Обратна връзка:

Мнение от vesko7 »

stankos написа:Отклоняваме се от темата и моля модератор да прецени дали е удачно последните мнения да бъдат отдалане в нова тема в подфорума за вагоните !
Питането ми е следното : Има ли вагони на БДЖ с дискови спирачки с вентилирани дискове ? Нещо отдавна внедрено в автомобилостроенето.
Може би е глупав въпроса , но съм "бос " по темата !
Изображение
Не е най-подходящата снимка, но е на вагон серия 74.
Powered by Mac OS X 10.7.3 /Lion/ & Safari 5.1.2

Изображение
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Благодаря !
Съвсем уместна си е снимката и информативна .
Честно казано до сега не съм отделял специално внимание...

Мнение от WOLFMX »

bdz46 написа:Понякога се случва някой вагон да не разхлаби или да разхлабва много бавно - неизправен функционен вентил, препълнена командна камера и др.

Препълването пък се получава при твърде настойчиво ударно разхлабване от страна на машиниста. Ако и отвора, през който командната камера се зарежда е малко по-проходим, препълването е налице и след нормализиране на налягането, спирачката задържа.
При серия 74 с тяхната общо взето трагична спирачка и голям влак, един задържал вагон много лесно остава неоткрит, докато не изпуши.

Случва се и някой злоумишлено да затегне ръчната спирачка. На снимката обаче не е такъв случая, защото тя задържа само външните колооси при тези вагони.

Благодаря много за полезната информация! :)

Мнение от plastikat »

http://www.youtube.com/watch?v=a8Hba5S6ygY Много силни думи -милиарди ,високоскоростни влакове ,дрън дрън ............А дано наистина да стане ,но съм силно скептичен.
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)

Мнение от 45-170 »

от изказването наи важната магистрала ще е до Радомир :lol: :lol: :lol:
Обратна връзка:

Мнение от mutagen »

Пътя ще стане,но състав за 160км.няма...само няколко вагона тип бистро:)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ба, те докато я направят... :arrow:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Обратна връзка:

Мнение от mutagen »

Е да,ще иде време,макар,че там има участък за 16окм.знаете го къде е ...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

То и сега имаме участъци, които стават за 160 км/ч, но спирачният % на бързите влакове скоро няма да се повиши от 115% на 125% примерно, както е било преди години и именно затова няма да има V>130 km/h. :evil: Заради бюрокрация и скапани вагони серия 74... :x

Мнение от stani_46001 »

Вижте на какво попаднах днес: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3816431

Мнение от plastikat »

Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Представям си , ако беше станало в България - моментално след подминаването на гарата , щеше да бъде задействана внезапната спирачка и влакът да спре принудително.
Помня един куриозен случай , когато Уикенда 8671 премина през Пазарджик , при което една баба внезапно се изправи и започна на висок глас да пита защо този влак не спря на гарата , за която имала билет.След като не получи никаква реакция от страна на пътниците , тръгна към лоста за внезапната спирачка в салона да го дърпа с мотива , че влакът пропуснал гарата.Само навременното ставане на един униформен полицай , който седеше точно над лоста , попречи куриозът да стане още по - пълен.Бабата беше спряна и бе извикан кондуктора да разреши случая.Оказа се , че жената действително имала издаден билет до Пазарджик , но не с Уикенда , а за Белия кон , но по време на проверката кондукторът просто продупчил билета , без изобщо да види каква е дестинацията , указана на него и каква е тази разлика в цената , тъй като най - близката гара , за която могат да дадат билет за 8671 е Пловдив.След като на бабата беше обяснено , че ще слезе в града под тепетата и оттам ще си хване пътнически влак към Пзк (10116) , обстановката се успокои.Представям си какво щеше да се случи , ако се беше задействала внезапната спирачка.....

Мнение от RAILWAYSTATION »

аз лично никога не бих направил такава глупост даже ще бъде добре дошло за мен да се повозя повече. Нямам бърза работа. Колкото повече пътувам с влак, толкова по-голямо удоволствие изпитвам
НИКОГА НЕ ПРЕМИНАВАЙ НА ОХРАНЯЕМ ЖП-ПРЕЛЕЗ ПРИ СПУСНАТА БАРИЕРА!

Мнение от stani_46001 »

Тук по моя край съм чувал, че преди няколко години едно дезиро, обслужващо ПВ Варна-Шумен подминало спирка Венчан и една електричка спирка Добрина.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Интересно, за да подминат Волфсбург данеби да са им дали транзит предварително... :D щото ме съмнява да не са могли да спрат, ако е бил затворен изходния.
А тук са много случаите на подминати гари и спирки... на мен са ми разказвали за пътнически влак (не си спомням номер), който подминал сп. Реселец и спрял чак в Чб. Когато попитали машиниста защо не спрял, той отговорил "Ами защото нямаше кой да се качва..." и му отвърнали "Ми то може да е имало някой да слиза..."
Веднъж пътувайки от Сф до Чб с вл.2613 (сега 2615) си спомням, че щяхме да подминем сп. Церово и влакът спря доста след указателя П, та машинистите отнесоха доста благопожелания от пътниците, които слизаха върху баластовата призма, вместо върху перона. :D
Обикновено грешки от типа на подминаване на спирка са рядкост, но не винаги са изключени... :arrow:
Заключено

Обратно към “Архив "Новини и статии"”