На 003 свети червената лапма откъм коридора , даваща заетост , а вратата е заключена.Само веднъж съм случил на работеща тоалетна и тук успях да я снимам.

Администратор
Тоалетните си работят, но се заключват умишлено от персонала, с каква цел не зная обаче.VESO написа:На 003 свети червената лапма откъм коридора , даваща заетост , а вратата е заключена.Само веднъж съм случил на работеща тоалетна и тук успях да я снимам.
Не е точно като на exDB , те са по - малки като помещение , по - скоро прилича на тоалетната във вагоните за превоз на велосипеди от серии 33 и 80 , там са толкова широки.На инвалидните 63-ки от типа "Bpb" също са такива.Nikss написа:Тя като на EX-DB. Не е кой знае какво...
Една разлика - на бистрата "ARmz" тоалетните са същите като при exDB от серия 43 и 45 - много тесни и некомфортни.
Предполагам се стараят да я запазят колкото се може по дълго чиста и да не заприлича на тоалетните в останалите вагони.lok45111 написа:Тоалетните си работят, но се заключват умишлено от персонала, с каква цел не зная обаче.
Последно промяна от VESO на Съб Май 22, 2010 8:39 pm, променено общо 1 път.

Администратор

Администратор
Има разместване при бистрата. За Бургас пътува 85 07-001, което вчера беше на БВЗР 8691, респективно днес ще е на БВЗР 8614, утре с 8611 обратно към Бс и ще върне 8692.
85-97 002 все още е случаен ремонт и се чака статичен преобразувател от Германия, поради което скоро не го чакаме да тръгне.
85-97 003 е планова ревизия и се очаква идната седмица да излезе и да сефтоса БВЗР "Варна" ако всичко е по план.
85-97 002 все още е случаен ремонт и се чака статичен преобразувател от Германия, поради което скоро не го чакаме да тръгне.
85-97 003 е планова ревизия и се очаква идната седмица да излезе и да сефтоса БВЗР "Варна" ако всичко е по план.
Това , което разбрах за бистрата тип "ARkimbz" е във връзка с променения им статут , а именно: тези отделения и тези купета се водят вече първокласни и там се сяда само със съответния превозен документ , удостоверяващ класата.Местата за хранене и консумация се намират тук.07 написа:Дано всичките влакове да са такива копторници......Nikss написа:Би трябвало да стане както стана с "Бургас"-кия копторник.VESO написа:"Варна"-та ще има ли първокласен вагон в състава , или ще се ползват първокласните купета и отделения на бистрото?
Промяната важи само за извънредните "Уикенд"-и.
Днес на "Сл.бряг" беше бистрото 001.Схемата с него е такава - от понеделник до четвъртък влакът си е с редовното ARkimbz , в петък 8611 няма , а бистрото е на 8691.В събота 8611 отново няма , а 8614 връща 97-цата в София.В неделя 8611 обратно я кара към Бургас , където тя отива на 8692 , а 8614 отново е без такъв вагон.
От понеделник гореописаната от мен история се повтаря.
От понеделник гореописаната от мен история се повтаря.
Последно промяна от VESO на Нед Май 02, 2010 11:18 am, променено общо 1 път.

Администратор
Да , вярно , сега го оправих. Първата класа в бистрото важи само за "Бургас Weekend" , поради невъзможност за осигуряване на първокласен вагон.За варненското ICE (
) има първокласни 63-ки (мисля , че само една от тях се третира за първокласна , останалите са втора класа въпреки жълтата линия отгоре) , затова там бистрото е с нормалния си статут , както на останалите влакове , които съдържат ARkimbz в съставите си.

Впрочем хора, огледали влака в спряло положение дадоха сведение, че първокласните вагони до един се третират като второкласни - все пак официално беше обявено, че ще се движи с 5 второкласни вагона и бистро.VESO написа:Да , вярно , сега го оправих. Първата класа в бистрото важи само за "Бургас Weekend" , поради невъзможност за осигуряване на първокласен вагон.За варненското ICE () има първокласни 63-ки (мисля , че само една от тях се третира за първокласна , останалите са втора класа въпреки жълтата линия отгоре) , затова там бистрото е с нормалния си статут , както на останалите влакове , които съдържат ARkimbz в съставите си.

Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Администратор
Днес в състава на БВЗР 8691 беше бистро №85 97 001-3, което се очертава като титулярно по южното направление. Вагона беше технически изправен, чист, а персонала бе се погрижил и за музикалното оформление, с което пътуването стана още по - приятно.
По желаание на служителите, обслужващи бистрото, на същите бе направена снимка за сайта:

По желаание на служителите, обслужващи бистрото, на същите бе направена снимка за сайта:

Информация
Модератори