554 миналата зима като ходих до депото беше забутана на един от средните коловози в депото, но лятото е изчезнала. Тя и 555 са уникумите от 43-ките в Мездра, предполагам е вкарана да се прави. Тя също трябва да е за ГПР като 543 и според мен хората биха се съгласили да я пуснат нея отколкото някоя Р-ка тъй като всички 45 от мездренската ограда са за СР и КР. Пари както се досещате за такива няма, а дори и да има съмнява ме в Мездра да се напънат тъй като кадърните майстори избягаха.

Най-голяма е загубата на един човек (в момента е в транспортна полиция на гара Мездра) който е изобретил т.нар. "байпас" на спомагателните машини. Вдигаш предпазителя и "джаз".

Сега човека само като чуе машина и се разтреперва. Сами може да предположите какво му е било като е бил на работа.

Та според мен има надежда л-тиви 543, 554 и 555 да тръгнат отново, тъй като са за ГПР, все пак това е най-опростеният така да се каже планов ремонт и най-малко гълтащ средства, а в тази криза всеки спестен лев е ценен. Колкото до Р-ките за най-сериозните ремонти (среден и капитален) задачата е непосилна за мездренци, щом за ПР опряха до Дца, за СР и КР трябва да се дири друга алтернатива. Едвам с ГПР-тата се справят, 159 цяла година я мъчиха (не, че тя беше единствената, но при положение, че за по 25 дни при яко бачкане може да се изкара лок, 340 дни закъснение са бая).