Снимки на мотриса 19 001 в заводите SGP - Wien.

Обш изглед
Изображение

Талига
Изображение

Салон 2-ра класа
Изображение

Бар
Изображение

Салон 1-ва класа
Изображение

Талига
Изображение
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Браво, но май имаше и снимка на кабината някъде :roll:
64.19
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Тези снимки се продават си са оригинални от завода формат А4 цена на брой 10 лева за повече инфо Railwaymodeling.com
Гост
Гост

Мнение от Гост »

А - а - а това е лудо. 10 лева за една снимка.Трябва да имат егати и качеството че да немога да си ги направя и да си ги преснимам :!: :arrow:

Мнение от Labros »

Явно снимките са оригинални и правени в завода-производител :wink:
Администратор
Администратор

Labros написа:Явно снимките са оригинални и правени в завода-производител :wink:
Оригинални са тези снимки и са подарени на БДЖ от завода - производител. След това стават собственост на инж. Димитър Деянов, който издава и книгата "Тракционният подвижен състав на БДЖ" в два тома, в чиито втори том е направено описание и на тази мотриса. От снимките липсва снимката на командната кабина, която също трябва да е сред тях, ако не ме лъже паметта.

И все пак, ако някой си купи една или всичките снимки, той несъмнено ще притежава изключително ценни исторически материали, които след време ще бъдат доста интересни за колекционерите.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

А някой няма ли книгите на Деянов да ги сканира тук... аз например много ще се радвам ако за всяка серия ТПС на БДЖ се сканира информация заедно със чертежи и снимки... 8) :arrow:

Мнение от Labros »

А дали ще е правилно. Трябва да се иска разрешение изрично от автора.
Администратор
Администратор

Labros написа:А дали ще е правилно. Трябва да се иска разрешение изрично от автора.
Книгата я има, но снимките са с много лошо качество там. Иначе не е проблем просто да се потърси същата в депата - подарява се. Тя е учебник, който едно време е бил задължителен за всеки работник в локомотивно депо, пряко зает с подвижния състав. Сега е ценен експонат, който всеки стиска в ръце и се хвали с него.

А снимките - не е лошо да се попита има ли я загубаната снимка на кабината :roll:
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Labros написа:А дали ще е правилно. Трябва да се иска разрешение изрично от автора.
Не мисля, че ще откаже ако някой го попита и му обясни, че ще бъдат сканирани и пуснати тук, но все пак нека се проучи въпроса... всички негови книги са интересни (за съжаление нито 1 не притежавам, нито съм прочел или видял), но по заглавията и по четени от него статии съм останал много впечатлен. 8) :P
Публикувай отговор

Обратно към “Салонни и специални вагони и мотриси | Salon and special carriages and railcars”

Информация