Администратор

Администратор

Администратор

Администратор
Не са били за това. Идеята им е ако при клатенето на влака някой голям съд - тенджера, бака или купчина съдове за миене залитнат да не строшат стъклото.VESO написа:Няма решетки.Те за какво ли са били? Предполагам камъкът , хвърлен от някой абориген , да не пробие стъклото и да падне в тенджерата с манджата.
64.19
Никс, кушетите които са дадени на Оптима вярно са най-новите - но са с талига GP-200, която при работа у нас износва интензивно ребордите, и вагоните често са били спирани по тази причина и РСВ просто се оттървава от тях....Nikss написа:Ние така и най-хубавите кушети дадохме на ОПТИМА ТУРС, пък наште пътници огън да ги гори...ашколсум бре, много добре направиха, затва ще горят кат факли... по-глупаво нещо не съм чувал да са правили от тази сделка с вагони...
а за ресторантите мисля, че ще се получат нещата и при пробно пускане на 2 ресторанта за 1-2 месеца на дълги дестинации и при нормални цени резултатите няма да закъснеят.![]()
Вагон-ресторантите са отлична реклама за влаковете с дълги времепътувания, на 3601/2 няма да забравя как през 1999та поливахме от Карлово до Карнобат успешна сесия, после когато пуснаха пак "бюфет"-а през лятото на 2007ма - обичах да си пия студена бира пред отворения прозорец, даже често пробвах скарата и пържените картофи, но за съжаление бях един от малкото, а цените не бяха високи, само веднъж успях да "провокирам" един посетител да си поръча 3ка с пържени картофи, след приятната миризма от моята чиния, почти се бяхме сприятелили със наемателите - (пътувах почти всеки петък и често правех по 10 и повече оборот.............) Но защо въпреки нормалните цени и прилично обслужване този вагон не спечели клиенти - така и не можах да разбера............
В Дианата редовно съм бил свидетел на групичка от по 3-4-ма души , седнали на маса и пият бира.Когато "Родопи" се сдоби с бюфет , населеността там бе почти нулева.Сега гледам , че в 8614 има количкар , но когато влакът се сдобие с бистро , той ще отпадне.За качеството на храните , които количкарят предлага се съмнявам много и не си взимам нищо , но ми направи впечатление , че кафето е скъпо - 3 в 1 например беше 1.20 лв. , а в бистрото на "Сл.Бряг" е 0.60 лв.

Администратор
Днес ще си направя труда да разгледам и снимам ресторанта, намиращ се на Централна гара - София. Ще се опитам да направя подробни снимки на вагона, както отвън така и отвътре и при добри резултати ще ги публикувам във форума.
Този ресторант е именно същия, като показания на чертежа от първото ми мнение и следователно по него ще може да се направи дискусия за функционалността на тези вагони.
Този ресторант е именно същия, като показания на чертежа от първото ми мнение и следователно по него ще може да се направи дискусия за функционалността на тези вагони.
64.19

Администратор
След като си поставих за цел да намеря и извърша детайлно фотозаснемане на вагон - ресторант от типа на описвания, посетих вагоно - ревизорския пункт на гара София, където след консултация с началник - смяната установихме, че има вагон, подходящ за техническо заснемане. Това е ресторантът с №51 52 88 80 034-2. От разлепените вътре рекламни материали се разбира, че вагонът е експлоатиран от "ОПТИМА ТУРС", което обяснява идеалното техническо състояние. Последно, този ресторант е пътувал с "НОСТАЛГИЯ ЕКСПРЕС", а сега отлежава на 37-чи гаров коловоз. След като получих разрешение да посетя вагона, отидох и направих съответните снимки:
Общ вид
Шаблони
Поглед към служебното място и микрофонния пост
Общ вид на салона за хранене
Надписи на стената откъм WC възела
Поглед в кухнята към отделението за миене на чинии
Поглед към поставките за продукти в кухнята
Поглед в складовото помещение
Коментарите оставям на вас
Общ вид
Шаблони
Поглед към служебното място и микрофонния пост