А защо забравяте за амортисьорите.Нали те действат по обратния път на пружината(когато тя се отпуска)И ако амортисьорът не гаси тези колебания, те се предават на подвеската с удар.Спомнете си машини с нови амортисьори кога късат подвески.За нови ,а не ремонтирани амортисьори ,които изтичат докато дойдат за монтаж.bdz46 написа:Под слаба механика имам предвид меки пружини, които поемат много по-добре ударите. А за чешките подвески исках да кажа, че ако бяха толкова превъзхождащи по качество българските, нямаше изобщо да има нужда от доставки, защото чешките щяха да са си здрави и налице.
Напълно подкрепям borislaviv. От калпавите амортисьори идват много проблеми. Скъсани подвески, пукнати пружини и МГЕ. Толкова сигнали са подадени, че в депо Мездра само имитират ремонт. И те самите не знаят с какви характеристики ги правят. На втория ден протичат. А амортисьорите са изключително важна част от ходовата част на локомотивите. Бяха правени и замервания за динамичното въздействие върху железния път и в крайна сметка нищо. Няма пари и пращай в депо Мездра. 

Какъв ти ремонт в депо Мездра... едно ТП ги мързи да направят, ГПР по 1 година не могат да завършат, камо ли ПР, СР, а за КР и дума да не става... затва машините така и ще си изгният наредени на коловоза пред депото...
за ГПР и ПР напоследък пращат в ДЦА машини, но за СР и КР нито пращат, нито те се занимават... мързели безподобни... не само депото да закрият, ми и машините да раздадат на други депа... като не могат да работят да ги съкратят, депото да се закрие и да се приключи въпроса... така само се мъчим още повече...

Здравейте колеги, студент съм във ВТУ " Тодор Каблешков ". Имам проект по локомотиви и се нуждая се спешно от един детайлен чертеж на подвеска за локомотиви серия 45, с размери и т.н. Можете ли да ми помогнете по някакъв начин?? Благодаря предварително ...!!!
Последно промяна от Бирол на Пон Апр 02, 2012 7:59 pm, променено общо 4 пъти.

Информация
Модератори