и съставите им:
В разписание 1995 / 1996 открих един любопитен факт.Става въпрос за директен вагон Момчилград - Istanbul , който на Дг от пътническия влак е прикачан на международния.И което е най - интересно - вагонът е бил кушет.Вижте разписанието на тогавашните международни влакове от Istanbul Sirkeçi до Bucureşti Nord:

и съставите им:

и съставите им:

Модератор
Директния вагон от Момчилград за Истанбул е истинска находка от старите разписания.Поздравления за Весо!!!Все пак е било някаква форма на конкуренция,докато сега като знам всекидневно колко много автобуси заминават от различни български градове в Родопите за най-космополитния град на Балканите.Определено може да се съживи пътническия трафик в тази част на четвърта линия,но не и с параметрите зададени от настощия ГДВ.

Обратна връзка:
От Кърджали и Хасково, общо взето по 5-10 на ден автобуса, ако не се лъжа заминават за Истанбул.todor plamenov написа:Директния вагон от Момчилград за Истанбул е истинска находка от старите разписания.Поздравления за Весо!!!Все пак е било някаква форма на конкуренция,докато сега като знам всекидневно колко много автобуси заминават от различни български градове в Родопите за най-космополитния град на Балканите.Определено може да се съживи пътническия трафик в тази част на четвърта линия,но не и с параметрите зададени от настощия ГДВ.
Може би, когато се реконструира Димитровград-Свиленград и Капъкуле-Истанбул - ще видим ново възраждане на директния превоз между Момчилград и Истанбул, ако до тогава не са затрили линията между Димитровград и Подкова. Но пък не пречи, когато пуснат Димитровград-Свиленград да се направи опит и да се пуснат пак директни вагони ...

И друго - мотрисата , изпълняваща курсовете в участъка е нощувала на Комунари.Някъде след 1998 г. вече промениха графика и тя нощуваше на Шумен.Мисля , че някъде ще го изнамеря и него.
Обърнете внимание на времепътуванията от Ш до Кма - един от пътническите влакове дори е пътувал под 1 час.Докато сега......
Обърнете внимание на времепътуванията от Ш до Кма - един от пътническите влакове дори е пътувал под 1 час.Докато сега......

Администратор

Модератор

Администратор
Товарно движение си има там, БЖК и УТК редовно минават по нея.pavkata_zaraboy86 написа:Интересно, интересно. Аз между другото винаги съм твърдял, че тази линия се подценява много днес, а реално е много удобна връзка между 2-а и 3-а линия. Е, естествено трябва да отчетем, че скоростите са много ниски там..
64.19
Информация
Модератори