Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Сигурно само по него е било възможно. :? Може ситуацията да е като при гара Бобов дол - толкова коловози , но само на 2-ри и 3-ти може да дойде композиция и да се завърти машина.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Не знам как точно стоят нещата с прегарирането на влака, тъй, че отговор тук не мога да дам.

Иначе да продължа с някои подробности: Оказа се, че в групата на PTG е и нашият английски съфорумец Danien(Dan43004), който се запозна както с мен, така и с някои представители на форума - Главния модератор и Saruman. Момчето се оказа много точно и изключително запалено по серия 87, в кабината на която успя и да се снима за спомен.

Ето го и Daniel в кабината на локомотив серия 87

Друго интересно и положително в това пътуване беше отзивчивостта на всички представители на БЖК и БДЖ и оказаното пълно съдействие на туристите. По гарите също срещахме съдействие, което за България чак ме учуди.

Допълнителната изненада, която БЛФ спретна на групата беше организирането и посещението в някои гари на канцеларията на дежурния ръководител и разглеждане на ОИ. Изнесоха се кратки опознавателни беседи, които много допаднаха на английските ни гости, които направиха снимки и видео. Интерес за тях представляваше ЕЦ-1 на гара Велико Търново, която гледаха със зяпнали уста. Тук моя чуждестранен приятел Garret си направи снимка на пулта на ЕЦ-1: Ето го и него, готов да обяви заминаването на влака

Една снимка от лекцията пред английски гости в гара Шумен:
http://lokforum.com/gallery/albums/user ... Shumen.jpg

Освен тези две гари, посетена бе и гара Царева Ливада, където също проявиха интерес към тамошното МРЦ.
Модератор
Обратна връзка:
Аватар
Модератор

Мнение от pavkata_zaraboy86 »

Макар и със закъснение, и аз се включвам с впечатления и няколко снимки от атракционното пътуване (в частност от фотопаузата на гара Казанлък на 1 май 2010 г.) :)

Както вече Марио спомена, от английска страна туроператор е бил отново PTG, а от българска страна - фирмата AcrossEurope. Това го научих след разговор на гара Казналък с ексурзоводката, която придружаваше групата през 3-те дни. Радващото в случая е, че в този тясно специализиран сегмент от пазара се появява още една фирма, която реализира пътуване съвместно с БЖК и БДЖ. Дано скоро видим и оживена конкуренция между няколко фирми дори за едно пътуване на чужденци с влак!

Сега е ред на малко фотоматериал от 1 май на гара Казанлък.. :arrow: :arrow: :arrow:

Гара Казанлък ни посрещна отново образцова и слънчева:
http://www.foto.bg/data/7385/P11001541.JPG

Ръководител-движение посреща влака на БЖК, влизащ в гарата:
http://www.foto.bg/data/7385/P11001503.JPG
http://www.foto.bg/data/7385/P11001512.JPG

Самата атракционна композиция отблизо (*за жалост слънцето не беше с нас..)
http://www.foto.bg/data/7385/P1100152.JPG

Снимка на моя милост, покатерена на локомотива отпред :D
http://www.foto.bg/data/7385/P11001611.JPG

И за финал снимка на предоволния в този ден администратор в кабината на 87 020-4
http://www.foto.bg/data/7385/P11001622.JPG
Пътувай с влак - спаси природата!
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

И при мен слънцето изигра лоша изненада и не мога да се похваля с хубави снимки ! :?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
За съжаление админ-а се е пазил да не го хвана в кадър ! :)

Мнение от stani_46001 »

Страхотни снимки сте качили всички на този атракционен влак и на красивите му машини. Личи си, че е било невероятно преживяване. И аз, на живо, тук и в Синдел се докоснах до звука на машините и вида на влака. Дано, за напред има още много подобни влакове!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Фотографът Phil Wormald вече е качил снимките си от пътуването.
Администратор
Администратор

VESO написа:Фотографът Phil Wormald вече е качил снимките си от пътуването.
Хахахах :lol:

Хванали са ме папарашки как прехвърляме стола на гара Пирдоп.
?

Мнение от фена »

На предпоследната снимка се вижда една ласкава Шкодичка, която можеби скоро щи заприпка Коя е мистериозната дамата ?
Администратор
Администратор
Re: ?

фена написа:На предпоследната снимка се вижда една ласкава Шкодичка, която можеби скоро щи заприпка Коя е мистериозната дамата ?
Това е 44 130-3, която е в Кончар.

В рамките на екскурзията, групата е посетила и Кончарското хале в Подуяне.
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Първо, мерси за поздрава от Saruman.

Второ се радвам, че пътуването е било толкова успешно и, че са подали хубави вагони (Малко издраскани, нооо).
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

NiGhtPiSH написа:Първо, мерси за поздрава от Saruman.

Второ се радвам, че пътуването е било толкова успешно и, че са подали хубави вагони (Малко издраскани, нооо).
Като каза хубави вагони, се питам на как ли са миришели тоалетните им :twisted: :oops: :roll: :lol:
Администратор
Администратор

Вагоните бяха перфектно изчистени и нямаше проблеми от това естество.

Но аз тайно се надявам догодина да правим атракцион с 87-ца и три(а защо не и повече) английски вагони тип М-3 8)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Марио се вижда от този клип как маха от задната кабина. :D

Мнение от 46 242 »

Може ли да притурите снимчица от служебното разписние на влака (хартийката за машиниста)
Администратор
Администратор

46 242 написа:Може ли да притурите снимчица от служебното разписние на влака (хартийката за машиниста)
Имам го на хартиен носител, доста износен(сработен) и ще пробвам утре да я снимам като хората да го кача. Голямо връткане из България беше, голям кеф за душата...
Заключено

Обратно към “"Българска Железопътна Компания - АД"”

Информация