Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

А в кой закон пише, че снимането е разрешено и никой не може да го забранява извън споменатите в цитираната по-горе наредба случаи?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

bdz46 написа:А в кой закон пише, че снимането е разрешено и никой не може да го забранява извън споменатите в цитираната по-горе наредба случаи?
Снимането не е забранено, регламентирано е за българи и чужденци и как и по какъв ред става. Хайде стига толкоз вече! Важното е, че се представихме като едно любителско общество, не ми се вярва някой да забрани нещо. В дирекцията на БДЖ им е харесало информацията е от днес.
64.19

Мнение от Vancho »

След като им е харесало, нека да накарат и колегите от НК ЖИ и на тях да им харесва, че пусти гари техни. Иначе може да режем снимките, или частта от тях, на която са заснети перони, коловози, приемно здание и т.н. /това в кръга на шегата/... Но след като по законов път всичко си е ОК, НК ЖИ да не се правят на интересни, а да вземат да уведомят всички служители, че ентусиастите с апаратите по гарите не са някакви същества от друга планета, а люде, които милеят за железницата. След като в другите страни на никого не му прави впечатление, когато се снима, то и у нас би следвало да стане така, ако изобщо искаме наистина да приличаме на нормална европейска страна :!:
Администратор
Администратор

Момци, дайте да снимаме централизации! За тях не е забранено :lol: И да си носим по едно МРЦ за вкъщи за спомен :lol:

НК "ЖИ" меко казано не са сполучили с тая заповед. Нека да влязат с форума в диалог, защото от спотър спасение няма... От балон ще снимаме ако трябва и пак на пук на Транспортна "полициЯ" или малоумника, издал заповедта, който всъщност е отдавна извън системата. Чичо ви Гайдар :evil:
64.19

Мнение от Vancho »

Извинявам се за невежеството си, ама МРЦ тата не са ли и те собственост на НК ЖИ ? А лично мое мнение е, че точно до тях не би следвало да имаме достъп, поради спецификата им при осъществяването на движението и т.н.
Администратор
Администратор

Vancho написа:Извинявам се за невежеството си, ама МРЦ тата не са ли и те собственост на НК ЖИ ? А лично мое мнение е, че точно до тях не би следвало да имаме достъп, поради спецификата им при осъществяването на движението и т.н.
МРЦ е евид централизация. По принцип до нея достъпа не е фактор, а кой работи с нея. Иначе тя самата предотвратява каквито и да било враждебно наредени маршрути. В Германия са сложени зад голяма витрина и се снимат без проблем, у нас май има такса за снимането им.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

bdz46 написа:А в кой закон пише, че снимането е разрешено и никой не може да го забранява извън споменатите в цитираната по-горе наредба случаи?
Щом никъде не е забранено , значи е разрешено.Презумптивна логика.За забранените неща се създават нормативни документи - закони , наредби , правилници , инструкции.

Мнение от Labros »

Но в случая заповедта обезмимсля закона. Парадокс.
Администратор
Администратор

Labros написа:Но в случая заповедта обезмимсля закона. Парадокс.
То най - интересното е, че всичко като цяло е завъртяно в омагьосан кръг. Има гари, в които дори не са чували за такава заповед. На други места са ми казвали, че има заповед, но тя е за филмовите и комерсиални продукции и не ги забранява, а регламентира начина за провеждането им. Първо си плащат, после снимат. Абе като цяло замотана работа. Според мен е редно след това предаване да се проумее същността на трейнспотинга и да се престане с играта на котка и мишка. Никто една от страните в този проблем няма изгода от медийна война, каквато би могла да се заформи при евентуални репресивни мерки от страна на полицията или НК "ЖИ".
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Поздравления и от мен. Определено сте популяризирали и хобито ни, и форумът. Справихте се много добре, аз нямам забележки. Милен беше учудващо кротък и изслушваше. :D Дано има раздвижване скоро по въпроса и да започнем вече наистина да бъдем европейци. 8)
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Браво ! Много добре се справихте !
Сега се надявам и на малко интерес от печатните издания , да пуснат едно интервю с някой от трейнспотърите за да се убеди обществеността в нашите добри намерения ! НК" ЖИ " , БДЖ и частните превозвачи да разберат и ползата , която могат да извлекат от нашето хоби , като популяризираме железопътния транспорт , защото и 100 думи да изпишеш и 10 пресконференции да дадеш нищо не може да накара сърцето да трепне повече от една красива снимка !!!
Администратор
Администратор

За да не бъде толкова хапливо, ще напиша мнението си от снощи по друг начин!

Въпреки, че инициативата бе на този форум, господата от railwaymodeling.com се разсърдиха, че не са били споменати, като това изрично нямаше как да стане поради много причини. Първо самия Милен Цветков нямаше да седи да слуша за куп други сайтове, щеше да ме прекъсне, второ достатъчно ясно съм споменал, че обществото като цяло е голямо и обясних защо съм против картите - за да не се дискриминират другите колеги - спотъри. Според мен не е важно колко и кои сайтове съм споменал, а реално да се свърши наистина някаква работа, да се реши проблема между транспортна полиция и НК "ЖИ", а не да си играем на линкове.

Моето лично мнение е да се престане с нападките, а да се чака реалния резултат, все пак тепърва предстоят срещи с ръководни фигури от НК "ЖИ", за да се дискутира и намери начин за решаване на проблема на ВСИЧКИ спотъри.
64.19

Мнение от 44076 »

ТИ СИ ОПРАВЯШ ЛОКФОРУМА И ТОВА ТО. БЕЗ "ВСИЧКИ" СПОТЪРИ И "ВСИЧКИ" ФОРУМИ. ЩОТО ПАК ТЕ ВИДЯХМЕ КАКЪВ СИ ЦЪРВУЛ. :lol: Браво !, просто идеално показа колко си умен!!!.

Мнение от БДЖ »

Изтрийте, моля.
Администратор
Администратор

Момчета,

стига вече! Все пак се описа проблема, това също не е малко. Нека гледаме ведро напред и не се караме като децата.

Поздрави от слънчев Димитровград 8)
64.19
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация