Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Часа на тръгване е друг въпрос. Трябваше да е поне 17 ч, но ще пристига твърде късно в Бс.
Както и да е, влакът още не е тръгнал, ако не го отменят до Петък, ще видим какво ще му е сефтето.

Мнение от svd90 »

И сега какво излиза :shock: Че новите вагони серия 44 ще се движат на новия влак само в Петък ? Ако ги връща 8626 ще ги "оправят" за 1 месец най-много. :D

Мнение от svd90 »

VESO написа:Хора , защо толкова спрягате Ямбол? Пазарджик е по - голям град от него и в реда на на нещата , е редно влакът да спира там.Гарите и в двата града са отдалечени на порядъчно разстояние , с тази разлика , че в Пзк новата автогара се намира точно зад гарата и доста хора пътуват до там.Още повече , че от София за Пазарджик ще има доста хора , отколкото Пловдив - Ямбол , или Ямбол - Бургас.
Пазарджик въобще не е по-голям от Ямбол. Почти са еднакви по големина и население ,като ако трябва да издребняваме Ямбол е по-големият. По население Ямбол е 12-я град , след това са Хасково и Пазарджик.(14)
http://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_ ... _население . За площта не съм проверявал :lol: .Aко на някой му се занимава да провери :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Интересна дискусия се заформи, което ме радва. Остава някой "от горе" да се сети и да прочете написаното тук и да се направи нещо, а също и цялостно да се премисли много добре пускането на този влак, тъй като положението е сложно, много сложно и е трудно да се намести по 1-ва и 8-ма линия където и без друго е каша. Ще се опитам да му изготвя разписание с проектни скорости да видим дали ще може по-късно от 17:00 да се тръгва, та за в бъдеще да се знае ако просъществува как ще се движи. Имам чувството, че щом е свален от разписанието вероятно го дообмислят и може да претърпи корекции на разписанието. 5-те минути на Пловдив са задължителни и не може да бъдат пренебрегвани. Освен това както каза SoAlien по-горе ако наистина е предназначен за пътуващите към морето, трябва коренна промяна на часа на тръгване. За сведение, навремето е имало ЕВ Сф-Кв-Ва, който не е спирал никъде и е тръгвал към 6:30 ч. от ЦГ Сф и по обяд е бил във Варна, та ако такъв е замисълът и тук да се вземат мерки и да се промени нещо, но Слънчев бряг е в 06:30 ч., ако искат 8691 може да го "пъхнат" между 8611 и 8613, примерно 09:00 ч. е идеален час, до 14:30 ще стига, пък след време с по-големи скорости и преди 14:00 може да стига. Личи си, че има опити да се подобри нещо в пътническите превози, но определено са далеч от истината макар да долавят вече какво трябва да се направи. Да видим все пак дали ще тръгне, но определено не е предназначен за хора, отиващи на море, а за спиранията не знам вече... Сз е голяма възелна гара и не е хубаво да се подминава, особено ако влакът мине в друг часови пояс, пък и по принцип, но ако 8615 е пред него наистина няма смисъл, за Ямбол има Дианата, за Пзк има влакове... за Септември никой нищо не спомена... връзки от/за Добринище...? за Карнобат няма смисъл макар, че е възелна гара макар, че Чайката спира, а също е БВЗР. :roll:
Сега по другия въпрос... заговори се за пускане на такъв влак и в Северна България. Нека да си кажа мнението. 2007 г. пускаха по празниците допълнителни извънредни влакове Сф-Пл-Сф 2691/2692, като от Сф тръгваше някъде малко преди 20205, в Пл беше някъде към 13:50, а от Пл тръгваше към 15:00 ч. и към 18:00 беше в Сф. Вероятно ако пускат подобен на 8691 влак и в Северна България, то той ще е 2691, но вероятно на по-късен етап (когато станат готови повече вагони - най-вече и от Дряново). Да обсъдим спиранията му. Мездра е възелна гара, но едва ли ще има заинтересовани да пътуват, аз бих оставил "?". Червен бряг въпреки, че вече не е възелна гара ще генерира стабилен пътникопоток, особено през лятото когато "Златните пясъци" взимат немалко народ за/от морето, та пускането на влак с нови рециклати ще е един голям плюс и пред иначе загубилите битката автобуси и за направение като Плевен. Същият този не е за пренебрегване и заслужава 2 минути внимание, ще генерира добър пътникопоток. Левски е възелна гара, но според мен е под "?". Павликени - транзит, ГО няма как, голяма възелна гара е и няма мърдане. Нататък Шумен не е за подминаване и оттам чак във Варна. Ами така виждам аз нещата, ще видим какво ще стане. :)
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от svd90 »

Промени в разписанията на някои влакове в района на Пловдив
14/04/2010

От 16-ти април (петък) се въвеждат постоянни промени в разписанията на няколко влака на „Български държавни железници” ЕАД, които преминават през района на град Пловдив. Промените в графика за движение на тези влакове се налагат във връзка с технологична необходимост.

Влаковете, които ще се движат с променени разписания, са следните:
• бързият влак № 8632 от Варна за Пловдив, който заминава в 15:10 ч., ще се движи по обичайния си график до гара Нова Загора. От Нова Загора влакът ще заминава със 17 минути по-късно, т.е в 18:55 ч. От всички гари, разположени в участъка между Стара Загора и Пловдив, този влак ще тръгва с 17 до 42 минути по-късно. В Пловдив композицията ще пристига в 21:27 ч.;
• пътническият влак № 80112 от Стара Загора за Пловдив, който обичайно тръгва в 16:45 ч., вече ще заминава с 20 минути по-рано от редовния си график, т.е. в 16:25 ч.;
• пътническият влак № 80101 от Пловдив за Ямбол, който заминава в 17:05 ч., ще пътува по редовното си разписание до гара Черна гора. От гара Черна гора влакът ще заминава в 17:57 ч., т.е. с 3 минути по-рано. От всички гари и спирки, разположени в участъка между Черна гора и Стара Загора, този влак ще заминава с 3 до 1 минути по-рано, след което ще продължи да се движи по обичайния си график;
• пътническият влак № 10113 от София за Пловдив, който заминава в 14:10 ч., ще се движи по обичайното си разписание до гара Пазарджик. От гара Пазарджик влакът ще заминава с 13 минути по-късно, т.е. в 16:41 ч. От всички останали гари и спирки по своя маршрут този влак ще тръгва с 13 до 16 минути по-късно. Влакът ще пристига в Пловдив в 17:17ч.;
• пътническият влак № 10254 от Пловдив за Костенец, който обичайно заминава от Пловдив в 21:00 ч., вече ще тръгва в 21:35 ч., т.е. с 35 минути по-късно;
• крайградският пътнически влак № 19233 от Пловдив за Асеновград, който обичайно тръгва в 21:30 ч., вече ще заминава от гара Пловдив в 21:45 ч., т.е. с 15 минути по-късно;
• крайградският пътнически влак № 19234 от Асеновград за Пловдив, който обичайно заминава в 22:00 ч., вече ще тръгва от гара Асеновград в 22:17 ч., т.е. с 17 минути по-късно.

За подробна информация клиентите на „Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.

Мнение от Vancho »

Като ще е нещо различно, нека е така. За северния влак смятам че е повече от наложително да спира в Плевен. Ако ще го пускат между 20111 и 4612 и ГО може да подминава. Шумен също не е за пренебрегване, но Плевен на всяка цена. На ГО няма смисъл ако няма да прави връзки, но за чий ще се пускат подобен влак с цел спестяване на времепътуване като ще спира за връзки. Ако е някъде между Дунава няма смисъл от правене на връзки на ГОлямата гара

Мнение от nikol4yy »

Просто няма как да подминава ГО, защото тя е една от най-големите жп гари в северна България и както винаги там ще спира всеки влак. Според мен е по-добре да спира на Мездра, Ч.Б. , Плевен, Левски, ГО, Шумен и Варна , а пък може и да заминава за Русе, но тогава няма да има смисъл от Дунава.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Въпросът какво къде да спира и не спира е сложен. Влакове неспиращи никъде по дестинациите към морето е абсурдно да се движат. Представяте ли си как ще реагират жителите на другите градове, които ще са лишени от ползването на екстрата, която ще е само за софиянци примерно? Хубаво е да спира на по-големите гари, за да има наистина пътникопоток като за 5 вагона, иначе е безмислена цялата работа, драги Ванчо. :wink: Относно разписанието, хубаво е да го мушнат преди 20111 въпросния 2691 ако ще го има, иначе много късно ще пристига във Варна. Аз обаче съм си направил труда да направя разписание с проектни скорости и спирания на най-важните и големи гари на някогашния влак 203 "Варна", тръгвал в 14:00 ч. от Сф тъй като 2691 ако го пуснат ще го замества. При мен той тръгва в 16:05 ч. и пристига във Ва в 21:50 ч. (5 ч 45 мин), това е абсолютният максимум, който може да се изцеди, но лок 4400Х, иначе е трудно с оригинал. :?

Мнение от rexkos »

Според мен идеално би било 2691 да се движи малко след 2615, тъй като последният така или иначе винаги се препълва. Новият експрес да спира на гарите Плевен, Г. Оряховица и Шумен, докато 2615 да обира пътникопотока от гарите, обслужващи по-малките градове (Мездра, Червен бряг, Търговище, Провадия и др). По-този начин ще се разтовари така или иначе препълненият 2615 и хората, пътуващи на по-дълги разстояния естествено биха предпочели 2691 като по-бърз и по-удобен като час на тръгване (13:20 като че ли е малко раничко).

Идеалното решение според мен би било 2691 да се движи по следния график:
София 14.20 Плевен 16.55 Горна 17.00 Варна 21.05 (посочените часове са приблизителни)
Огледалният вариант на този влак да се движи по същото време, тръгвайки от морската столица в 14.20 и да пристига в София малко след 21 часа.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Аа тук вече не съм съгласен. На Мездра може и да не спира (макар, че и за там може да има пътници), но на Чб смятай, че няма да съм единственият, който ще протестира ако 2691 не спира. :wink: Особено като научат с какви вагони ще е (а той сигурно ще е с дряновските, които са трепач). Пък и да не е с тях малко са влаковете и са необходими още за попълване на дупките. 14:20 ч. е идеален час за 2691, 14:35 примерно да тръгва 20111, че да има време да дръпне напред експреса. :lol: Обратният вариант Ва-Сф в 14:20 ч. също е перфектен тъй като 2614 реално е последният дневен влак за столицата.

Мнение от disell »

Докато се движеше експрес "ВАРНА" спираше само на Мездра , Плевен , Г.О , Търговище и Шумен , тръгваше от Сф около 15.00 ч и пристигаше във Варна около 22.00 , обратно тр. 06.00 от Ва и в Сф 12.58 ч.
Вече има информация в сайта на бдж за БВЗР 8691
http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet? ... TrainStops

Жалко ще бъде ако тези вагони (ако са 44 серия) не ги пуснат и на други влакове , поне да видим как ще возят :D
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Колега, оправи си линка.
А да те утеша, че няма за какво да съжаляваш, сараньовските творения не са кой знае какво предвид начина на изпълнението им в сравнение с дряновските. Пробвай и 2-та вида и пак ще си говорим. :)
Извинявай ме за тъпият въпрос но все още навлизам в тази материя и бих искал да те попитам кои влакове се движат с Дряновски и кои със Септемврииски 63 :)
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

Иван_Вълков написа:Вече има информация в сайта на бдж за БВЗР 8691
http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet? ... TrainStops

Жалко ще бъде ако тези вагони (ако са 44 серия) не ги пуснат и на други влакове , поне да видим как ще возят :D
Вече има и за 8692.
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация