Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Ще проверя на разпределителна, ако мога. Ще има снимков материал!
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

NiGhtPiSH написа:Ще проверя на разпределителна, ако мога. Ще има снимков материал!
Ще е интересно да се види какво идва към нас. Този спален вагон иначе нищо чудно да се докара у нас също, но като такъв за преустройство в някакъв друг.
64.19

Мнение от veselintodorov »

Ако докарат нещо нередовно което ще проплаква за ремонт през месец ще се смеем накрая, пяк ни прецакаха. :wink: Ама нали някои все пак си е измил ръцете.
Администратор
Администратор

veselintodorov написа:Ако докарат нещо нередовно което ще проплаква за ремонт през месец ще се смеем накрая, пяк ни прецакаха. :wink: Ама нали някои все пак си е измил ръцете.
Да се надяваме да не ни докарват 49 годишни таралясници, защото това е направо не за съд, а не знам за какво. Но като цяло, ако тези стари - нови вагониса минали добър ремонт и рециклиране, няма им нищо, румънците карат същите спални вагони и си пеят песен :wink:
64.19

Мнение от desiroml »

Румънците карат спални от много по-стари серии (пример 7131 за 140km/h). Нашите са по-добри, но БДЖ не се грижи достатъчно за съставите си. Тези от снимката по-горе сум ги виждал в Гърция и Черна гора. Ако са комфортни, колкото френските ни кушети от 50-те, може и да станат а известно време. Обаче мисля, че са до 120km/h.
Администратор
Администратор

Аз не мисля, че ще докарват вагони за 120 км/час у нас. По - скоро тези вагони са сложени като снимка към някакъв репортаж, у нас май са договорени само спални вагони с климатик и душ кабина, тоест 71/76.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

В Гърция също има такива вагони , снимах един от тях на центр. София в композицията на 360 , а от едната страна изглеждаше така.
Нестандартно разположените прозорци поразително доближават вида на вагона към този , показан на снимката.Все пак ще е полезно да се провери дали действително са за нас.
Има още време , няма да бързам да отговарям на човека. :wink:

Мнение от desiroml »

Точно тези вагони на гърците са 120km/h. Може да са за съседни железници и да се рециклират в Септември.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

desiroml написа:Точно тези вагони на гърците са 120km/h. ..
Ще ми позволиш ли да те поправя? :wink:
Този спален вагон на ΟΣΕ е за 160 км/ч , ето и доказателството.Аз много не се заглеждам надолу , но добре че имам навика да снимам шаблони. :D

Мнение от desiroml »

Съжалявам. Аз съм виждал сигурно по-стара серия в Гърция на 504/505 и 604/605 от Атина за Солун и обратно.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

У нас идват още два типа такива вагони - спални и тези кушети. И двата пак са за 160 км/ч.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

VESO написа:......Иначе си спомням когато пътувах от София до Силистра през 2003 г . , че даваха т. нар. "личен пакет" - състоящ се от пластмасова чаша , тоалетна салфетка , кърпички 2 вида - мокри и сухи , както и отделна почистваща и лъскаща кърпичка за обувки.
Аз си пазя личния пакет и му направих клипче преди малко.След няколко минути очаквайте да го видите.
Понеже ще ми отнеме време да фотографирам всяка една вещ от личния пакет , направих този клип.Чашата още тогава я използвах , но за сметка на това останалите "аксесоари" са налице.

Затова и да попитам - ако някой скоро е пътувал в спален вагон , дали дават още такива неща?

Мнение от Labros »

Нищо не дават. Само взимат таксата от 8 кинта. :wink: А, дават чаршафи за спането :lol: .
Администратор
Администратор

Labros написа:Нищо не дават. Само взимат таксата от 8 кинта. :wink: А, дават чаршафи за спането :lol: .
Тези "лични пакети" ги даваха до преди година някъде, сега няма средства и за това са спрени. Иначе ако ще и ваксаджия да ти наемат, като си си мърльо, пак ще си направиш свинщината.
64.19
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Мисля, че нощните влакове за Бургас и Варна биха се облагодетелствали много, ако се обнови изцяло съставът им. За целта трябва обаче да се налеят пари за 4 гарнитури Talgo, които да станат част от БДЖ спални вагони. Предимство е фиксирания състав, включен ресторант и бистро и луксозни спални и седящи помещения и отново може да се прикачат автомобилните вагони. Разбира се пътуването ще е на по-висока цена, но ще предлага хотелски кофорт на пътуващите и ще изяде пътниците на автобусаджиите. Разполагат с рецепция, така че свинщините ще се сведат до минимум като се попълват карти от пътниците аналогични на хотелските така, че няма да има възможност да се правят свинщини и няма да има гратисчийство.

Предимство е, че са безталигови и самонакланящи се, което за кривите по II-ра си е голямо предимство.

http://www.talgo.de/download/Night%20Train.pdf
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация