turboto написа:Пак почваме да се изкривяваме...
1. Това не е атракционен влак
2. Прикачена е парна машина към редовен влак с цел стаж на курсистите за парна тракция. Все някъде и някак трябва да си изкарат стажа в реални условия.
...Иначе за писанията на журналята е ясно. Професията им се изкриви до неузнаваемост. С други думи повечето и за тор не стават.
Абсолютно вярно!
При това точно този вестник явно има някаква задача (освен промивка мозъците на народа) защото, аз бях там по същото време, и служителите на БДЖ, към които се обърнах бяха изключително любезни. ПРитеснени от получилата се ситуация, но все пак излезли бързо с решение.
Решението е било оповестявано както на самия перон на централна гара, така в последствие и за хората слезли от първия влак, и на гаровия площад в Банкя.
Който попита или се поинтересува - му бе отговорено точно и ясно.
Аз дори пък и не попитах, но го чух на три пъти с ушите си.
Тези от 24 часа най-вероятно не са били въобще във влака и Банкя, но са чули от някой недоволни (тип Илиян) и са раздухали "новината" до сензационни размери.
Вагоните не лъщяха (изключая иранката) но си бяха сравнително чисти. Служителите въпреки тълпата неадекватни пътници (някой стигнаха на перона в 12,08 часа) запазиха присъствие на духа, усмихнати упътваха всеки който ПОПИТА нормално.
Вярно, че час и половина преди времето, на касата коментираха следното между две касиерки:
"- Какво ще ги правим цели шест вагона?
- Ами аз вече съм продала цели два и ето сега пак купуват!
- Лелее, а аз само три билета от сутринта..."
Та имаше и незнаещи за какво става въпрос.
Пък във влака една жена слизайки на спирка Волуяк, спомена че не е очаквала редовен влак така да се напълни, щото не знаеше дори че парен локомотив го тегли.
Лично аз също бях малко притеснен от тълпата във вагона, но кой да предполага, че очакванията на БДЖ за липса на интерес, ще се окажат неоправдани!?!!!
Впрочем за втория извънреден влак, научих едва в Банкя, съответно нашата компания остана за него и се прибра с него обратно в София по абсолютно нормален начин. Нямаше правостоящи (изключая иранката която си дойде отново натъпкана и никой не слезна, да не би мястото му да истине) при все че влака дойде пълен, и се качихме достата хора останали да го изчакат на Банкя.
В крайна сметка ако всеки бе предвидил, че това е БДЖ, а не DB например, щеше да си изкара превъзходно, както го направихме ние.
Другото са пълни глупости..и явно тенденциозни интерпретации на журналисти и тем подобни "оплаквачи".
Пак повтарям ...
нека БДЖ да почне да печели от редовните си влакове,
пък тогава да обсъждаме "персонален стаж за парен локомотив" и "атракционен влак в България" как точно тези "екстри" да печелят пари за железниците.