Обратна връзка:
На мен лично теснолинейката и ЕМВ 32/33 серия ми напомнят за детството. (жалко че тези години няма да се върнат :cry: )
А на вас?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Мръсна покафеняла 32-ка, "Р"-ка с оранжево-сиво-кафява ливрея, избеляла притова, стари сини вагони със седалки с кожена тапицерия и незабравимите за онова време вагон-бюфети и вагон-барове.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Безкраен БВ по дефилето с вагони серия 74 заради редовното пътуване до Плевен и обратно. Може би затова имам слабост към 2-ра линия и към тези вагони.

Мнение от svd90 »

Помня пътуванията ми до Бургас със Сл.бряг. Беше с купейни вагони,със старата тапицерия и беше с много дълга композиция

Мнение от nikol4yy »

Янтрата с композицията си с около 9 вагона и найния бюфет (жалко, че вече го няма :( :( )
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

3621/2 когато беше със купеини вагони..., за жена ми е назабравим спомен когато бюфетчика минава с количката...
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Аз и досега доста често си спомням зелените вагони , които се дижеха по родните пътища.Помня дори и двуетажните на гара Пзк като много малък , когато изпращахме роднини.Помня локомотивите в тази ливрея , помня и дългите композиции от порядъка на 14-15 вагона за Варна и Бургас.Помня безкрайните сътави на товарните влакове , как съм се уморявал да броя вагоните , на които краят им не се виждаше.Помня и първите мигове на трепет при пътуванията ми по теснолинейката , когато бях очарован от срещата ми с красивата природа.
Доста неща са това.И винаги при някои удобен случай , се връщам с носталгия към спомените си.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Първо ще помоля модератор да премести темата в "Да си поговорим за железници "!
После ще споделя :
Все още ми "трепка" сърцето като видя снимка на серия 04 !
Детските ми спомени не са свързани с конкретен влак , по скоро със самото пътуване в такъв .
Мощта , която се усеща от "дизела червен " , когато се закатери от Горна баня към Владая , дори само спомените ме изпълват с вълнение !

Мнение от abkantchev »

Бърз (по-рано експрес "Шипка") Гр-Сф-Гр, който от много отдавна не се движи. Тръгваше от Гр в 5:00, на Сф 10:10 - 10:40, обратно 16:30 или 17:00, на Гр 21:45 - 22:30.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

abkantchev написа:Бърз (по-рано експрес "Шипка") Гр-Сф-Гр, който от много отдавна не се движи. Тръгваше от Гр в 5:00, на Сф 10:10 - 10:40, обратно 16:30 или 17:00, на Гр 21:45 - 22:30.
Шипката тръгваше в 03:30 ако не се лъжа, а в 05:00 тръгваше другия бърз. :wink:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от abkantchev »

Ако не ме лъже паметта (беше преди около 30 години), 2 вагона от Гр със диэел 07 се прикачваха на Цл (Върбаново) към главната композиция на експрес "Шипка", която мисля че идваше от Го. След електрификацията, влака стана бърз и само от/до Гр.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Коя година е пътувала Шипката? Имам пътеводители още от 1989-та и в нито един от тях не е указан такъв експресен влак.Кажете ми през кой период е било това , за да знам къде да погледна.

Мнение от abkantchev »

Предполагам 1970-те и началото/средата на 1980-те. Аз имам ясни (и много) спомени само от бързия влак, напълно възможно е и да греша за експрса "Шипка". Ако някой внесе яснота, ще съм благодарен.

Мнение от Heruvim »

За мен влакът е 04 по линията Пловдив-Панагюрище с 6 зелени вагона + вагон отоплител през зимата и от всякъде излиза пара. Виждах ги от вкъщи, а дядо ми по минаващите влакове се ориентираше колко е часът. Малко по-късно започнаха да дърпат с 06 и той ми е драг, но четворката ми е първият локомотив във съзнанието и сигурно защото съм бил малък, той ми се струваше огромен. За нещастие никога не съм се возил на влак теглен от 04, като поотраснахме ходихме редовно до гр. Стрелча на басейн, но вече само 6-ци обслужваха линия. Даже веднъж изпуснахме последният влак за връщане, та идва специален автобус да ни прибира :lol:
Обратна връзка:
влак

Мнение от shotik »

В момента няма вагони ,които да ми напомнят за детството,защото такива с дървени седалки и плетени като мрежа багажници ги няма !
Много от вас не са ги виждали и може и да не ги знаят.
Няма ги и парните локомотиви от серии 03 и 05 които съм виждал.
Няма ги и "увеселителните" влакове,съставени от F /покрити вагони/ със дървени пейки и хоризонтална тръба на врата ,за да не падат пътуващите!
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация