Весо аз ще съм първия който ще тръгне ако се каже че ще се стачкува на релситеVESO написа:evrokoma много точно ги е описал.В добавка искам да посоча , че сред тези 10 % са и онези служители , които не са нито протежета , нито пенсионери, но поради страх от уволение или налагане на дисциплинарни наказания отказват да стачкуват.evrokoma написа:....да ви кажа 50% протежета и 40% пенсионери има тази железница и 10% са тези на които наистина им пука за тази фирма
Идеята на plastikat е повече от похвална и отлична , но кои ще са тези ентусиасти , които са готови да поемат риска да стоят с часове в студеното време на студените релси и неудобната за седене баластра , чакайки органите на полицията да ги санкционират като нарушители по Указа за борба с дребното хулиганство?

От доста места съм гонен дисциплинарно именно заради острия ми език и търсенето на правата на работника така че дали ще е с едно повече не ми дреме
bdz46 и за тази стачка и по принцип виж гърците какво направиха миналата година спряха транспорта от и за Гърция и не им пукаше че европа щяла да ги санкционира
Крайно време е и ние като тях да започнем да си търсим правата

Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това

И сега утре как ще е?
Ще има ли големи промени в расписанията?
Ще има ли големи промени в расписанията?
ами 1 час да не се движат влаковете направо коренни промени ще има 

Какво постигнаха гърците с глупавите си и абсолютно необосновани искания за 14,15 и 16 заплата и пенсиониране на 45 години???Оказа се, че средната заплата в Гърция е била 1,5 пъти по-висока от тази в Германия без никакво основание за товаevrokoma написа:bdz46 и за тази стачка и по принцип виж гърците какво направиха миналата година спряха транспорта от и за Гърция и не им пукаше че европа щяла да ги санкционира
Крайно време е и ние като тях да започнем да си търсим правата

Всяка стачка трябва да има ясни цели и искания. Аз не съм в системата, но брат ми е и смятам, че в момента исканията на експлоатациония и ремонтен персонал не са еднакви с тези на чиновниците, чиито интереси стачниците защитават

Да нищо не постигнаха прав си ама докато те вземаха по 6000евра заплата брат ти е вземал малко над 300евро е къде Илия на кирия време е работниците да поставят своите условия,иначе е ясно че синдикатите защитават чиновниците та нали и те самите са такива.В крайна сметка всеки сам си решава всеки сам си избира дали да го газят така че има ли смисъл от целият този спор.Жалкото е че и тази шепа будни хора коитго са останали ще бъде стъпкана от хора като вас с робско мислене и нрави 
Пука ми за туризма на Гърците понеже колкото ще съсипят тяхният два пъти повече нашия ама пука ли им НЕЕЕЕЕЕ стачкуват си хората а нашите политици какво наведени и хванати за палците само чакащи някой да мине изодзад и да ги оправи

Пука ми за туризма на Гърците понеже колкото ще съсипят тяхният два пъти повече нашия ама пука ли им НЕЕЕЕЕЕ стачкуват си хората а нашите политици какво наведени и хванати за палците само чакащи някой да мине изодзад и да ги оправи

Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това

Не попринцип а дефакто вие какво очаквате синдикатите ли да ви оправят е няма да стане разберете го вие сами трябва да надигнете глава и предстоящата стачка е удобен момент да изкажете и своите искания,1000 човека ще ги прежалят но ако сте всички единни немогат да ви мръднат докато не удоволетворят исканията ви.Шофьорите и те насрочиха стачката си на 10.03 което не е никак случайно просто негласно застанаха зад вас.Разберете го господа никой няма да ви оправи ако сами не си помогнете. 

Аз не съм в сферата на железничарите,но искам и аз да си кажа мнението. Притеснени сте,че има вероятност да ви уволнят,това е разбираемо. Протестирате,че заплатите са ниски и ненавременни,подкрепени сте и тук. Но според мен да се протестира,защото "БДЖ" е задлъжняло със 550 млн. лева и ръководството иска да изплати тези задължения,а вие работещите искате да има нов ПС и отремонтирана и модерна инфраструктура,съжалявам,но не мога да се съглася с вас! Как тогава ще се платят задълженията като се вземе новия ПС и се оправят пътищата?! Откъде да дойдат парите?! Извинете много,според мен това е неоснователно! Ако греша моля да бъда извинен.

Нов ПС означава по малко наляти пари в дараците които сега се движат по нашите пътища и подържани с родилни мъки едва връзващи влаковете за денонощието,новия подвижен състав означава също и възможност за повече пътници а и от там за потенциално по големи печалби,нова и подобрена инфра ще гарантира и намаляване на времепътуването а това автоматино ще върне част от загубеният пътникопоток.Добре ще платим заема на железницата а хората които я държат функционираща ще останат без заплати и с конски впрягове ще теглят вагоните
Неможе да има реформа без подновяване на състава и инфрата,а като платим заемите на тея дет ги изхарчиха за коли и апартаменти ще трябва да спрем движението на влаковете не за друго а защото няма да има влакове които да са способни да се движат

Неможе да има реформа без подновяване на състава и инфрата,а като платим заемите на тея дет ги изхарчиха за коли и апартаменти ще трябва да спрем движението на влаковете не за друго а защото няма да има влакове които да са способни да се движат

Информация
Модератори