Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

А за черните шапки? :)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Кои са те? :D :lol: :roll: :idea: :?:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Когато дежурният ръководител има стажант/ка, носи черна шапка, а стажанта носи червената.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

n0_aLoNe написа:Когато дежурният ръководител има стажант/ка, носи черна шапка, а стажанта носи червената.
Да не е в знак на траур :twisted: :twisted:
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Не знам дали е на траур, така е по правилник.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Егати и правилника. :o
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Какво му е на правилника?
Стажанта изпълнява задълженията на ръководител-движение и като такъв трябва да носи съответните отличителни знаци - червена фуражка и заповеден диск.
Титулярът, който контролира и обучава стажанта, стои встрани с черна фуражка, която го отличава като длъжностно лице, но няма сигнално значение за машиниста.
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Мисля, че в участък с ДЦ, ако дежурния те посреща с черна шапка, значи гарата е на РМУ. Нещо такова ми се върти, ако е с червена си е на централно управление.

Мнение от gonzo8611 »

Това последното сефте го чувам. Аз знам за стажанта както бе споменато тук , а също и началниците на гари ги носят черните шапки. :wink:

Мнение от rexkos »

Вчера в близост до сп. Смиренски БВ 8613 за малко да отнесе един трейнспотър на възраст около 14-15 години. Видях момчето в последния момент, а и от високата скорост не успях точно да го разпозная, но ми се струва, че това беше многокоментираният в ж.п. обществото Николай Козарски. Снимащият кажи рече беше залегнал на баластрата между двата пътя, което в комбинация с високата скорост на влака си беше чиста предпоставка за инцидент и за съжаление това далеч не е единственият случай. Много трейнспотъри изобщо не се съобразяват с безопасното разстояние от ТПС при снимане в междугарови участъци. Ето и линк към въпросния клип:
http://vbox7.com/play:5ca37d03

П.П. Човекът на джама във втория след фургона вагон съм аз. :lol:
Един вагон, ама пълен! (4627)

Мнение от minitek »

Тоз не е май онова ****. Макар, че има много профили така като гледам камерата е друга и като че ли не е той.

Мнение от rexkos »

Прав си, настина май не е той. Най-малкото защото клипчето е с добро качество. :)
Но все пак въпросното лице нали снима в района на Подуяне и нормално да бъде заподозряно.
Един вагон, ама пълен! (4627)
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Мисля, че всеки сам трябва да носи отговорност за себе си.Това не е проблем на другите фотографи и форума.Има достатъчно информация относно безопасността при снимане, така че всеки да се спасява.
Относно клипа, бих добавил, че лично за мен това разстояние е много близко дори и ако влака се движи с доста по - малка скорост от тази във въпросното междугарие.
Пътувай с влак - спаси природата !
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

много зле е постъпило момчето, бива ли такова безобразие в такава близост да снима, но явно момчето не може да се съобрази какви ще бъдат последиците :oops:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Нарушава габаритът.
Преди години и аз направих тъз простотия да застана между два пътя с цел влаковете да се разминат точно при мен, но скоростта беше 25 км/ч и си минаха нормално макар, че машинистите се ошашавиха като ме видяха да седя между двата коловоза, че и с колело. :lol:
А този, за който се коментира сега, вероятно е някой заек, който дори не знае за форуми, безопасни условия на труд и прочие. Плаче си за бърз инструктаж, но предвид мястото на което е снимал, вероятно няма да е лесно да бъде открит повторно.
Публикувай отговор

Обратно към “Trainspotters forum”

Информация