Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Labros написа:Имам връзка на нашето летище и ще бъда прадварително предупреден за кацането, че да може да се заснеме моментално.
Иначе за слушането- просто не е минал над нас. При заход минава на много малко височина над блоковете в квартала и ако мине "Руслан"... ще изтроши всичко. За това явно не е минал по основното трасе за заход.

Руслан-а не знам, но във Варна съм виждал как Ту-154 "сваля" джам от салона на летището. Специфичния тътен при излитането на Ту-154 в Бургас се усещаше дори и на плажа (до бункера) преди да се види издигащия се самолет)....
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

"Руслан"-а също трещи, въпреки далеч по - модерните му двигатели. Иначе като стана дума за най - гръмогласен голям самолет, то несъмнено Ил-76/86 са първенци в тази категория. Когато за първи път видях излитащ Ил-86 на "Пулково", освен адския тътен, наоколо снегът който си падаше тихо, изведнъж се завихри.
64.19

Мнение от borislaviv »

lok45111 написа:"Руслан"-а също трещи, въпреки далеч по - модерните му двигатели. Иначе като стана дума за най - гръмогласен голям самолет, то несъмнено Ил-76/86 са първенци в тази категория. Когато за първи път видях излитащ Ил-86 на "Пулково", освен адския тътен, наоколо снегът който си падаше тихо, изведнъж се завихри.
За ИЛ-76,аз също имам спомени при излитането.Преди около 20 години работех на летище Г. Оряховица и многократно съм присъствал на неговото излитане.Нещо уникално! Особенно един път излиташе в дъжд.Четирите огромни двигатели създаваха такава вихрушка по пистата,че самият самолет не се виждаше от облаци мъгла около него.Обаче лично за мен най-шумен самолет е ТУ-134. Но пък летенето с него също е преживяване.Особенно при излитане-такъв набор на височина прави,че постоянно си притиснат към седалката.Но заради шума му,го забраниха за полети над Западна Европа.
Администратор
Администратор

В Г. Оряховица не знаех, че е кацал ИЛ-86. Мислех, че само карго самолета Ил-76ТД е идвал. Между другото, Ил-76ТД е кацал и във вече закритото летище в с. Габровница, където е карал уран за АЕЦ-а. Тогава е бутнал оградата на поделението.

"Руслан" с оригинални двигатели е природно бедствие, но такива вече няма. Отдавна ги забраниха по ред причини, адски шум, завихряне и неекологичност. Новите "ролс ройс"-ови двигатели обаче по тътен не падат по - долу. Все пак тези 4 мотора при "Руслан"-а, първо трябва да вдигнат цялата 240 тонна простотия, а след това и товар от 150 тона. Иначе шщампион по тежест е натоварен на максимум "Антонов Ан-225". Над 600 тона туловище се вдига от шест бр. двигатели. Тягата - 1377 kN, създавана от тях може да откъсне средно голямо дърво в близост.
64.19

Мнение от borislaviv »

Аз говорех за ИЛ76.Много полети имаха навремето.Особенно със селскостопанска продукция.Праскови, грозде,домати и т.н.Идва, стоварва празните контейнери,напълва 8 пълни и отлита.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

borislaviv написа:Обаче лично за мен най-шумен самолет е ТУ-134. Но пък летенето с него също е преживяване.Особенно при излитане-такъв набор на височина прави,че постоянно си притиснат към седалката.
Това и на Ту-154 и дори на Як-40 можеш да го усетиш.....
Администратор
Администратор

Кънтежа на ИЛ-овите двигатели и на Ту-154 е почти еднакъв. Доколкото знам ИЛ и Ту са използвали едни и същи двигатели.

"Антонов" след като смениха двигателите си, шума доста понамаля. Със сигурност обаче, излитащите "Ан-124-100" над София не остават незабелязани и нечути. А не ми се мисли какво шоу ще бъде кацане/излитане на "Ан-225". Ревът и тътена при общежитието ще са невъобразими ако пуснат звяра по заход над София.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Точно поради тая причина руски самолети с руски двигатели не могат да стъпят на територията на ЕС. Спомням си през 1986-та с баща ми, който тогава беше автомонтьор, ходехме да ремонтира един багер в близост до пистата на летището. ИЛ-овете 86 гърмят - между другото в Балкан нямаше такива, виждал съм на живо излитане на такъв на Аерофлот, но техният звук направо си е "малка нощна музика" в сравнение с този на Ту-154 и Ту-134. Вътре в салона не знам какво е дереджето, тъй като никога не съм пътувал с руски самолет. Но най-ме шашна малкото 32-местно самолетче Як-40. Та не мога да си представя как шума на това чудо е сравним с този на доста по-големите му събратя. Имаше някъде и запис от пътуване с Як-40 и мисля, че шумът вътре определено е над нормите.
Администратор
Администратор

Ту-154 и Ил-76/86 с оригинални двигатели са бич за ушите, особено при излитане. Когато идваха с Ил-86 в София, руснаците винаги правеха много зрелищни излитания, съпроводени с адски пронизващ тъпанчетата рев, съпроводен от оглушителен тътен.

Ан-124 също са трещяли доста повече, отколкото сега, но като цяло с новите двигатели са далеч "по - цивилизовани".

С-17А и С-5 обаче са първенци. "Прасенцето" С-17 гърми неописуемо, а по - големия му брат, "глиганът" С-5А "Галакси" просто мести мебели при излитането си. Сравними с Ан-124, американските "добичета" са адски шумни.
64.19
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

lok45111 написа:Ту-154 и Ил-76/86 с оригинални двигатели са бич за ушите, особено при излитане. Когато идваха с Ил-86 в София, руснаците винаги правеха много зрелищни излитания, съпроводени с адски пронизващ тъпанчетата рев, съпроводен от оглушителен тътен.

Ан-124 също са трещяли доста повече, отколкото сега, но като цяло с новите двигатели са далеч "по - цивилизовани".

С-17А и С-5 обаче са първенци. "Прасенцето" С-17 гърми неописуемо, а по - големия му брат, "глиганът" С-5А "Галакси" просто мести мебели при излитането си. Сравними с Ан-124, американските "добичета" са адски шумни.
С Ил-86 зрелищно излитане неможе да има, просто тягата на двигателите е ниска за този самолет, дори в горещо време лятото едва се издрапва с 5м/с, с Ту-154 се достигат и 20, Як-40 е с предостатъчна мощност понеже е конструиран да излита от пределно къси писти на голяма надморска височина.....
Администратор
Администратор

Ил-86 си е тромав. Добичето С-5 също доста тромаво и шумно излита.

Скоро по Бс да са се мяркали "Руслан"-и? И нещо не се ли чува за "Мрия", че да си оплакнем очите?
64.19
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Не съм минавал край летището скоро, а над "нефтохим" не са минавали...
Администратор
Администратор

07 написа:Не съм минавал край летището скоро, а над "нефтохим" не са минавали...
При нас в София също има затишие... Дано да е "пред буря" 8)
64.19

Мнение от DarkLok »

Колеги Ан-124 няма стари двигатели нито нови той винаги си е бил със
Д-18T (както и Ан-225) ( само 200 и 210 са с нови двигатели но те са все още предложение без развитие ) а за Мечтата в София просто забравете
скоро време няма да видите подобно нещо в СФ защото Волга-Днепр нямат абсолютно нищо общо с Antonov Airlines на който е и Ан-225 :lol:
освен разбира се че едната е на конструкторското бюро Антонов
а то от своя страна пък има дял във Волга-Днепр
Powred by NOKIA N900 Connecting Freedom aka Linux inside MacOS outside
Изображение
Администратор
Администратор

Аз имам друго инфо, но може и да не е вярно. За "Мечта"-та, защо да не дойде в София?! "Волга Днепр" не могат да возят всичко :lol: Време е да видим и другите участници в шоуто какво могат - "мрия", това онова.

OFF: Днес гледах филма "2012" от тази година. Там направиха много добра реклама на "Ан-225", който незнайно защо беше с регистрационен номер 500 :lol:
64.19
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация