"Бяло, зелено и червено"-точно като знамето на България. Вероятно ливреята на вагоните ще е тази като на Дезирото. Май ще ги метнат на Златни пясъци. Според новия ГДВ ще е с купейни вагони и това са именно новите. Поне така предполагам.

Първият курс беше в Депо София. През него минаха няколко машинисти и то най - вече видни натегачи, което не ме радва особено. В депо Варна правят курс за ремонтен персонал и за машинисти едновременно. Между другото сименса също е доукрасен в бяло, зелено и червено, което значи, че наистина 13-те вагона може да са за него. Но ще почакаме да видимеТони_Казичане написа:А първият каде е бил44142 написа:сигурно новите ваг ще са за сименса. най странното е защо втория курс за обучение ще е във варна а не в сф.![]()
![]()
![]()
pavel написа:Чуват се разни работи, че в депо "Надежда" се подвизват някакви чистак нови (не закупени на старо) вагони. На мен ми това ми се струва, че не е вярно. Все пак някой знае ли нещо по въпроса? И какъв е тоя 18-метров вагон за ТПЛ, дето се подвизава на Янтра-та.
Колега, да не би тези вагони да са като ВАГОНЧЕaizi написа:има ги но не са чисто нови. наистина са 18 метра, видях ги оная нощ в горна има 7-8 броя и в софия.време е да заменят скапаните фургони с такива и без това имат много място може да се возят колети,а защо ли изобщо трябва да има колети ама хак да са ни...
тези вагони са като тези на чело на експресите за инвалиди велосипеди и т.н. ще бъдат по 1 на влак ,ако сте виждали напоследък вкарват такива и в к.п.в. но "новите" са по-къси
Определено са това. Един машинист също е видял такъв и ми каза, че е като този на снимката. А и това са единствените немски вагони, дълги 18 м и пригодени за инвалиди и велосипеди. Освен това стават и за колети. В БДЖ ще са идеални за бързацитеrexkos написа:Сигурно точно това са новите фургони.
А дали има такива?lok45111 написа:Определено са това. Един машинист също е видял такъв и ми каза, че е като този на снимката. А и това са единствените немски вагони, дълги 18 м и пригодени за инвалиди и велосипеди. Освен това стават и за колети. В БДЖ ще са идеални за бързацитеrexkos написа:Сигурно точно това са новите фургони.
Има в кавички.KRAKOMOBILA написа:А дали има такива?lok45111 написа:Определено са това. Един машинист също е видял такъв и ми каза, че е като този на снимката. А и това са единствените немски вагони, дълги 18 м и пригодени за инвалиди и велосипеди. Освен това стават и за колети. В БДЖ ще са идеални за бързацитеrexkos написа:Сигурно точно това са новите фургони.