Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Ще се опитам да проуча на какво се дължи проблема с климатика на 97-003-9. В "Надежда" наистина вагона е преминал ремонт на инсталацията за охлаждане, сега причината вероятно е в терморегулаторите, които не е лошо също да се видят от компетентните лица във ВР "Надежда". Не би било лошо, климатика да се модернизира като се сложи модерен цифров термоконтролер, подобно на вагоните серия 63.
64.19
Администратор
Администратор

Днес в състава на 8601, респективно 8602 не беше включен вагон - бистро. Не знам каква е точната причина, поради която отсъства специалния вагон, но от превозната бригада дочух нещо за планова ревизия :roll:
64.19

Мнение от rexkos »

Вчера 2602 също нямаше бистро. Само 2601 имаше.
Администратор
Администратор

rexkos написа:Вчера 2602 също нямаше бистро. Само 2601 имаше.
Значи в момента пак се движи само едното бистро. Вероятно 97-001 или 002? С 003 така и не разбрах какво се е случило.
64.19
Администратор
Администратор

07 написа:Бургас кафето в центъра е по скъпо.......
Най - сетне пуснаха менюто на вагон - бистрото в сайта на БДЖ:

Изображение
64.19
Обратна връзка:

Мнение от je7way »

А,не има го отдавна даже 8)
Естествено,впечатление правят ниските цени на някои артикули :wink:
Модератор
Обратна връзка:
Аватар
Модератор

Мнение от pavkata_zaraboy86 »

Да, това с цените е много радващо! Логично е да е така, тъй като самите бистра като обекти з ахранене и напитки се обслужват и държат от БДЖ, докато например бюфет-вагоните на "Пристите" към Русе и Варна доколкот знаем са наети от частни фирми.
Пътувай с влак - спаси природата!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Появило се е нов тип бистро.На 7-ми август докато чаках 8615 , на гара Септември пристигна 10114 , теглен от 45156-7 и ето как изглеждаше последният вагон тип "ARkimbz".Има номер 61 52 85 97 004 - 7 и е малко по - различен от останалите бистра.Мисля , че това вече е класически ресторант.Още една снимка отблизо.Втори такъв тип вагон с номер 61 52 85 91 002 - 7 се намира в Септември , предполагам и той чака своя миг да потегли по родните пътища.Води се тип "ARmz".
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Дааа, тези са наистина класически ресторанти - мястото без прозорци и без лента отгоре е кухнята - подобно на нашите ресторанти от които нямаме дори 1 брой вече - половината са продадени на "Оптима Турс", другата половина е в изолация на коловозите в София и Илиянци... изобщо мурдарска работа... :evil: много ме е яд, че нямаме ресторанти в движение... поне 2 от германските ще има, но интересно кои ли влакове ще намажат... :roll: нямам търпение да ги пробвам и отсега си мисля, че те ще са по-хубави от бистрата, но каквото и да говорим важното е, че вагоните ще се движат и ще има къде да седнеш на спокойствие да пиеш 1 кафе като бял човек докато пътуваш... и бистрата няма да останат по-назад от ресторантите, но в ресторантите ще се сервират и обеди и вечери освен салати и скара с бира както е в момента в бистрата... не знам вече заредиха ли ги тези на УБВ "Златни пясъци", че Юни месец нямаше скара и салати. :cry: Интересно като бистра ли са били експлоатирани тези ресторанти в Германия, защото отстрани пише Bistro. :roll: Или ще ги преправят на ресторанти или ще ги експлоатират като бистра, но малко над останалите 3. 8)
Администратор
Администратор

Вчера 8601/8602 имаше в състава си обичайния вагон - бистро №97-003-9. Отново по вагона имаше забележки, които е редно от Дрекция "Вагони" да вземат под внимание, тъй като нито персонала, нито клиентите на пътуващото хранително заведение не са длъжни да се пържат в жегите и да тичат до съседните вагони за WC при все, че в бистрото има. Ето и за какво става дума:

:arrow: Въпреки напарвения в ОП "Надежда" ремонт на климатика, същия отново не работи. Редно е вече да се начосат към термоконтролерите, които много вероятно е да са неизправни и да дадат грешна информация към агрегата. Според получената информация от обслужващите вагон - бистрото, от Бургас са включили климатика, който е работил нормално до към Карнобат, след което е спрял да охлажда - работил е само в режим на вентилация; Изчакали са до Стара Загора и са отворили прозорците - климатика се оказва, че отново дава откази!

:arrow: Другия основен проблем също не е отстранен. Въпреки, че на длъж и шир се писа, автоматичната врата на WC във вагона отново прави каквото си иска и след като излезеш от тоалетната и натиснеш бутона "затваряне", електрониката зацикля и самозаключва тоалетната. Има достатъчно техници - да проверят на какво се дължи този проблем!

Все пак ще уведомя и съответно отногорните лица, пък дано се вземат мерки, че съвсем изгонихме и малкото клиенти, които се бяха завъртяли...
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Не знам как стои въпроса с другите 2 бистра, но щом само едното се движи, другото явно се доизкусурява. :roll:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

И аз мисля така.Предполагам и 3-те бистра имат сходни проблеми , затова и са спрели едното , за да могат да го оправят.
С нетърперние очаквам да пуснат ресторантите в движение. Дори имам и предположение и за това кои влакове ще намажат. :wink:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

За да няма караници предлагам 1 за Южна и 1 за Северна България. :D Пък вече кои влакове ще намажат ще се доизяснява допълнително. :twisted:
Обратна връзка:

Мнение от ProFoRManCe »

Веско за кои влакове имаш предложения ?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

8611 и 8614 , като ресторантите ще са с варненските групи.Дори споделих мнението си с още един форумец.Неговите предположения напълно съвпаднаха с моите.
А не е ли редно според вас , влаковете с един от най - дългите маршрути (хем по км , хем по времепътуване) в България и с най - дългите композиции да намажат с вагон ресторанти за пътниците , пътуващи по тези дестинации.Просто по - логично предположение не ми дойде наум.А след като ресторантите ще са във варненските групи , на тях ще се порадват и в Северна България.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация