Администратор
Жив спирт си еNikss написа:C2H5OH не е ли етилов алкохол? Аз поне така го знам, ама като се замисля то май са едно и също. Повече от 1 име за дадено съединение е нещо типично за химията.

Поради рязкото спадане на околните температури, в депото започна кампания по зареждане на алкохолните пулверизатори на въздушната инсталация на локомотивите с цел избягване на замръзвания. По стечение на обстоятелствата, първите два локомотива са 06 042 и 06 128.
Тази 128 имаше и малко проблеми с възбуждането, но жичкаджиите се справиха. Духаше "Оерликон" в 1-ва кабина, но "му бе наредено да не духа"

64.19

Спирт, пък в алкохолизатор...
абе етилов алкохол, спирт май е едно и също, но ние го учим като етилов алкохол. Но има спирт и спирт. Едно е такъв спирт (етилов алкохол), друго е спирт, който се продава в аптеките. Тоя спирт (етиловия алкохол) е доста по-силен.
Гледайте алкохолизаторите след няколко дни експлоатация на локомотивите да не се окажат празни. 

Етиловия алкохол, спирта, който се продава в аптеките и алкохолното съдържание на спиртните напитки са едно и също нещо, познато е и като етилов спирт.
Спирта за горене пък е метилов алкохол и е много отровен, затова се оцветява в синьо.
Спиртните изпарения в пневматичната система на локомотивите намаляват температурата на замръзване на конденза.
Спирта за горене пък е метилов алкохол и е много отровен, затова се оцветява в синьо.
Спиртните изпарения в пневматичната система на локомотивите намаляват температурата на замръзване на конденза.

Администратор

Администратор
Споменатата в горното мнение 06 065.7 вчера се е запалила и днес беше докарана в депото. Пожара е причинил големи щети и най - вероятно, дори да се възстановява, работата ще е много. Напълно унищожена е 2-ра кабина, както и машинното помещение от страната на тази кабина. Причините за пожара все още се изясняват.lok45111 написа:МИналата зима на 06 065 беше замръзнала ВИ поради калпав спирт. Беше се пръснал спиртника...
Ето снимки:

64.19

Администратор

Администратор
За възстановяване не съм сигурен дали някой ще се занимава - машината е доста изгоряла, освен това има излишък на 06-ци в нашето депо поне. Иначе, имайки впредвид разпиляните празни пожарогасители на пода на локомотива, локомотивната бригада е действала съгласно нормативите и се е опитала да потуши огъня...
64.19

Администратор
Според мен също е редно да се бракува. Пожара е унищожил над 50% от локомотива. Възстановяване е нерентабилно.Nikss написа:Силно ме съмнява да тръгнат да хвърлят пари за възстановяване при излишък на 06-ци - все пак 065 оста е изгоряла, а краят й е ясен при това положение - сваляне на останалите годни части, нарязване и бракуване.
64.19
Информация
Модератори