Мнение от koncara »

Има ли някъде сайт в който да съхраняваш всички мрц-та?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

koncara написа:Има ли някъде сайт в който да съхраняваш всички мрц-та?
Има идея, тук във форума да се направи систематизирана галерия на всички ОИ, категоризирани по номер на жп. линията и азбучен ред на гарите. Това ще стане, когато архива стане достатъчно обемен за систематизация, за сега в тази тема ще се поместват снимки и ще се дискутират ОИ.
64.19

Мнение от koncara »

Добре. Защото видях снимките, които качваш в едно сайтче(там дето сте сложили много снимки на мрц-Пловдив) и затова питам, ако има някоя директория с такива снимки. А има ли някой от форума, който има такива снимки?
Администратор
Администратор

koncara написа:Добре. Защото видях снимките, които качваш в едно сайтче(там дето сте сложили много снимки на мрц-Пловдив) и затова питам, ако има някоя директория с такива снимки. А има ли някой от форума, който има такива снимки?
Всички добри снимки на ОИ се качват в тази тема. Освен снимки, тук се обсъждат самите видове централизации.
64.19

Мнение от koncara »

А други любители има ли. Виждам, че им е интересно на повечето. Весо от Пловдив не се ли занимава?
Администратор
Администратор

koncara написа:А други любители има ли. Виждам, че им е интересно на повечето. Весо от Пловдив не се ли занимава?
Колега,

освен да си любител, редно е да познаваш и типовете ОИ, освен това за да ги снимаш се изискват разрешения. Не може всеки, който си пожелае да нахълта в служебно помещение, каквато е канцеларията или командната зала и да снима инсталацията.

Стараем се да направим систематизиран архив, за което от ДП-НКЖИ ни оказват съдействие. Все пак редно е да има такава занимателна тема.
64.19

Мнение от koncara »

Съгласен съм и напълно те разбирам. А по въпроса с познаването на Осигурителната техника, аз там съм специалист и знам за какво става на въпрос!!!
Администратор
Администратор

koncara написа: по въпроса с познаването на Осигурителната техника, аз там съм специалист и знам за какво става на въпрос!!!
Тогава ще се радваме да влизаш активно в дискусиите и да дадеш по - конкретна информация за типовете ОИ :)
64.19

Мнение от koncara »

Разбира се. С удоволствие!!!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

koncara написа:..Виждам, че им е интересно на повечето. Весо от Пловдив не се ли занимава?
Занимавам се , но досега никой не разрешава да се снимат ОИ в стаята на рък. движение.Бил съм свидетел на два скаданала , именно поради снимането на инсталацията - първият път на Горна Оряховица при форумската среща POWERa беше питал дежурния рък. движение и бе получил категоричен отказ , че такива неща не се снимат.Той го бе изчакал да замине и снимал ОИ през прозореца.Изневиделица отвътре излезе някаква жена се развика , а гласът и толкова силно кънтеше и дори ние , които бяхме на 6-ти коловоз я чухме отчетливо.Втората случка стана на Свиленград , където рък. движение беше видял Любо да снима и се разкрещял , че това било секретно и никой няма право да снима такива неща.Толкова беше побеснял , че отиде на перона да изпраща влака , а началника Неждет - един много свестен човек му напомни да си вземе сигналния диск , покеже този ръководител искаше най - вече да се разправя с нас.Едва когато Неждет му викна да вземе диска , че влака закъснява , чак тогава онзи се сети и побегна към стаичката си.
Оттогава ако съм с Марио , тогава снимам.На него досега не са му правили никъде проблеми.
Администратор
Администратор

Снимането на ОИ не е секретно, но е редно достъпът да бъде контролиран и ограничен. Все пак това е служебно място, командна зала и е преко свързано с движението на влаковете и сигурността.

Благодарение на тази тема, обаче се надявам да съберем хубава галерия, на базата на която да дискутираме особеностите на дадена ОИ в дадена гара. Поне това беше първоначалната цел - техническа дискусия на тема "Осигурителни инсталации", поради което ще се радвам да започнем дискусия по самата тема, а не да разтягаме локуми като на едно друго място...
64.19

Мнение от koncara »

Всичко с времето си. Нека да съберем достатъчно снимков материал. Да преработим малко темата( Марио ще каже как) и вече ще започнем да коментираме централизация по централизация :)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Сега се сетих , че нямаме снимки на ОИ на центр. Русе , Карнобат и Зимница - гари , които заслужават внимание.

Мнение от rexkos »

Карнобат мисля, че Марио е я снимал. За заснемането на МРЦ-то на Русе, даваме тази отговорна задача на Ванчо. :)
Администратор
Администратор

rexkos написа:Карнобат мисля, че Марио е я снимал. За заснемането на МРЦ-то на Русе, даваме тази отговорна задача на Ванчо. :)
Карнобат я има в началото на темата. Гарата е с руска блочна МРЦ с управление на Кн и Кнр. Гарата е с маршрутизирани маневри;

Русе я нямам, не знам с каква инсталация е, но тук наистина Ванчо може да се поинтересува;

Русе - разпределителна също заслужава внимание, там мисля че е с руска блочна МРЦ;
64.19
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация