Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ами аз в 80-ката на "Сл.Бряг" редовно виждам такива.Дори малко преди Пзк бях застанал на вратата на втория вагон да се приготвям за слизане и съвсем ясно се чуваха гласовете им.Не спряха да се смеят поне 5 минути , докато влакът спря на гарата.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

И този проблем го има! Специализирания вагон за превоз на ТПЛ се окупира неправомерно от превозните бригади, но за това ще се повдигне въпроса на следващ етап, нека първо се изясни недоразумението с бистрото.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

И не само от превозните бригади... транспортните полицаи също окупират едно от купетата, другото е за превозната бригада, третото (ако няма никой както каза Весо по-горе) си стои празно. Спомням си Декември 2007 г. пътувах с Янтрата и возеше 33-ка на опашката. На Мездра видях 44 098 с КПВ М-Вц и отидох специално в инвалидния, за да я видя отблизо. От купето се показа полицай и ме попита от кой вагон съм - казах му, че съм от 2-ри, но съм дошъл да подишам малко чист въздух, тъй като прозорците на другите вагони не се отварят. И поседях 2-3 минути, но като тръгна влака го затворих и се върнах обратно. Отделно началник-влака и кондукторката също се показаха от другото купе.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Не знам за другите , но съвсем ясно си спомням окупираните от горнооряховската бригада два инвалидни вагона на "Златни Пясъци" при форумската среща в Червен бряг.
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

В смисъл те могат да те попитат, но не и да ти забранят категорично.За мен окупиране значи,че не можеш да стоиш във вагона.Не говоря за купетата които са си първокласни, а това,че превозната бригада и полицайте стоят там няма значение.Може и да си стоят в А вагона.В интерес на истината на мен не са ми правили проблем ако искам да стоя във вагона,но пояснявам не купетата.Имаше веднъж такъв случай на "Чайката",но там имаше и други фактори. :)
Пътувай с влак - спаси природата !
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

В момента ако успееш да влезеш в инвалидния на "Сл.Бряг" (много често челните врати , водещи от другите вагони в него са заключени от кондукторите) още при приеминаването през купетата веднага те питат какво търсиш тук.Отговаряш им , че преминаваш , а те те подсещат , че това е последния (респ. първия вагон) и нямаш място в него.
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Нямят пряво да зяключват вратите към вагона както и да не ме допуснат вътре.Естествено пак казвам ако не сядам в купетата 1-ва класа.
Това е нарушение и мога да подам оплакване.Както знаем няма да се зарадват много на това мое решение.Пробвал съм го за заплаха и има ефект.Има две основни причини поради които ходя в съответните вагони: да постоя на отворен прозорец понеже както знаем се движат на влакове с неотварящи се прозорци или пък да направя снимка/ки на някакъв обект.Интересно ми е какво е тяхното оправдание за това да не допускат лица до тези вагони. :evil:Пак казвам аз лично съм нямал проблеми за допускането ми в тези вагони.
Администратор
Администратор

Пробвай да влезеш в 18 метровия на влакове 4611/4612. Тям директно ще бъдеш изгонен, въпреки, че вагона има второкласни места. За първокласните купета - ако си с карта или билет за 1-ва класа, пак нямат право да те изгонят. Но наистина, този вагон се заключва от превозната бригада и общо взето остава окупиран през цялото пътуване. Полицаите НЯМАТ право да седят в първокласните купета и отделения на влака!!! Съгласно разпоредбите, обслужващия помощен персонал във влаковете - полицаи, техници, пътуват във второто купе на първия вагон, а ако влака е снабден с фургон или друг служебен вагон, заемат първото купе в първия пътически вагон! Подменните или подменени локомотивни и превозни бригади, когато отиват за обслужване на влак или се връщат от такова, пътуват в първото купе на първокласния вагон, а ако няма такова, заемат първото свободно купе след купето на началник - влака. Тоест второто или третото, но това ако няма първокласен вагон.

Като погледнеш малко по - задълбочено разпоредбите за превоз на пътници, Тарифата и другите нормативи, забелязваш, че няма бърз/ускорен влак, в който да няма поне едно нарушевие от страна на превозните бригади. Това показва или слабо познаване на нормативите, или тоталното безхаберие, което се вихри из ППП-тата. Това се дължи на факта, че като цяло превозния персонал и превозните инструктури разчитат, че "тия от дирекцията не знаят нищо" и си го карат през просото. Но когато се започне да се търси сметка, тогава ще им се наложи да започнат да изпълняват разпоредбите и Тарифата, тъй като иначе наказанията са сурови. Недопустимо е нахални превозни бригади и полицаи да си правят каквото искат във влаковете и да смущават по този начин комфорта на пътуване на пътниците, които си заплащат билет.
64.19

Мнение от desiroml »

Проблем са и заключените тоалетни в бистрата. А за 1класа - аз исках място там - не получих. НЕ СЕ ПРОДАВАТ и няма схема за тях при касиерите. В първокласния салон бях от Сф до Левски с билет 2кл. и само с една кола и едно кафе. Бяха доста любезни (като за БДЖ)!

Мнение от desiroml »

Заключването на врати между вагоните е забранено! Спалните ги проверяват, а превозните бригади явно си правят каквото си искат!
Местата в CAB и CB вагоните според бюлетина са контингент на определени гари и се продават!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

И в 80-ките на "Сл. Бряг" е така.Когато с един форумец влязохме там , само защото си правихме разходка из влака , веднага излезе началника от едно купе и ни попита какво търсим тук.Казахме му , че се разхождаме , а той отвърна (цитирам): "Какви са тези полунормални неща , които правите? Пътниците си стоят на местата във вагона , как така ще се разхождате из влака!". После добави , че с нашето ходене из вагоните смущаваме кондуктора , който не можел да се ориентира кой от коя гара се е качил и ние си тръгнахме.
При друг случай , аз бях сам и влизах в инвалидния вагон.Тъкмо подминах купетата и се озовах в багажното помещение , когато отново нач. влака излезе и ме попита кого търся в този вагон.Отговорих му , че си правя разходка из влака , а той ме изгледа учудено и каза , че във влак се стои седнал на седалките. "Пробвай в рейса от Пловдив за Ст.Загора така да тръгнеш да се разхождаш!" - ми каза и ме призова да напусна вагона , за който съм нямал издадено запазено място.Изчаках на Сзт да се смени бригадата и когато пак отидох до инвалидния вагон , вратата от него за останалата част от композицията беше заключена.
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Веско всичко опира в това,че ти не обичаш да си търсиш правата и да се караш като се наложи.Защо не го направи при мен да видиш какво става. :evil:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

desiroml написа:Проблем са и заключените тоалетни в бистрата. А за 1класа - аз исках място там - не получих. НЕ СЕ ПРОДАВАТ и няма схема за тях при касиерите. В първокласния салон бях от Сф до Левски с билет 2кл. и само с една кола и едно кафе. Бяха доста любезни (като за БДЖ)!
При мен също се е случвало да пътувам от Чб до Пл в бистрото с билет за 2-ри вагон и място, а там дори не ме провериха и си пътувах безпроблемно. След Ясен дори се преместих в салонното отделение до купетата. 8) Любезен е обслужващия персонал в бистрото, дори ако им подадеш апарат и ги помолиш и снимка ще ти направят - сега се сетих, че последно през Юни като ходих на Плевен мъж и жена (вероятно двойка) помолиха единия от двамата мъже персонал да ги снима и той не им отказа. Само дето не бяха толкова добре заредени със стока, та се кара по на сухо - имаше само кроасани и други пакетирани стоки, иначе скара, салатка и т.н. трябва задължително да има, не знам сега какво е положението, отдавна не съм пътувал, дано нещата са се променили към по-добро... в момента обаче и двете бистра по 2-ра линия са обезобразени отвън с ламерски графити. :(
А относно инвалидните вагони една превозна бригада барабар с транспортните куки като го отнесе и разкаже след това на колегите стой та гледай как ще козируват ако трябва следващия път. :twisted: Аман от своеволия ей! :evil:
Администратор
Администратор

Като цяло персонала на бистрото е много любезен. Подбрали са хора с добри комуникативни умения. Проблеми за тези купета от тяхна страна няма. Проблемие идват от страна на превозния персонал, поради което Форумът е подал съответния сигнал до "БДЖ - ЕАД".
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Абе на тия не им ли стигат инвалидните, та и бистрата да искат да прилапат... :evil: отделно някой път и А-вагоните окупират - не целите, но ако няма хора да.
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация