lok45111 написа:След като миналата седмица, кондуктор от превозна служба Дупница заплаши със саморазправа наш представител и органите на Сдружението подадоха сигнал за изстъпленията по 5-та линия, днес сутринта лично Заместник - директора по Експлоатация при РЦПП - София извърши проверка за работата и редовността във влак №5622. Освен проверката в БВ 5622, по случая от 27.02.2010 г тече проверка и предстои дисциплинарно наказание на провинилия се кондуктор.

Ето и резултата:

Уважаеми господин Джонев,

Първо бих искала да Ви благодаря за подадения от Вас сигнал!

Позволете да Ви информирам за отговора на колегите от "БДЖ - Пътнически
превози" ЕООД, които извършиха разследване по повод, описаното във Вашето
писмо.

Бих искала да Ви уведомя, че в хода на проверката са изискани писмени
обяснения от кондуктора, който е обслужвал крайградски пътнически влак №
50265 от София до Дупница на дата 27.02.2010 г. В резултат на това е
установено, че разследваният служител действително е взимал неправомерно
пари от пътуващи във влака и за тези му действия му е наложено
дисциплинарно наказание "Предупреждение за уволнение".

Пожелавам Ви успешен ден и оставам

С уважение,
Маруся Евтимова
експерт „Връзки с обществеността”
„Български държавни железници” ЕАД

Пътувай с влак - спаси природата
Изпитвам буфери! Без стенд :D
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

все пак и това е добре, но може и по-голямо наказание :roll:
Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

Леко с уволненията, че няма да останат превозни бригади. :lol:

Скоро дочух разговор между 5-6 кондуктора, коментираха някакви проверки. :wink:

Мнение от lubo_katastrofata »

Naskoni написа:Скоро дочух разговор между 5-6 кондуктора, коментираха някакви проверки. :wink:
Виждам, че и ти си по 5-та линия :D таааа тез проверки по 5-та са именно заради тоз случай
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

няма да е зле да направят проверки по всички ЖП линии
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

bobara_e_tuk написа:няма да е зле да направят проверки по всички ЖП линии
Определено! Което ме подсеща, че наскоро пътувайки Чб-Пл-Чб във влака имаше и други проверяващи освен кондуктора и като видя, че билета ми е с намаление ме попита дали си нося и картата!?! :shock: :D :lol:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от rexkos »

Nikss написа: Определено! Което ме подсеща, че наскоро пътувайки Чб-Пл-Чб във влака имаше и други проверяващи освен кондуктора и като видя, че билета ми е с намаление ме попита дали си нося и картата!?! :shock: :D :lol:
Ооо искат, искат и още как! Преди няколко месеца на София в 10131 се качи такава проверка и въпреки че билетът ми беше от Костинброд едва до Подуяне, пак ми беше поискана картата. Още повече проверяващият стриктно свери номерът на картата с този на билета ми, за да се увери дали съвпада (т.е. дали картата е моя). :)
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Че картата е твоя е ясно от снимката... Сверява дали билетът е купен с точно тази карта, въпреки че трябва да си доста луд, за да купуваш билет с чужда карта, след като си имаш твоя собствена.
Но може и да е сверявал не номера, а дали тарифата на билета отговаря на картата.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Странни хора... може ли да съм тръгнал да пътувам на някъде и да не си нося картата за намаление... а на връщане? :lol: :D

Мнение от rexkos »

Nikss написа:Странни хора... може ли да съм тръгнал да пътувам на някъде и да не си нося картата за намаление... а на връщане? :lol: :D
Може обаче да си тръгнал да пътуваш с чужда карта (примерно). :wink:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

rexkos написа:
Nikss написа:Странни хора... може ли да съм тръгнал да пътувам на някъде и да не си нося картата за намаление... а на връщане? :lol: :D
И как точно ще ми издадат билет на касите като не съм аз на снимката, че не се сещам? :roll:

Мнение от rexkos »

Възможно е. Лично съм виждал как майка купува билет на дъщеря си с нейната карта за влак 5623.

Мнение от lubo_katastrofata »

Nikss написа:
rexkos написа:
И как точно ще ми издадат билет на касите като не съм аз на снимката, че не се сещам? :roll:

:lol: Те от това по-лесно нЕма :lol: ...тез на касата са толкоз заспали, че въобще не обръщат внимание
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

rexkos написа:Възможно е. Лично съм виждал как майка купува билет на дъщеря си с нейната карта за влак 5623.
В София е едно, в провинцията друго. Освен това не всички билетни касиерки са заспали. :wink: Някои следят зорко всичко и няма 6-5. Особено плевенските и горнооряховските. На Чб ме познават и биха ми издали, но на връщане ще ми е проблем. :wink:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

И аз съм бил в същата ситуация - понеже трябваше с Наско да пътуваме с "Родопи" , а аз идвах с автобуса от Пзк за ПО някъде към 6:45 , нямах никакво време да си вадя билет , ами направо притичах към влака. През това време Наско на едната каса си е извадил билет с неговата карта , след това бе отишъл на другата каса и извадил друг билет (за мен) отново с картата си. После като се видяхме , му дадох парите и си взех билета. Кондуктора гледа учудено , но проумя , че е грешка в компютъра (така му обяснихме) , тъй като няма логика да вземаш два билета с една карта. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация