Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

SoAlien написа: Защо обаче и когато вече сме член на ЕС, не се възползваме от възможностите за финансиране на „транспорта на обикновените хора“?
Бавят се проектите за отсечката Елин Пелин – Септември, алармира зрител на Би Ти Ви, участъкът Димитровград – Свиленград пък няма да стане готов през този период на Оперативна програма „Транспорт“, защото той изтича в края на годината. Малки „парчета“ от главните ни жп линии се правят, за да се замажат очите на обществото. Резултатът: по жп коридор номер 8 ще има отсечка – и то по средата на трасето, – която няма да е модернизиран, няма да има контактна мрежа, тоест – там ще се използват дизели, както досега. И както досега – ще има дълги километри, по които влакът ще пъпли с 40 км/ч… Пари за текуща поддръжка също не се дават, Национална компания „Железопътна инфраструктура“ практически не работи.
Аз всъщност казах това в сайта на БТВ:

Вижда се, че не само преди автолобито е било по-силно, а и сега ...

Днес стана окончателно ясно, че и през това десетилетие в България няма да има реализирана цялостна жп магистрала. София-Пловдив, както разбрахме - най-важният им и труден участък го оставяме за 2014-2020, Димитровград-Свиленград оставяме за 2014-2020, Пловдив-Михайлово - 2014-2020. И барабар с тия всичките - София-Видин, София-Радомир ...

А познайте през 2020 (щото едва ли преди последния краен срок ще се изпълни нещо) колко и кои от тия проекти ще се изпълнят. Струват ми се малко множко най-малкото за един програмен период, а ако не са - тогава се питам какво пречи на готовият Димитровград-Свиленград (проекти, ОВОС и т.н.) да бъде вкаран в този оперативен период. Ами, защото не е АМ Тракия, АМ Марица, АМ Люлин, АМ Струма - А-то е с приоритет в тази страна и журналистите от БТВ да не се обръщат само като бившата власт, а и настоящата, която за няколко месеца със всичките си стъпки го потвърждава.

Ако за Елин Пелин-Септември забавяне има с проекта, то при Димитровград-Свиленград е с изпълнението и не виждам какво пречи да се прехвърли към настоящия програмен период ? Нима изчерпаха парите за жп транспорт по оперативната програма за този период ? Със Калояновец-Бургас и Свиленград-турска граница ? Съмнявам се. Ама може 3 автомагистрали да форсираме за този програмен период и на всяка цена да станат, а за жп линията - защо да се пънем ... Лошо. А не ми се мисли как на практика 5 год може би няма да се използва контактната мрежа между Свиленград-Турска граница, но това е друга тема.

Ето ви уважаеми журналисти, как жп лобито и в момента е доста силно и направи така, че в следващите 10 години да нямаме цялостна завършена ЖП магистрала !!!

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/vid ... u_BDJ.html

Поне да ме бяха цитирали точно, а не да пишат глупости, защото това, което са написали са глупости.

Мнение от gonzo8611 »

SoAlien написа:Чак сега и аз видях, че са ме цитирали :)) Само, че до тогава степен са ме перефразирали, че направо глупости са написали !
аз говоря че се забелязва цитат от "IVAILOSTO309" мисля че така беше . Знаете кой е това :wink: :arrow:
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

О, значи и други хора са цитирали :) Е, добре е, че ни четат все пак ! :)

Заради това бях провокиран да напиша това:

http://rail.blog.bg/drugi/2010/05/18/si ... ega.547567

Мнение от 43.309 »

Точно така цитата е мой.

Мнение от tsolov69 »

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=558928
някои ако знае подробности и нещо по професионално и достоверно по случая нека да коментира.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

То внсичко си е написано вярно. Откраднати кабели -> изкуствена заетост на коловоза -> невъзможност да се отвори редовен входен сигнал. Дежурната е приела влака с поканителен сигнал, който не е обвързан с положението на стрелките и заетостта на коловозите, но е объркала положението на стрелките. Скоростта при поканителен сигнал е до 25 км/ч, точно за да може да се реагира при подобни грешки.
Както при всяко произшествие и тук има поне две причини (или причина и предпоставка) - грешката на дежурната и неизправната ОИ.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Точно така, няма какво толкова да се коментира. Минало, заминало. По-интересно ще ми е как ще коментирате репортажът от днешните БТВ Новини, при който показаха как чужденци не може да се ориентират на ЦГ София тъй като повечето надписи са на кирилица. Отделно допълниха, че гарата е с цели 13 перона... интересно щом досега аз знаех за 6. :roll: :lol: :D
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от Vancho »

Те на перона викат ''platform'' на коловоза ''track'' но са толкоз неуки, че не правят разлика между двете. Чули недочули и преводача ако и той е като тях ...
Обратна връзка:
Умствено изостанали

Мнение от dido73 »

Nikss написа:По-интересно ще ми е как ще коментирате репортажът от днешните БТВ Новини, при който показаха как чужденци не може да се ориентират на ЦГ София тъй като повечето надписи са на кирилица. Отделно допълниха, че гарата е с цели 13 перона... интересно щом досега аз знаех за 6. :roll: :lol: :D
Абе ареее стига бе. Тия са бавно развиващи се! :evil: С големи цифри и букви на ЦГ им е написано кой перон е и кой коловоз. Тая тъпа мома англичанка явно чака някой за ръчичка да я заведе до перона и да й покаже композицията. На светлинното табло също им е написано. Достатъчно е да си погледне № на влака в билета и ще го види на таблото дори и да не разбира името на дестинацията на кирилица. У Англия всички касиерки на български обясняват сигурно. :evil: Тяхната **** ингелизка. Нормалните туристи поне се опитват с разговорнк да комуникират в чужда държава. Ингилизите обаче не ползват разговорници. Свикнали са да им говорят на майчиния - да им *** майчиния! :evil:
Дано си изпуснат всички влакове ингелизите :!: :evil:
Ахх, тоя репортаж ме изнерви. ](*,) :evil4: Това е моя коментар
Изображение - Директива № 432/Д - несбъднатият холокост
«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Англичаните са свикнали да търсят влаковете по перони, при тях е традиционно да се обявява перон (platform), а не коловоз (track).
Най-вероятно чуждоземците са видяли 12-ти коловоз, тръгнали са да търсят 12-ти перон, какъвто няма и са се ошашавили.
Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

bdz46 написа:Англичаните са свикнали да търсят влаковете по перони, при тях е традиционно да се обявява перон (platform), а не коловоз (track).
Най-вероятно чуждоземците са видяли 12-ти коловоз, тръгнали са да търсят 12-ти перон, какъвто няма и са се ошашавили.
Така ли... а на светлинното табло нали е изписан като коловоз. Следователно е достатъчно да запомни думата как се изписва и ще я види на таблата в подлеза за коловози. Това и маймуна ще го направи. След като на таблото е изписано КОЛОВОЗ ингилизина би трябвало веднага да види думата КОЛОВОЗ на големите избождащи очите табла в подлеза. Не е нужна да знае има ли 12-ти перон. Като види таблелата 12-ти коловоз и ще излезе на влка си.
Изображение - Директива № 432/Д - несбъднатият холокост
«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Пускайте bTV 22:45, ще дават за вагоните, зделките, тея работи.

Мнение от EuroSprinter »

По Пробг щe e прeдаванeто.

Мнение от 46 242 »

n0_aLoNe написа:Пускайте bTV 22:45, ще дават за вагоните, зделките, тея работи.
Вагоните ги намериха- стоят си тихо и кротко в една голяма разпределителна гара.

Мнение от plastikat »

кои ,спалните ли ? и на коя разпределителна ...........
Заключено

Обратно към “Архив "Новини и статии"”