Знам, че темата е деликатна и лична за всеки един от нас, но реших да пиша по въпроса, защото ДНЕС, 31 март ми се размина за малко от лоша катастрофа с велосипеда, вследствие техническа неизправност, за която нямаше как и да предполагам дори, където нито каска, нито нагръдник, наколенки или налакътници щяха да ми помогнат. Нещата се подредиха така, че колелото се счупи фатално точо в момент, когато потеглях. Не смятам, че е необходимо да изпадам в подробности. За мен най-важно е, че това не е никаква случайност, а щастливо стечение на обстоятелствата и помощ от Господ. Побиват ме тръпки само като си помисля, ако велосипеда се беше счупил по същия начин при някое от моите стремглави спускания по стръмните булеварди и улици на Русе. Е, тогава наистина във форума щеше да се появи не некролог на БДЖ, а некролог на Railroader. :?
В момента велосипеда ми е на сервиз и ще се ремотира, но на мен така внезапно, без въобще да усетя какво се случва, щеше да ми дойде едно падане, напр. с пълна скорост по баир, че надали след това щях да стигна дори и до "ремонт".
През живота си досега съм претърпявал три сериозни катастрофи: с автомобил през 1993 или 1994, не помня със сигурност, една с велосипед през лятото на 2003 (сблъсък с автомобил), както и още една с велосипед през лятото на 2007, също в неравен сблъсък с автомобил. Не го пожелавам на никой!
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!

Мнение от Ekcnpec »

Бъди все по-здрав и ентусиазиран...! Изображение
Късметът е на страната на подготвения...
:wink:
Таралежът е птица упорита...
Без да го ритнеш, не излита...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Жив и здрав да си адаш! Трябва да черпиш. Аз като се върна назад в спомените си се сещам как един път отървах кожата. Преди 3 или 4 г. доколкото си спомням спусках се по нанадолнище с немалка скорост, прибирах се от баба си, но тоя път бях без багаж. Бях се замислил нещо и по едно време гледам пред мен тир, а в другото платно има движение и няма как да мина, а за спиране почти нямаше достатъчно място и започнах да се чудя какво да правя тъй като щях да се ударя отзад в тира. Не знам какво направих, но докато задействаше екстреното съм наклонил малко настрани колелото и съм минал покрай тира. Когато отворих очи видях, че съм жив и здрав и съм спрял точно пред стопа докато тирът чакаше малко да понамалее трафика и да премине.
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

Какво счупи ?
Рамка ?

Мнение от borislaviv »

Нека да бъдем по-разумни на пътя!
http://www.liveleak.com/view?i=e70_1269960841
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

То вече не е работа да караш колело по улиците карат бясно ще те помете за секунди най-добре в парковете по алейте.
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

44.123 написа:То вече не е работа да караш колело по улиците карат бясно ще те помете за секунди най-добре в парковете по алейте.
би трябвало да направят както и в другите държави платно за велосипедисти, никой не иска да кара по парковете, всеки иска да кара по улицата, а и колелото е вид превозно средство с което се стига от точка до точка
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

bobara_e_tuk написа:
44.123 написа:То вече не е работа да караш колело по улиците карат бясно ще те помете за секунди най-добре в парковете по алейте.
би трябвало да направят както и в другите държави платно за велосипедисти, никой не иска да кара по парковете, всеки иска да кара по улицата, а и колелото е вид превозно средство с което се стига от точка до точка
Да ама не забравяй, че все пак живеем в България всичко е не по правилата и всеки си прави каквото си иска най-малко шоьорите ще се замислят по пътищата за велосипедистите всеки го вълнуват високите скорости чак се забравя и така стават белите.

Мнение от elektrovoz46 »

Значи в момента съм в едно градче в Англия казва се Кентърбъри и има специални алеи за велосипеди,по улиците си има отделно платно за велосипеди,имат си знаци,като мигачи махат с ръцете(наляво,надясно)всичко е преценено и измислено,имат светофари за велосипедите,а при нас няма и замисъл да се правят такива алеи и пр.!Междудругото като се прибера с колегата велосипедист и още някои желаещ от форума може да се организираме да ходм някаде с колелата!
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация