А от жп транспорт защо не вади?VESO написа:Според Гергов ж.п. транспортът до панаирното градче бил неефективен и безпреспективен , затова съдействал да демонират клона.Може би защото нямаше как да завърти някаква далавера (а цял Пловдив знае , че Гергов е човек , който и от духащия вятър може да изкара пари).

Администратор

Администратор
Част от линията в панаира е под асфалта, друга част е демонтирана.assen5 написа:Линиите вътре в панаира и тях ли са ги извадили?
Логично е при положение, че са демонтирали клона. А всъщоност така ли е? Защото бях чел, че само са го асфалтирали където се пресича с булеварда. Кое как е точно?
"ЕКСПРЕС СЕРВИЗ" си карат звено май за да качат локомотива на него. Като посетя в Сряда събитието ще знам подробности.
64.19

Бяха два клона- едния беше за Панаирното градче, последно преди изтърбушването (ок. 1998 г.) му бяха докарали пред 18-та палата чисто новия вагон серия 63. Другия клон отиваше до ХПК Родина (все още седи част от линията барабар с прелезната уредба преди разклона за с. Рогош), като от самия комбинат излизаше разклонение за МЗ НАПРЕДЪК (той пък е зад Панаира, до моста на о.Адата).
Една поправка- не Г. Гергов зеноса клона, а бившия кмет два мандата д-р Иван Чомаков. По негово време в първия му мандат 1999-2003 г. Панаира беше все още Общински и тоя въпросен г-н комунист-католик извади клона за Панаирното градче. А през втория му мандат 2003-2007 хариза на другия комунист Георги Гергов Панаира.
Една поправка- не Г. Гергов зеноса клона, а бившия кмет два мандата д-р Иван Чомаков. По негово време в първия му мандат 1999-2003 г. Панаира беше все още Общински и тоя въпросен г-н комунист-католик извади клона за Панаирното градче. А през втория му мандат 2003-2007 хариза на другия комунист Георги Гергов Панаира.
Последно промяна от Labros на Вто Сеп 29, 2009 12:04 am, променено общо 1 път.
Labros , бъркаш в едно - Чомака не е комунист , а е от ОДС (СДС) и с това продължи традицията Пловдив да няма червен кмет години наред.Сегашният Славчо Атанасов прекъсна синята традиция , но е от ВМРО и социалистите пак точат зъби за следващите местни избори.
А колкото до съсипването на Панаира , одисеята започна още при Пачо Гърнето в края на мандата му през 1999 г.
А колкото до съсипването на Панаира , одисеята започна още при Пачо Гърнето в края на мандата му през 1999 г.

С Панаира стана следния филм- Г. Гергов закупи от Община Пловдив общински имоти на в пъти занижена цена. Само след 2 години с апортна вноска на същите тия имоти, закупи основния дял акции на Панаира.
Пост скриптум: размихме темата (извинения), но нека не се трият, а се преместят мненията, защото казват истината. И бях заплашван със саморазправа, за това, че повдигнах в съда въпроса... и изгониха баща ми от работа именно за това, че дадохме гласност по радиото. Сега вдигат олелия до небето за Панаирното градче, но пакостта е сторена вече.
Пост скриптум: размихме темата (извинения), но нека не се трият, а се преместят мненията, защото казват истината. И бях заплашван със саморазправа, за това, че повдигнах в съда въпроса... и изгониха баща ми от работа именно за това, че дадохме гласност по радиото. Сега вдигат олелия до небето за Панаирното градче, но пакостта е сторена вече.
Последно промяна от Labros на Вто Сеп 29, 2009 12:18 am, променено общо 1 път.

Администратор

Администратор
Локомотива е бил качен на специален вагон и закаран на панаира по железопътната линия, водеща до там. "Лепа ви Брена"(442-008) също по тоя начин е изтангъркана с 52-ра серия до там. По този начин е каран и един от модерните за онези времена вагони В-84.VESO написа:Да не забравяме , че през 1964 г. по този начин е докаран 80001-1 , закупен от БДЖ и през 1967 г. започва редовна работа в депо Септември.
64.19

Глобален модератор
Електровоз на Румънските железници също е бил на "този коловоз но не помня коя кодина , при всички случеи е било година преди влизането им като серия 46- на БДЖ. 

В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Администратор
Есента на 1984 г. е имало у нас CFR40.choveka_vlak написа:Електровоз на Румънските железници също е бил на "този коловоз но не помня коя кодина , при всички случеи е било година преди влизането им като серия 46- на БДЖ.
64.19
Информация
Модератори