА ОТЕЧЕСТВОТО СИ !!!! ДА СЕ СЧИТА ПОКАНЕН – НИЕ ИЗЛИЗАМЕ ЗА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ !!!! ОТ ВСИЧКИ КОИТО ЯВНО НЕ Я ОБИЧАТ ,ОТ ВСИЧКИ КОИТО СА СЕ ОТДАЛИ В ПОЛЗА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ,ОТ ВСИЧКИ КОИТО НЕ РАБОТЯТ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ !!!! СТИГА СМЕ КОМЕНТИРАЛИ !!!!! ВРЕМЕ Е ЗА ДЕЙСТВИЯ !!!! НЕКА БЪДЕМ ЗАЕДНО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НА БАРИКАДИТЕ!!!
Ще седим или ще Излизаме !!!! ВСИЧКИ трябва да ИЗЛЯЗАТ !!!!!

НА 15.05.2011 год. / неделя / във Всички Градове вижте часа за Града !

СТИГА СМЕ МРЪНКАЛИ ВРЕМЕ Е ДА ИЗРЕВЕМ !!!!

Мнение от plastikat »

Някой освен мене ,излезе ли днес на протест ?

Мнение от plastikat »

Ами ето затова ще се возим на 30 годишни влакове.Ето затова ще събираме стотинки за да можем един път месечно да се разходим с влак.Ето затова ще снимаме влаковете със старите си фотоапарати.Ето затова бабите и дядовците ни ще тънат в мизерия.Ето затова ще вземаме заплати като в бананова република,а цените ни ще са като в Германия.Ето затова ще карате 30-годишни Шкоди вместо чисто нови Тауруси.Ето затова ще се радвате,че са вдигнали еди кое си намаление от 25 на 40 км/ч .Явно живеете добре и мизерните ви заплатки ви стигат и затова не излизате да протестирате.Браво Българи,"гордея се със вас"!

Мнение от evrokoma »

Пластик и аз исках да изляза ,но за съжаление се намирам на територията на атомната централа и няма как да изляза да протестирам защото тук в Козлодуй всички работят в централата и вземат едни сериозни пари,и никой не излиза да стачкува а и на територията на централата всяко едно такова действие има тежеста на опит за атентат а на всичко отгоре в тези дни се зареждаше атомно гориво и директно се отива в затвора при такива действия.Съжалявам но това ме спъна :cry: иначе твърдо съм зад вас.
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това

Мнение от plastikat »

Топлофикация-мошеници,Ел,разпределителни дружества-мошеници,Храната ни фалшива пълна с отрови произведена от мошеници,цените на горивата високи наложени от мошеници,работодателите-мошеници,Това ли е Eвропа?Така ли трябва да живее българина европеец с мошениците и в мизерия!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация