Според мен номерацията на тунелите е в посока на строежа на съответната линия. По тази причина тунелите по 2-ра са номерирани в посока от София към Мездра, а по 4 - от Търново към Подкова.

Мнение от EuroDance »

Някой има ли снимка на тунела под Цариградско? Интересува ме дали като оформление е класически тунел с арка или е правоъгълен?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Правоъгълен. Повече мяза на къс мост.

Мнение от Тената »

Машинист_на_сън написа:Според мен номерацията на тунелите е в посока на строежа на съответната линия. По тази причина тунелите по 2-ра са номерирани в посока от София към Мездра, а по 4 - от Търново към Подкова.

Аз пък си мислех ,че се номерират в посока на километража щото посоката на километража е от Търново към Подкова.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

По посока на километража се номерират.

Мнение от power_of_dark »

Понеже споменахте тунела Троян - Христо Даново ми е интересно по план за колко километра иде реч, както и кои и къде би трябвало да бъдат тези нови гари?
Много ми е интересна тази тема!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Мнение от evrokoma »

Весо тоя сайт май хич го няма ни с Мозила ни с ИЕ работи цъкам по линковете и до там нищо не се зарежда :?
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това

Мнение от plastikat »

Някой има ли си на идея ,дали по тунела до Лозарево се работи и колко метра още им остава да пркопаят? http://www.kramp.hit.bg/3392/index.html
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)

Мнение от NikolaiRG »

evrokoma написа:Весо тоя сайт май хич го няма ни с Мозила ни с ИЕ работи цъкам по линковете и до там нищо не се зарежда :?
Линковете се отварят, но в частта на страницата отляво на рамката. :D
Демек, трудно ще прочете средностатистическият читател.

Мнение от gu6terov »

plastikat написа:Някой има ли си на идея ,дали по тунела до Лозарево се работи и колко метра още им остава да пркопаят? http://www.kramp.hit.bg/3392/index.html
По тунела в момента не се работи.
Обратна връзка:

Мнение от Muttley »

NikolaiRG написа:
evrokoma написа:Весо тоя сайт май хич го няма ни с Мозила ни с ИЕ работи цъкам по линковете и до там нищо не се зарежда :?
Линковете се отварят, но в частта на страницата отляво на рамката. :D
Демек, трудно ще прочете средностатистическият читател.
Вярно, че линковете се отварят в левия фрейм - тъпо от страна на уебмастъра ;)
Директен за тунела: http://www.tt-k.hit.bg/About_tunnel/About_Tunnel.htm
I'm the one with no name
And I won't play your game
I'm no light in the dark and no savior
Let my powers unfold
And before I get cold
Let me die as a rebel
Or live as a free man at last!

Мнение от EuroDance »

Още в началото на темата някой бе споменал, че някога по 14-та линия е имало доста дълъг тунел. Къде се е намирал, откъде точно е минавало трасето на линията тогава?

И още един въпрос - на места по 2-ра/7-ма линия в Искърското дефиле има едни интересни съоръжения - на две-три места са част от порталите на тунелите, а в района на гара Томпсън има самостоятелно такова (според документите на НКЖИ се води тунел 5А). Въпросните съоръжения са отново тунелни тръби, но непокрити със земна маса и със странични процепи. Как точно се наричат тези съоръжения и за какво служат?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Не е имало дълъг тунел по 14-та.

Въпросните съоръжения по дефилето пазят линията от срутване. Понякога се преценява, че е по-добре да се направи тунел или наподобяващ тунел навес, който да пази пътя от падащи камъни или направо да укрепва склона.
На повечето места тези защитни козирки са допълнително строени, включително по цялата дължина между 2-3 съседни тунела.

Мнение от Тената »

Едни колеги ми казаха ,че щели да затварят 4-та линия междо Дъбово и Радунци за ремонт на 25, 24, 23-тия тунел, някой чул ли е нещо
Публикувай отговор

Обратно към “Инфраструктура | Railway Infrastructure”

Информация