42 081 вътрешно си е 42 181. Пълен оригинал е само 42 072.43.309 написа:Движи се 42.081, а в Чехия и Словакия има стотици.
А в Чехия се движат и дядовци на 41.
Последно промяна от bdz46 на Чет Авг 28, 2008 9:32 pm, променено общо 1 път.

Тъкмо това щях кажа и аз, но хората си пазят техниката, а тук всичко е на произвола на съдбата... кое колкото изкара... може и в движение да се разпадне...

Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 2:35 pm, променено общо 1 път.

Така,така...азо като ви разправям че от БДЖ нищо няма да остане след 5-6 години,вие не ми вярвате...само БЖК !VESO написа:Хора , защо никой не се обажда , че към парка на БЖК са се "присъединили" още 2 машини (поне аз видях толкова) - 40 0367 - 9 и 40 0553 - 4. Последната я засякох с товарен влак на гара Карлово на 11-ти , а първата преди 3 дни.То бива , бива , ама....![]()
![]()

Общ брой на зачислените в момента машини от серия 40: 0172 , 0177 (тя май се е върнала обратно в Румъния) , 0367 , 0553 , 0656 , 0704 , 0817 , 1001 , 1013 , 1018 , 1019 , 1020 и 1022. Ако съм изпуснал някоя , то това е , че още не съм я виждал наживо.
Добре е периодично да се пуска информация за наличния локомотивен парк.Някои колеги форумисти са изпуснали да дават инфо , та трябва ли аз , който не съм от София да ги виждам по гарите и да зяпам учудено , все едно ще глътна някоя вафла.
Последното е шега , да не се засегне някой , но все пак темата за БЖК не трябва да събира прах.

Добре е периодично да се пуска информация за наличния локомотивен парк.Някои колеги форумисти са изпуснали да дават инфо , та трябва ли аз , който не съм от София да ги виждам по гарите и да зяпам учудено , все едно ще глътна някоя вафла.
Последното е шега , да не се засегне някой , но все пак темата за БЖК не трябва да събира прах.

Администратор
В Интернет попаднах на тази снимка:
http://images5.fotopic.net/?iid=yv9kez& ... noresize=1
и описанието към нея е следното:
"BZK 40.0852 light engine past Burgas depot"
За 40-0582-3 съм чувал , но не и за 0852. Възможно ли е да е печатна грешка с цифрите , както си мисля аз?
http://images5.fotopic.net/?iid=yv9kez& ... noresize=1
и описанието към нея е следното:
"BZK 40.0852 light engine past Burgas depot"
За 40-0582-3 съм чувал , но не и за 0852. Възможно ли е да е печатна грешка с цифрите , както си мисля аз?

Администратор

БЪЛГАРСКА ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИФРАСТРУКТУРА Е В ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА , НАПРЕЖЕНИЕТО Е НИКАКВО, ПАДА НА НАПРЕЖЕНИЕ Е ОГРОМЕН В КРАЯ НА ФИДЕРНАТА ЗАОНА , РАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ ПОД СТАНЦИИТЕ Е ПРЕКАЛНО ГОЛЯМО, И ТИЯ 25,5 KV СА ГАВРА С ЛОКОМОТИВИТЕ. ЗА ПЪТЯ ДА НЕ ГОВОРИМ.
07 написа:Че не е красив не е, но все пак това е локомотив а не фотомодел! Дано им понесе родната инфраструктура на тези "англичани", поне ще ги познаваме от далече....
Мисля, че е редно след като колегата TGV-TALIS е толкова начетен е редно да се представи.TGV-TALIS написа:БЪЛГАРСКА ЖЕЛЕЗОПЪТНА ИФРАСТРУКТУРА Е В ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА , НАПРЕЖЕНИЕТО Е НИКАКВО, ПАДА НА НАПРЕЖЕНИЕ Е ОГРОМЕН В КРАЯ НА ФИДЕРНАТА ЗАОНА , РАЗСТОЯНИЕТО МЕЖДУ ПОД СТАНЦИИТЕ Е ПРЕКАЛНО ГОЛЯМО, И ТИЯ 25,5 KV СА ГАВРА С ЛОКОМОТИВИТЕ. ЗА ПЪТЯ ДА НЕ ГОВОРИМ.07 написа:Че не е красив не е, но все пак това е локомотив а не фотомодел! Дано им понесе родната инфраструктура на тези "англичани", поне ще ги познаваме от далече....

Глобален модератор
Тъпанарщината и наглоста нямат край и почевен ден!, борбата с нея е безмилостно жестока. Но колегата ако продължава в същия стил и дух ще бъде деактивиран!. 

В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Администратор
Нека си спомним за EX-JZ машините в БЖК, които една година успешно возиха тежките товарачки по 3-та, 8-ма и 9-та линии.
Снимката е правена през лятото на 2007 г. при едно прекрасно пътуване, което аз винаги ще помня с умиление. Влакът е 30644, гарата е Търнак и изчакваме разминаване с ПВ Карнобат - Варна. Локомотивът е 40-1001-3.

Снимката е правена през лятото на 2007 г. при едно прекрасно пътуване, което аз винаги ще помня с умиление. Влакът е 30644, гарата е Търнак и изчакваме разминаване с ПВ Карнобат - Варна. Локомотивът е 40-1001-3.

64.19
Информация
Модератори